فراروانشناسی
معنی کلمه فراروانشناسی در دانشنامه آزاد فارسی
(یا: پیراروان شناسی) پژوهشی علمی در جهت علت یابی پدیده ها و رویدادهایی که نظریه های معمول فیزیکی، زیست شناختی و روان شناختی توضیحی برای آن ها ندارند. فراروان شناسان دو نوع پدیده های موسوم به فراروانی را مطالعه می کنند: ادراکات فراحسی (ESP) یا کسب اطلاعات از راهی غیر از حواس؛ و روان جنبانی (PK) یا توانایی تأثیرگذاری از فاصلۀ دور از راه هایی غیر از نیروهای فیزیکی شناخته شده. فراروان شناسی همچنین به تحقیق دربارۀ حیات اشخاص پس از مرگ و موضوعاتی چون احضار روح، جن زدگی، تجسم ارواح، صحبت با ارواح، و وجود خارج از جسم مادی نیز می پردازد. این حوزۀ تحقیقاتی را انجمن پژوهش های روانی، که در ۱۸۸۲ در انگلستان و در ۱۸۸۴ در امریکا برپا شد و همچنان به انتشار یافته های خود مشغول است، نام گذاری کرد.
جملاتی از کاربرد کلمه فراروانشناسی
از قدرتهای دیگر انچنترس توانایی پرواز در مسافتهای طولانی است. او همچنین قادر به دورنوردی به مکانهای دلخواه، درمان و شفا دادن، اجرای وهم و افسون است. او قادر به پیدا کردن تقریباً تمامی موجودات مرتبط با جادو در دنیای دیسی است. او به عنوان جون مون دورهٔ فراروانشناسی را آموزش دیده است.
مول منتقد سرسخت عرفان، غیبت و معنویت بود. با وجود اینکه او تحقیقات فراروانشناسی را مطالعه میکرد، نسبت به آن انتقاد داشت و برای پدیدههای ماوراء الطبیعه توضیحات روانشناختی طبیعتگرایانه ارائه کرد. او غالباً در افشای نقاب از مدیومها و سانسها افراط میکرد.