غراب
معنی کلمه غراب در فرهنگ معین
معنی کلمه غراب در فرهنگ عمید
۲. (صفت ) [مجاز] خودخواه.
۳. (نجوم ) صورت فلکی کم نوری در آسمان نیمکرۀ جنوبی، کلاغ.
۴. (زیست شناسی ) زاغ.
۵. نوعی کشتی بادی که به شکل کلاغ ساخته می شد.
* غراب بین: (زیست شناسی ) [قدیمی] = غراب البین
معنی کلمه غراب در فرهنگ فارسی
کلاغ، زاغ
( اسم ) ۱ - راغ . جمع : غربان غرابین ۲ - کلاغ . یا غراب زمین . شب تاریک . یاغرای سیاه ( سیه ) . شب . ۳ - نوعی از کشتی مادی قدیم که به شکل غراب ساخته می شده . ۴ - جسم کلی از جهت بودن او در غایت بعد از عالم قدس . ۵ - از خود راضی مغرور .
محمد بن موسی غراب استاد ابی علی غصانی است
معنی کلمه غراب در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه غراب در دانشنامه عمومی
• غراب گردن سفید با نام علمی Corvus albicollis
• غراب معمولی با نام علمی Corvus corax
• غراب استرالیایی با نام علمی Corvus coronoides
• غراب نوک کلفت با نام علمی Corvus crassirostris
• کلاغ چیهوآهوآن با نام علمی Corvus cryptoleucus
• غراب کوچک با نام علمی Corvus mellori
• کلاغ دم بادبزنی با نام علمی Corvus rhipidurus
• غراب گردن قهوه ای با نام علمی Corvus ruficollis
• غراب جنگلی با نام علمی Corvus tasmanicus
منقرض شده:
• غراب جزیره چاتهام با نام علمی Corvus moriorum
• غراب نیوزیلندی با نام علمی Corvus antipodum
غراب (شعر ادگار آلن پو). کلاغ ( به انگلیسی: The Raven ) سروده ای است روایی اثر ادگار آلن پو نویسندهٔ آمریکایی که نخستین بار در ژانویهٔ ۱۸۴۵ منتشر شد. این سروده را بیشتر برای آهنگ موسیقایی، زبان استیلیزیه و حال و هوای فراطبیعی آن مورد توجه قرار می دهند.
شعر دربارهٔ کلاغ سخن گوست که به شکلی مرموز با عاشقی پریشان حال دیدن می کند و شاهد سقوط آرام مرد جوان به جنون است. دلداده ، که بیشتر او را دانشجو می دانند، در دوری دلبندش، لنور، زاری می کند. کلاغ روی مجسمهٔ نیم تنهٔ آتنا می نشیند و با تکرار دائمی واژه های «دیگر هرگز» به زجر و اندوه مرد جوان دامن می زند. در این سورده ارجاعاتی به فولکلور و ادبیات کلاسیک وجود دارد.
غراب (شعر نیما یوشیج). «غراب» یکی از اشعار نیما یوشیج است که در آذر ۱۳۱۸ منتشر شد.
وقت غروب کز بر کهسار، آفتاب با رنگهای زرد غمش هست در حجاب، تنها نشسته بر سر ساحل یکی غراب. . .
نیما یوشیج ( ۱۲۷۶–۱۳۳۸ ) شاعر معاصر ایرانی و بنیان گذار شعر نوی فارسی است. او با شعر افسانه ( ۱۳۰۱ ) نوعی جهان بینی نو را به ادبیات فارسی و حتی فرهنگ ایرانی وارد ساخت که تا پیش از آن سابقه نداشت. با این حال، عملاً با شعر ققنوس، شعر نوی فارسی متولد شد، زیرا اولین بار در این شعر، مدلولی جدید با دالی جدید پیوند خورد و پدیده ای نو شکل گرفت. نیما نخستین آثار خود را در اواخر دوران مشروطه و سال های آغازین حکومت رضاشاه سرود یا منتشر کرد. از سال ۱۳۰۶ تا ۱۳۱۵ هیچ شعری از او منتشر نشد تا اینکه در سال ۱۳۱۶ سرایش و چاپ آثارش را از سر گرفت و شعر مهم ققنوس را خلق کرد. «غراب» پس از ققنوس، دومین شعر نوی نیما محسوب می شود.
نیما در سال ۱۳۱۸ ( ۱۹۳۹ ) ، به همکاری با مجله موسیقی می پردازد و نظریات و شعرهای خود را در آن منتشر می کند. «غراب» که دومین شعر نوی نیماست، پیش از اولین شعر یعنی ققنوس در شماره نهمِ سال اولِ مجله موسیقی در آذر ۱۳۱۸ منتشر می شود و ققنوس مدتی بعد در شماره دوم سال دوم این مجله یعنی در اردیبهشت ۱۳۱۹ چاپ می شود.
روزی که نخستین شاهین منتشر شد هنوز چند روزی نگذشته بود که در یکی از مجلات دیدم یک شعر شکسته با یک تاریخ قبلی و جعلی درج شده، کمی شکسته. خندیدم و فهمیدم قاچاق و چاخان شروع شده. اشتباه نکرده بودم. قاچاق و چاخان شروع شده بود. هر چه شاهین میان مردم بیشتر می گرفت. درازهای این شعرهای شکسته را درازتر کردند و کوتاه هایش را کوتاه تر. به تاریخ چاپ آنها نگاه کنید. با تفریح نگاه کنید و ببینید چگونه، از آذر ۱۳۱۸ به این طرف، به مرور، هی سرش را درازتر کشیده اند و دمش را کوتاه تر بریده اند.
شمس الدین تندرکیا
شمس الدین تندرکیا نیما را متهم می کند که تاریخ شعر «غراب» را یک سال به عقب برده و به مهر ۱۳۱۷ تغییر داده است. سعید رضوانی در مقاله ای، به یکی از دست نوشته های نیما اشاره می کند که اتهام وارده به نیما را تأیید می کند. این دست نوشته حاوی شعری با عنوان «کشتگاه شاعر» است و نیما در پای شعر تاریخ را به شکل «بتاریخ/شعر غراب/۱۳۱۸» ثبت کرده است.
↑ دربارهٔ تاریخ سرایش شعرهای نیما اختلاف نظر وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید به مناقشه ها درباره نیما یوشیج.
غراب (فیلم ۲۰۱۲). غراب یا کلاغ ( به انگلیسی: The Raven ) یک فیلم دلهره آور آمریکایی محصول سال ۲۰۱۲ به کارگردانی جیمز مک تیگو است که بر اساس نمایشنامه ای از بن لیوینگستون و هانا شکسپیر ساخته شده است. جان کیوساک، آلیس ایو، برندن گلیسون ، لوک ایوانز، الیور جکسون - کوهن، جیمی یوئیل، کوین مک نالی ، سم هزلدین، پم فریس از بازیگران این فیلم هستند. این فیلم در ۹ مارس ۲۰۱۲ در بریتانیا و جمهوری ایرلند و در ۲۷ آوریل ۲۰۱۲ در آمریکا منتشر شد.
داستان فیلم در سال ۱۸۴۹ اتفاق می افتد و برداشتی خیالی از آخرین روزهای زندگی ادگار آلن پو پدیدآور و شاعر می باشد که با آدم کشی زنجیره ای که بر اساس داستان اشعار او صورت گرفته روبرو می شود.
عنوان فیلم برگرفته از شعری از پو با نام «غراب» می باشد.
این فیلم دربارهٔ یک قاتل زنجیره ای است که برای قتل های که انجام می دهد از سری کتاب های جنایی به نویسندگی «ادگار آلن پو» الهام می گیرد و در ادامه یک کارآگاه جوان به همراه نویسندهٔ کتاب، یعنی پو در پی این قاتل می گردند تا قبل از اینکه قتل های بیشتری انجام دهد او را شناسایی کنند.
معنی کلمه غراب در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه غراب در ویکی واژه
کلاغ.
جملاتی از کاربرد کلمه غراب
قلمی کمنقار الحمام براسه هلک الغراب و منطق الببغاء
شکر در اهتمام پر طوطیست قمر در سایه ی پر غرابست
اصغرآباد روستایی است از توابع شهرستان بروجرد در استان لرستان. این روستا در دهستان بردسره در بخش اشترینان این شهرستان قرار دارد.مردم روستای اصغراباداز طایفه ممیوندهستند ممیوند از ایلات اصیل لر زبان میباشد
زانکه محالی بود در دمن نه خراب غمکده های غراب گشته همای آشیان
گهی بصورت نون و گهی بشکل الف گهی چو پر غراب و گهی چو چنگل باز
چهرش اندر زلف حوری خفته در دامان دیو یا حواصل بچهیی آسوده در پر غراب
کا دریغا کآشیان باز و بنگاه تذرو گشت پر شود از نوای جغد و آوای غراب
غراب از جسم کلی شد کنایت بعید از عالم قدس او بغایت
گویا اولین کسی که نیما را به دستکاری در تاریخ اشعارش متهم کرد، شمسالدین تندرکیا بود. او نیما را متهم کرد که تاریخ شعر «غراب» را که در آذر ۱۳۱۸ منتشر شده بود، به مهر ۱۳۱۷ تغییر دادهاست. سعید رضوانی در مقالهای، به یکی از دستنوشتههای نیما اشاره میکند که اتهام وارده به نیما را تأیید میکند. این دستنوشته حاوی شعری با عنوان «کشتگاه شاعر» است و نیما در پای شعر تاریخ را بهشکل «بتاریخ/شعر غراب/۱۳۱۸» ثبت کردهاست.
تا نمازت را کند نقرالغراب یا تورا سازد ز مسجد سد باب
غرابش ببریده کوه فنا خروشید ماننده اژدها
دلا منال به درد از غراب گرد نعیب که روز هجر نعیب از غراب نیست غریب