فناوری اطلاعات و ارتباطات

فناوری اطلاعات و ارتباطات

معنی کلمه فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرهنگستان زبان و ادب

{information and communication technology, ICT} [رایانه و فنّاوری اطلاعات، مهندسی مخابرات] مجموعۀ فعالیت های مرتبط با مخابرات و اطلاعات که در آن فنّاوری پردازش اطلاعات نقش یاری دهنده در تحقق اهداف مخابراتی دارد اختـ . فاتا ICT

معنی کلمه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دانشنامه عمومی

فناوری اطلاعات و ارتباطات ( فاوا ) به مجموعهٔ امکانات سخت افزاری، نرم افزاری، شبکه ای، و ارتباطی به منظور دستیابی مطلوب به اطلاعات گفته می شود. شاید پیدایش و استفاده از سیستم های تلویزیونی دیجیتال اصلی ترین دلیل ایجاد رشته ای به نام فناوری اطلاعات و رسانه باشد، البته این رشته در دو گروه فنی و مهندسی و برنامه سازی شکل گرفته است. در شبکه های دیجیتالی رادیویی و تلویزیونی، هماهنگی بیشتری در انتخاب استاندارد وجود دارد و آن پخش رادیویی و تلویزیونی دیجیتال می باشد. ( البته به استاندارد Eureka ۱۴۷ نیز شهرت دارد )
رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات از سال ۱۳۸۵ برای اولین بار در دانشکده پست و مخابرات وزارت ارتباطات وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شروع به تدریس شده است؛ و بالاخره برنامه درسی کارشناسی "مهندسی تکنولوژی ارتباطات و فناوری اطلاعات ICT" با ده گرایش در جلسه روز ۲۵/۶/۸۷ شورای برنامه ریزی آموزش و درسی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب نهایی رسید. این برنامه برای رفع نیازهای تخصصی ( وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ) از سوی این وزارتخانه طراحی و تدوین شده و با تأیید گروه صنعت به دبیرخانه شورا ارسال شده بود. این رشته در واقع رشته ای مهندسی، مدیریتی و میان رشته ای بین مهندسی مخابرات و کامپیوتر و صنایع بوده و بیشتر مبحث آن در زمینه شبکه های کامپیوتری و مخابراتی است و بسیاری از دروس آن ها مشترک در این سه رشته است. این رشته به فناوری اطلاعات نیز نزدیک است و دروس مشترک دارند. وزارت علوم این رشته را در ۱۰ گرایش به تصویب رسانده و دانشگاه جامع نیز این رشته را در سال ۱۳۸۹ با عنوان «مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات» در دفترچه خود قرار داده است، و از همین سال دانشگاه های ( امیرکبیر، شریف، علم و صنعت و تهران ) نیز کارشناسی ارشد این رشته را در گرایشهای مختلف دایر کردند، این رشته از سال ۱۳۹۱ دارای دوره دکتری در پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران نیز می باشد. آنچه در این رشته در مورد اطلاعات مورد بررسی قرار می گیرد، روش صحیح انتقال داده است و در اصل پروتکل های ارتباطی و روش صحیح ذخیره دادگان در مدیریت شبکه ها را نیز مورد بررسی قرار می دهد. این رشته در مواردی همچون آموزش و تجارت اهمیت زیادی دارد، چرا که توانایی این را دارد که یک سیستم جدید را ایجاد کند که هر فرد بتواند با بهره گیری از آن راحت تر به اطلاعات دستیابی پیدا کند. این برنامه جهت آموزش مهندسینی طراحی شده که بتوانند نیازهای تخصصی تعداد زیادی از مشاغل مرتبط با "تکنولوژی ICT" را برآورده نمایند. این رشته برای ده طیف از متصدیان مشاغل مهندسی، مدیریتی و طراحی در وزارت ارتباطات با همکاری مشترک بین این وزارتخانه و وزارت علوم تدوین شده است. اولین گروه فارغ التحصیلان این رشته نیز از سال ۸۷ وارد بازارکار و قسمت های مختلف مخابراتی کشور در زمینه های فنی و مدیریتی شده اند. از سال ۱۳۸۸ نیز این رشته به صورت پایلوت میان دانشگاه های روزانه ایران تدریس شده است.

معنی کلمه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ویکی واژه

مجموعۀ فعالیت‌های مرتبط با مخابرات و اطلاعات که در آن فنّاوری پردازش اطلاعات نقش یاری‏دهنده در تحقق اهداف مخابراتی دارد

جملاتی از کاربرد کلمه فناوری اطلاعات و ارتباطات

پارک فناوری نرم‌افزار ارفا بزرگترین پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور پاکستان است، که در لاهور واقع شده است. این ساختمان هفده طبقه اولین مرکز استاندارد بین‌المللی در پاکستان است. این پروژه با نام "پارک فناوری لاهور" آغاز شد تا اینکه در۱۵ ژانویه ۲۰۱۲میلادی توسط وزیر ارشد کشور پاکستان به "پارک فناوری نرم‌افزار ارفا" تغییر نام داده‌شد.
امارات متحده عربی یک محیط توانمند و قدرتمند اقتصادی را فراهم می‌کند که برای فعالیت‌های خرد و کلان مناسب است. شرایط پایدار سیاسی و اقتصاد کلان، یک دولت آینده‌دار و مورد پذیرش، زیرساخت‌های همگانی جدید و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات همگی به جذب بخش‌های کمکی بین‌المللی برای اقتصاد کشور کمک کرده‌اند. علاوه بر این موارد، این کشور پیشرفت‌های مداوم و قانع‌کننده‌ای در محیط نظارتی اقتصادی خود داشته‌است و در سال‌های اخیر شفافیت اقتصادی کشور رشد قابل توجهی کرده‌است. گروه بانک جهانی این کشور را از نظر شاخص آسانی انجام کسب‌وکار، در رده ۲۶ جهان قرار داده‌است.
با امکاناتی که فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم آورده‌است فعالیت‌های پژوهشی مشترک افزایش یافته‌است. در پایان قرن بیستم در فاصله سال‌های ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۵ تعداد مقالات چند نویسنده ای در آمریکا ۸۰ درصد رشد داشته و در این بین همکاری‌های بین‌المللی نیز تا حدود ۲۰۰ درصد رشد داشته‌است. در حالی که تعداد مقالات تنها حدود ۲۰ درصد رشد داشته‌است. عواملی مانند افزایش هزینه‌های انجام تحقیقات علوم بنیادی، امکانات فناوری اطلاعات برای همکاری‌های علمی بدون نیاز به حضور فیزیکی، تعاملی بودن فعالیت‌های علمی، روند رو به رشد تخصصی شدن رشته‌های علمی، اهمیت یافتن موضوع‌ها و تحقیقات بین رشته‌ای تعداد پژوهش‌های مشترک را افزایش داده‌است.
با توجه به مجلهٔ الکترونیکی سیستم‌های اطلاعاتی کشورهای در حال توسعه سهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران از تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۰۲ میلادی چیزی میان ۱٫۱ تا ۱٫۳ درصد بوده‌است حدود ۱۵۰٬۰۰۰ نفر در ای‌سی‌تی فعالند که از این تعداد ۲۰٬۰۰۰ نفر در صنعت نرم‌افزار به‌کار گرفته شده‌اند. تعداد ۱٬۲۰۰ شرکت در بخش فناوری اطلاعات تا سال ۲۰۰۲ ثبت شده که ۲۰۰ شرکت در توسعهٔ نرم‌افزار فعالند. صادرات نرم‌افزار در سال ۲۰۰۸ میلادی ۵۸ میلیون دلار بوده‌است.
افزایش استفاده از انرژی در فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح جهان ممکن است بسیار سریع باشد. در سال ۲۰۱۲، مراکز داده ۲۷۰ تراوات ساعت یا ۱٫۴ درصد از کل تقاضای جهانی را مصرف کردند، در حالی که رایانه‌های شخصی و شبکه‌های ارتباطی هر کدام بیش از ۳۰۰ تراوات ساعت مصرف می‌کنند. هر سه مورد استفاده نهایی پیش‌بینی می‌شود که دسته‌ها به‌طور قابل توجهی سریع‌تر از تقاضای کلی رشد کنند.