فوتوریسم
معنی کلمه فوتوریسم در دانشنامه عمومی
در مانیفست مارینتی در سال ۱۹۰۹، مارینتی خواستار بیداری مجدد «شهود الهی» است که «پس از ساعت ها زحمت بی امان»، «به نظر می رسد روح خلاق به طور ناگهانی از غل و زنجیر خود رها می شود و طعمه خودانگیختگی غیرقابل درک تصور و اجرا می شود».
منبع:
معنی کلمه فوتوریسم در دانشنامه اسلامی
«فوتوریسم،(msirutuf) یعنی اعتقاد به دورۀ آخر الزمان و انتظار ظهور منجی غیبی و مصلح جهانی و بزرگ، از جمله مسائلی است که در اصول عقاید ما، جای مهمی را اشغال کرده است.
فوتوریسم در کیش های آسمانی
فوتوریسم عقیده ای است که در کیش های آسمانی: زوراستریانیسم ( مذهب زردشت ) و جودائیسم (مذهب یهود ) و سه مذهب عمده مسیحیت : کاتولیک ، پروتستان، ارتودکس و به طور کلی در میان مدعیان نبوت ، به مثابه یک اصل مسلم قبول شده و همگی به اتفاق بشارت ظهور همچو مصلحی را داده اند....» «فتوریسم یکی از مسائلی است که در بحث های تئولوژیک تمام مذاهب آسمانی (رشتۀ تئولوژی بیبلیکال) در بارۀ آن بحث و گفت وگو شده است. دارمستتر در طی کنفرانس هایی که به مناسبت ظهور «مهدی متمهدی» در سودان در فوریه سال ۱۸۸۵ میلادی در حضور عدۀ فراوانی برگزار گردید و سپس گفتارهای وی به شکل کتابی مستقل چاپ شد، می گوید: می دانید که محمد (صلی الله علیه و اله و سلم) چگونه شریعت خود را بنیان نهاد؟ وقتی که او ظهور کرد، در عربستان افزون بر شرک ملی باستانی! سه دیانت بیگانه موجود بود: آیین یهود، دیانت عیسوی، کیش زردشت... نکتۀ مشترکی که در این سه دیانت یافت می شد عبارت از اعتقاد به یک وجود فوق الطبیعه بود که بایستی در آخر الزمان ظهور کند و نظم و عدالت رفته را به جهان بازآرد و مقدمۀ جاودانگی و سعادت دائم انسان را فراهم سازد. شما همگی در کتاب یسوع بحثی را که مربوط به این موضوع است خوانده اید: مطابق آموزه های این سه دیانت پیش از ظهور منجی باید نیروی بد بر جهان حکم فرما شود.»
← فراگیری مهدویت
۱. ↑ خسروشاهی ،هادی ، مصلح جهانی و مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از دیدگاه اهل سنت، ص۵۵.۲. ↑ خسروشاهی ،هادی ، مصلح جهانی و مهدی موعود ، به نقل از: دار مستتر، مهدی در قرن۱۳، ترجمه محسن جهان سوز.
منبع
...
جملاتی از کاربرد کلمه فوتوریسم
سبک سورئال آثار وی را با فوتوریسم، سبک نقاشی آسیای شرقی و از همه مهمتر هنر نو مرتبط دانستهاند.