شاداب. ( ص مرکب ) سیراب. پرآب. ( فرهنگ جهانگیری ) ( فهرست ولف ). آبدار. شادآب : که دیدم ده و دو درخت سهی که رسته ست شاداب با فرهی.فردوسی.بشد شاد سهراب از گفت مرد بخندید و رخساره شاداب کرد.فردوسی.تو گفتی همه دشت سر خاب بود بسان یکی سرو شاداب بود.فردوسی ( از لغت فرس ).کنون ما نداریم پایاب او نپیچیم با بخت شاداب او.فردوسی.عید شاداب درختی است تا سال دگر از گل میوه او بوی همی یابی بر.حکیم ازرقی ( از جهانگیری ).سرو شادابی و گمان بردی که ترا هیچ غم نپیراید.خاقانی.ز نرگس تهی یافتم خواب را ندیدم جوان سرو شاداب را.نظامی.ز بس بودیش نقش کلک شاداب شدی مستسقی از نظاره شاداب.زلالی ( از فرهنگ جهانگیری ). || تازه. ( لغت فرس ). ترو تازه. ( برهان قاطع ) ( فهرست ولف ) . شکفته. ( فهرست ولف ) . طری. طریه. ریان. شاد. شادمان. ( ناظم الاطباء ): چو خندان شد و چهره شاداب کرد و را نام تهمینه سهراب کرد.فردوسی.دائم گل این بستان شاداب نمیماند دریاب ضعیفان را در وقت توانایی.حافظ.و با آن مصادر شاداب شدن ، شاداب کردن و نظایر آنها ساخته شده و بکار رفته است.
معنی کلمه شاداب در فرهنگ معین
(ص مر. ) تازه ، با طراوت ، مسرور.
معنی کلمه شاداب در فرهنگ عمید
۱. پرطراوت، خرم: دائم گل این بستان شاداب نمی ماند / دریاب ضعیفان را در وقت توانایی (حافظ: ۹۸۴ ). ۲. [قدیمی، مجاز] آباد، بارونق.
معنی کلمه شاداب در فرهنگ فارسی
شاد آب، سیر آب، پر آب، تروتازه، خرم ( صفت ) ۱ - پر آب سیراب آبدار . ۲ - تازه طری . ۳ - شاد شادمان مسرور . ۴ - چراگاه سبز . ( شاد آب ) ( صفت ) ۱ - پر آب سیراب آبدار . ۲ - تازه طری . ۳ - شاد شادمان مسرور . ۴ - چراگاه سبز .
شاداب (کهنوج). شاداب، روستایی در دهستان نخلستان بخش مرکزی شهرستان کهنوج در استان کرمان ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۳۵۱ نفر ( ۹۸ خانوار ) بوده است.
معنی کلمه شاداب در ویکی واژه
تازه، با طراوت، مسرور.
جملاتی از کاربرد کلمه شاداب
ورزش کردن به خصوص بهطور منظم یکی از راههای پیشگیری و درمان اضطراب است. پیادهروی تند و سریع به مدت ۴۰ دقیقه میزان اضطراب را بهطور متوسط تا ۱۴٪ کاهش میدهد. به علاوه، ورزش کردن باعث بالا رفتن کارایی دستگاه تنفسی و گردش خون، حفظ تعادل وزن و شادابی فرد میشود. ورزشهایی نیز چون یوگا باعث افزایش آرامش میشوند و در جلوگیری از اضطراب بسیار مفیدند.
آریستاپوس معتقد بود انسان خردمند برای حفظ شادابی و خرسندی خود باید ارزوها و خواستهایش را محدود کند و پس از آن در زندگی سیاسی و اجتماعی مشارکت نماید.
برپایهٔ دیدگاه بیشترِ پژوهشگرانِ امروزی، فردوسی در سال ۳۲۹ ه.ق برابر با ۹۴۰ م، در روستای پاژ در شهرستان توس در خراسان دیده به جهان گشود. نظامی عروضی (وفات ۵۶۰ ه.ق)، نخستین پژوهندهای که دربارهٔ زندگی فردوسی جُستاری نوشته، زایش فردوسی را در روستای «باز» (پاژ) دانستهاست. منابع تازهتر روستاهای «شاداب» و «رَزان» را نیز جایگاه زایش فردوسی دانستهاند، اما بیشتر پژوهشگران امروزی این گمانهها را بیپایه میدانند.
و بیشتر کاربرد آنها در مکانهایی است که نیاز به رنگی شاداب و یا هشدار دهنده وجود دارد.
چشمهساری شده است از نگه شادابش چشم گریان کلیم ار به سراب افتادست
وز آن پس برآمد یکی باد سخت که برکند شاداب بیخ درخت
درین چمن، گل امسال همچو پار نبود به جای غنچه شاداب، غیر خار نبود
جلال ملک و دین زان گلشن آمد گلی خرم دل و شاداب و خندان
مس امید طلا کردم و دانم که جنون ساغر تشنه لبی را گل شاداب کند
شاداب کند ابر ثنای تو بیان را صد برگ کند غنچه بی برگ دهان را
در وبسایت راتن تومیتوز، ٪۹۸ از ۴۳ بررسی منتقدین مثبت است و این فیلم میانگینِ امتیاز ۷٫۷/۱۰ را در اختیار دارد. اجماع این وبسایت چنین مینویسد: «عدالت در آرژانتین ۱۹۸۵ اجرا میشود، یک درام دادگاهی صلیبی که با شادابی تازهای به زمانهای تلخ تاریخی میتابد.» این فیلم در متاکریتیک، که از میانگین وزنی استفاده میکند، بر اساس نظر ۱۱ منتقد امتیاز ۷۸ از ۱۰۰ را کسب کرده که نشانگر «نقدهای عموماً مطلوب» است.
آصفه شاداب (زاده ۱۳۴۴ ولسوالی میمنه ولایت فاریاب) سیاستمدار افغانستان و نماینده مردم ولایت فاریاب در دورههای پانزدهم و شانزدهم مجلس نمایندگان است. وی در مجلس شانزدهم نمایندگان افغانستان عضو کمیسیون تفتیش مرکزی و نظارت بر اجرای قانون میباشد.
شاداب بوستان بهارست سیرتت وندر تو از فنون بزرگی بسی فنن
آصفه شاداب زاده ۱۳۴۴ از ولسوالی میمنه ولایت فاریاب میباشد. ایشان تحصیلات عالیه خود را از انستیتیوت پیداگوژی در ولایت فاریاب در رشته بیولوژی عمومی در مقطع لیسانس به پایان رسانید؛ و پس از آن در بخش معارف مشغول به فعالیت بودهاست.
گل نورستۀ شاداب چرا پژمرده وز چه رو افسرده
ز سرمه مست تر شد چشم مستش ز پان شاداب لعل می پرستش
نخاست گوهر شادابی از جهان صائب چگونه ابر ز بحر سراب برخیزد؟