شنا
معنی کلمه شنا در لغت نامه دهخدا

شنا

معنی کلمه شنا در لغت نامه دهخدا

شنا. [ ش ِ ] ( اِ ) شناوری و آب ورزی باشد. ( برهان ). حرکت انسان یا جانور بر روی آب بوسیله تحرک بازوان و پاها. سباحت. ( فرهنگ فارسی معین ). دست و بغل در تداول شوشتر. شناوری و دست وپا زدن در آب و با لفظ کردن مستعمل و بمعنی شناور وشناگر مجاز است. ( آنندراج ). شناه. شناب. یعنی شناوری و بر این قیاس شناگر و شنابر و شناور :
گرد گرداب مگرد ارت نیاموخت شنا
که شوی غرقه چو ناگاهی ناغوش خوری.لبیبی.همه الغریق الغریق است بانگم
که من غرقه ام در شنا میگریزم.خاقانی.رجوع به شناب ، شناو، شناه و شنوشود. || قسمی از اعمال ورزش در گود. ( یادداشت مؤلف ). برسم پهلوانان باستانی شنا رفتن در زورخانه. هر دو دست را بر زمین یا بر تخته شنا تکیه دادن و پاها را به عقب کشیدن و بدن را بر دو دست فرودآوردن و بربردن است بی اصطکاک با زمین تا بازوان نیروگیرد. نام ورزشی است که هندیان آن را دند گویند و آن را شنو نیز نامند. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ) :
بیم طوفان بلا در خشکیم بیش از تری
همچو کشتی گیر از آن مشق شنا دارم به خاک.اشرف.و رجوع به شنو شود.
- تخته شنا؛ تخته ای به طول تقریباً یک متر و به عرض ده سانتی متر با دو پایه بسیار کوتاه که بر زمین نهند و زورخانه کاران دستها را بر آن تکیه دهند و پاها را از عقب کشیده دارند و بدن را بی آنکه با زمین اصطکاک یابد بر دو بازو فرودآرند و باز بالا برند تا عضلات بازو نیرو گیرد.
- شنا رفتن ؛ در زورخانه و آن غیر شنا کردن بمعنی سباحت است. ( یادداشت مؤلف ).
شنا. [ ] ( اِ ) کراث جبلی است که به یونانی فراسیون نامند. ( فهرست مخزن الادویه ).
شنا. [ ش ِن ْ نا ] ( اِخ ) ناحیه ای است از اعمال اهواز. || ناحیه ای است از اعمال قسمت فرویین دجله بصره. ( از معجم البلدان ).

معنی کلمه شنا در فرهنگ معین

(ش ) (اِ. ) حرکت انسان یا جانور در زیر یا روی آب با کمک حرکات منظم وهمآهنگ دست و پا که انواع مختلف دارد. ، ~ی کرال معمول ترین و سریع ترین نوع شنا در آب که در آن دست ها هر بار که از آب بیرون می آیند از کنار گوش داخل آب می شوند و همزمان با آن پاها به صورت

معنی کلمه شنا در فرهنگ عمید

رفتن مسافتی در آب با حرکت دادن دست ها و پاها.

معنی کلمه شنا در فرهنگ فارسی

حرکت انسان یاحیوان درروی آب بادست وپا، آشناه
( اسم ) حرکت انسان یا جانور بر روی آب به وسیله تحرک بازوان و پاها سبحت .
کراث جبلی است که بیو نانی فراسیون نامند .

معنی کلمه شنا در دانشنامه عمومی

شنا (انسان). شِنا کردن مهارت شناور ماندن و حرکت درون آب است. شنا کردن به معنی حرکت انسان یا جانور بدون هر گونه کمک خارجی درون آب است. آموختن شنا علاوه بر تقویت جسم در مواقع اضطراری و افتادن ناگهانی درون آب، زندگی انسان را نجات خواهد داد. بسیاری از جانوران هنگام تولد و به طور غریزی، توانایی شنا کردن را دارند؛ اما انسان باید شنا کردن را یاد بگیرد. همچنین گفته شده است که برخی جانوران مانند میمون توانایی شنا کردن را ندارند.
یادگیرندگان شنا تمرین های خود را اغلب در استخرهای کم عمق و کناره دریاها شروع می کنند. آن ها ابتدا شناور ماندن روی آب و سپس حرکت های پا را می آموزند و در پایان حرکت های دست را نیز یاد خواهند گرفت. برای شنا کردن آسان و روان، شناگران در مفاصل اصلی شان به انعطاف پذیری مطلوبی نیاز دارند.
شناگران تازه کار باید چگونگی حرکت های هماهنگ دست با نفس کشیدن را تمرین کنند. شناگران معمولاً یک یا چند شنا می آموزند.
شواهد باستان شناسی نشان می دهند که قدمت شنا و شنا کردن به ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد در تمدن مصر و پس از آن در تمدن های آشور، یونان و روم باستان بازمی گردد. آنچه از گذشته آموزش شنا می دانیم، بر اساس یافته هایی است که از «حروف تصویری» هیروگلیف مصریان به دست آورده ایم. یونانی های باستان و رومی ها شنا را بخشی از برنامه های مهم آموزش نظامی خود قرار داده بودند و مانند الفبا یکی از مواد درسی در آموزش مردان بوده است. شنا در شرق به قرن اول پیش از میلاد بازمی گردد. ژاپن جایی است که شواهد و مدارکی از مسابقات شنا در آن وجود دارد. در قرن هفدهم به دستور رسمی حکومتی شنا به صورت اجباری در مدارس تدریس می شد.
شناکردن فواید بسیاری برای اعضای بدن دارد و جزو ورزش های مهم به شمار می زود. شنا در تثبیت فشار خون و کاهش فرکانش قلبی در خواب و بیداری و افزایش توانایی تحمل برای سیستم قلبی و عروقی می شود. شنا در تنظیم تنفس تأثیر خوبی دارد و به خاطر رطوبت محیطی به افراد مبتلا به بیماری آسم پیشنهاد می گردد. به افرادی که مبتلا به مشکلات مفاصل پایین تنه و آرتروز هستند شناکردن پیشنهاد می شود. شنا ماهیچه های بالاتنه و پایین تنه بدن و عضلات شکم و ماهیچه های ستون مهره ها را به کار می گیرد و به افرادی که دارای مشکل ستون مهره ها هستند پیشنهاد می شود.
به افرادی که دچار بیماری های خاص مانند دیابت کنترل نشده، صرع، تشنج عضلات، مشکلات تپش قلب هستند و در نتیجهٔ بیماری شان ممکن است در آب بی هوش شوند، شنا پیشنهاد نمی شود و امکان به وجود آمدن عوارض مقطعی مانند عفونت گوش، بیماری های شدید گوش و حلق و بینی، سینوزیت، برخی بیماری ها نای و ریه ها، و برخی بیماری های پوستی و در زنان عفونت ادرار و مجاری ادارای می شود که با رعایت تمهیدات لازم تا حدودی می توان با آنها مقابله کرد.
شنا (شهر). شنا ( به ایتالیایی: Scena ) یک کومونه در تیرول جنوبی و واقع در شمال ایتالیا است.
در قرون وسطی در سال ۱۸۴۵ آرشیدوک یوهان اتریش یکی از مهم ترین قلعه های این شهر را خریداری نمود.
شنا (فیلم). «شنا» ( انگلیسی: Swimming ( film ) ) فیلمی در ژانر است که در سال ۲۰۰۰ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به لورن آمبروز، جنیفر داندس، جوئل کارتر، آنتونی روئیویوار، و جاش پایس اشاره کرد.
معنی کلمه شنا در فرهنگ معین
معنی کلمه شنا در فرهنگ عمید
معنی کلمه شنا در فرهنگ فارسی

معنی کلمه شنا در دانشنامه آزاد فارسی

شنا (swimming)
جلو راندن بدن در آب. چهار نوع شنای رقابتی وجود دارد: آزاد، قورباغه، پشت، و پروانه. طول مسیر مسابقه برای هر رشته بین ۵۰ تا۱۵۰۰ متر متغیر است. استخرهای استاندارد المپیک ۵۰ متر طول و هشت ردیف دارند. از نظر تاریخی شنا سابقه ای بسیار طولانی دارد و در تعلیمات جنگجویان رومی و یونانی وجود داشته است. شنای رقابتی در ۳۶پ م در ژاپن انجام می شده و از ۱۶۰۳ در مدارس اجباری بوده است. ترس از عفونت باعث شد که اروپاییان در قرون وسطا از شنا خودداری کنند؛ ولی از اواخر قرن ۱۹ ساخت استخرهای شنا و استفاده از کلر برای گندزدایی در مدارس و دانشگاه ها آغاز و در اوایل قرن بیستم وجود استخر عمومی در بوستان ها و باشگاه ها رایج شد. شنای سبک آزاد (که کرال سینه هم نامیده می شود) سریع ترین نوع شناست. این سبک را استرالیایی ها در اوایل قرن بیستم از بومیان جزیره ای در دریای جنوب آموختند. شنای قورباغه کندترین نوع شناست و در قرن ۱۶ ابداع شد. شنای پشت در دهۀ ۱۹۲۰ به وجود آمد و در آن به سبب این که سر شناگر خارج از آب قرار می گیرد نفس گیری راحت تر است. جدید ترین و دومین شنا از نظر سرعت، شنای پروانه است که در دهۀ ۱۹۳۰ در امریکا از شنای قورباغه مشتق شد. در مسابقات شنا، شناگر با یک «شیرجۀ مسابقه ای» وارد آب می شود، ولی استثنائاً برای شنای پشت، شناگر از داخل آب شروع می کند. انواع ویژۀ شنا، شنای موزون به شکل رقص باله است که در آب و زیر آب اجرا می شود. شنای زیرآبی با اختراع وسایلی نظیر کفش غواصی و لولۀ تنفس زیر آب و کپسول هوا توسعه پیدا کرد. یکی از ورزش های مرتبط با شنا شیرجه است. از ۱۸۹۶ مسابقات شنا به بازی های المپیک مردان و از ۱۹۱۲ به مسابقات زنان افزوده شد. مسابقات قهرمانی جهان از ۱۹۷۳ معمول شد و در ۱۹۷۵ و ۱۹۷۸ برگزار شد و از آن زمان به بعد هر چهار سال یک بار برگزار شده است. از ۱۹۹۸ این مسابقات هر دو سال یک بار اجرا شده اند. شنای موزون از ۱۹۸۴ به بازی های المپیک اضافه شد. در ۱۹۹۱ مسابقات شنای استقامتی در دریا یا رودخانه اجرا شدند. در دهۀ ۱۹۹۰ استخرهای شنای مسافت کوتاه ۲۵ متر در مقابل ۵۰ متر با اقبال روبرو شد و رقابت های این رشته از ۱۹۹۳ آغاز شد و از آن زمان تا به حال هر دو سال برگزار شده اند. برای فواصل کوتاه و بلند (استخر ۵۰ متری) رکوردهای جهانی جداگانه منظور می شود.

معنی کلمه شنا در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آب پیمایی محدود به کمک حرکات دست و پا را شنا می نامند و در فقه در ابواب مختلف از آن بحث شده است. شنا، از ورزشهای مورد توجه و توصیه نزد مسلمانان است.
از احکام آن در بابهای صلات، تجارت، سبق و رمایه، قصاص و دیات سخن گفته اند.
احکام
شنا عملی جایز و آموختن آن به فرزندان مستحب است.
نماز خواندن
کسی که ناگزیر از خواندن نماز در حال شنا است، در صورت امکان باید روبه قبله باشد و در غیر این صورت، به هر جهتی که قرار دارد نماز می گزارد و رکوع و سجود را با اشاره انجام می دهد
← مسابقه
...

جملاتی از کاربرد کلمه شنا

کنون بشناس ما را همچو ما تو یقین باش اندر اینجا در فنا تو
کردم میان خون جگر آشنا بسی کان آشنای خون دلم آشنا نشد
گر هوای شناختش داری گویمت عالمیست مقداری
نا توانی قطع‌کن بیدل ز ابنای زمان آشنای‌کس نگردند این حیا بیگانه‌ها
خدای جز به توام کام دل روا مکناد به جز هوای تو با جانم آشنا مکناد
ببر صبحت از من فراق تو یک ره که داده ست با من تو را آشنایی
از آب چشم مردم بیگانه گرد تو گرداب شد، چنان که برون شد به آشناست
در بحر محیط ما قدم نه با ما بنشین و آشنا شو
صائب ز آشنایی عالم کناره کرد هر کس که شد به معنی بیگانه آشنا