سنگسار

معنی کلمه سنگسار در لغت نامه دهخدا

سنگسار. [س َ ] ( اِ مرکب ) نوعی از سیاست که آدمی را تا کمر درخاک نشانند و بر آن سنگ باران کنند بحدی که بمیرد. ( غیاث ). سیاستی باشد مشهور که آدمی تا کمر در خاک نشانند و سنگ باران کنند. ( برهان ). سیاستی است که به عربی رجم خوانند. ( انجمن آرا ) ( ناظم الاطباء ) : هرکه در حرم پادشاه رود و با دختر پادشاهان زنا کند جزای سنگسار باشد. ( اسکندرنامه نسخه سعید نفیسی ).
کنند آن هیونان از آن سنگبار
نمانند خود را در آن سنگسار.نظامی.برآمد یکی ابر ظلمات رنگ
بر آن سنگساران ببارید سنگ.نظامی.ما نگون و سنگسار آئیم از او
ما کساد و بی غبار آئیم از او.مولوی.|| رسخ و رسخ در لغت به معنی ثبوت باشد که از ثابت شدن است. || ( اصطلاح اهل تناسخ ) آن است که چیزی بسه مرتبه متنزل شود یعنی روح از صورت انسان بصورت حیوان دیگر جلوه نماید و بعد از آن بصورت نباتی چمن آرا گردد و آنرا بگذارد و بصورت جماد ظهور کند. ( از ناظم الاطباء ) ( برهان ) ( از انجمن آرا ) ( آنندراج ). این لغت دساتیری است.، سنگ سار. [ س َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جرگلان بخش مانه شهرستان بجنورد. دارای 138 تن سکنه. آب آن از قنات. محصول آنجا غلات. شغل اهالی زراعت و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).

معنی کلمه سنگسار در فرهنگ معین

(سَ ) (اِمر. ) محکومی که او را تا کمر در خاک فرو می کردند و آن قدر با سنگ بر سر و رویش می کوفتند تا بمیرد.

معنی کلمه سنگسار در فرهنگ عمید

مجازاتی که طی آن محکوم را تا کمر در زمین فرو می کنند و به او سنگ می زنند تا بمیرد.

معنی کلمه سنگسار در فرهنگ فارسی

مجازاتی که درقدیم معمول بودومحکوم راتاکمردر، زمین فرومیکردندوبه اوسنگ میزدندتابمیرد
۱ - سیاست و تنبیهی در قدیم بدین نحو که گناهکار را تا کمر در خاک می نشاند و سنگباران میکردند . ۲ - زمین سنگلاخ و درشتناک .
دهی است از دهستان جرگلان بخش مانه شهرستان بجنورد .

معنی کلمه سنگسار در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] سَنگْسار یا رَجْم مجازاتی است که در آن، محکوم را تا کمر در زمین فرو می برند، سپس به او سنگ می زنند تا بمیرد. سنگسار مجازات زنای محصنه و لواط است. در فقه برای تحقق، اثبات و اجرای سنگسار، شرایطی در نظر گرفته شده که رعایت آن ها برای اثبات و اجرای حکم ضروری است. سنگسار مختص دین اسلام نیست و در ادیان قبل از اسلام مانند یهودیت سابقه داشته است. برخی این حکم را خلاف حقوق بشر دانسته اند؛ اما اسلام بُعد مادی و معنوی انسان و حفظ امنیت فرد و جامعه را ترجیح می دهد.
سنگسار مجازاتی است که طی آن، محکوم را تا کمر در زمین قرار می دهند و به او سنگ می زنند تا بمیرد. سنگسار از حدودی است که در اسلام برای ارتکاب برخی جرایم مانند زنای مرد یا زن دارای همسر و لواط مقرر شده است.
منابع فقهی اثبات حکم سنگسار را بر شرایطی متوقف دانسته اند، از جمله:

معنی کلمه سنگسار در ویکی واژه

محکومی که او را تا کمر در خاک فرو می‌کردند و آن قدر با سنگ بر سر و رویش می‌کوفتند تا بمیرد.

جملاتی از کاربرد کلمه سنگسار

سنگسار امروزه در برخی از کشورهای مسلمان که حکومت آنان اسلامی است یا احکام بر اساس اسلام است، به اجرا گذاشته می‌شود از این میان می‌توان به کشورهای جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، نیجریه، سودان، و سوریه اشاره نمود. در این کشورها کسی که به سنگسار محکوم می‌شود باید در پارچه‌ای سفید پوشانیده شده اگر مرد است تا لگن خاصره و اگر زن است تا سینه او را در خاک دفن می‌کنند و سپس با سنگ‌هایی که یکباره محکوم را نمی‌کشد بلکه به‌تدریج و با تحمل درد موجب مرگ وی می‌شود به پرتاب سنگ به سوی شخص قربانی می‌پردازند.[نیازمند منبع]
به درگه تو بزرگی نمی رسد به کسی که سنگسار ابابیل گشت فیل از تو
در سال ۱۵۵۴ میلادی، یک درگیری مذهبی بین سرباز شیعه یوسف ماندیو و یک روحانی سنی حبیب‌الله خوارزمی، قاضی آسیب جدی دید. با این حال، قاضی جان سالم به در برد و یوسف به دلیل تلاش برای قتل وی، با عجله توسط قاضی سنی سنگسار شد. شیعیان خواستار رعایت عدالت و مجازات مردی شدند که حکم سنگسار یوسف را صادر کرد. میرزا مقیم، فرستاده اکبر، قاضی موسی و ملا یوسف را به قتل رساند و در نتیجه درگیری بین دو گروه شیعه و سنی ایجاد شد.
سند گناه برای همه وجود داشت: نوزادی در آغوش مادرش، زنی روستایی به نام زعفران بی بی. جرم او: مورد تجاوز جنسی قرار گرفته بود. حکم او: مرگ با سنگسار. اکنون خانم زعفران بی‌بی، حدوداً ۲۶ ساله، در سلول انفرادی به سر می‌برد.
بر پایه گزارش روزنامه فرانسوی فیگارو، در تاریخ جمهوری اسلامی، ۱۵۰ (صد و پنجاه) حکم سنگسار، اجرا شده‌است.
بر خاک در تو سنگسارم ور سنگ طلب کنی، ندارم
قضات پی سپر و سنگسار خواهد کرد اگرچه کوه شوی از سر توانایی
ز بردباری ما خوار و زار شد عالم ز کوه طاقت ما سنگسار شد عالم
زان میی ‌کز وی اگر یک جرعه پاشی بر زمین از سر مستی کند هفت آسمان را سنگسار
آسیه امینی (۱۳۵۲) شاعر، روزنامه‌نگار و از فعالان جنبش زنان در ایران است. او یکی از بنیان‌گذاران کمپین قانون بی‌سنگسار است و جایزه‌های بین‌المللی مانند جایزه قلم بنیاد آکسفام نویب و انجمن جهانی قلم را دریافت کرده‌است.
ترجمه‌:«هنگامی که پیرمرد و پیرزنی زنا کنند پس آن‌ها را سنگسار کنید، و این عذابی است از سوی خدا، و خداوند، عزیز و حکیم است.»
به حکم سنگسار در قرآن اشاره ای نشده اما در حدود ۹۰ روایت قابل استناد آمده‌است.
دوش دیدم ماه را بر چرخ‌ گردان نیم‌شب کاسمانش ز اختران می کرد هردم سنگسار
به بت پرستی خلقی که سنگسار کنندم نه صبر آن که ز سنگی بود ز روی برویم
هر ترازو که گِردِ زر گردد سنگسارِ هزار دَر گردد
ای شده جادوی بیهوشی ز هوشت سنگسار ساخت در بحر رمل این قطعه را با چنگ سار
کند سیل را سنگسار از حباب بعهدش کند خانه ای گر خراب
تیمبرلیک در سال ۲۰۰۶ در ویکتوریا سیکرت آهنگ‌های سکسی‌بک، عشق سنگسار شد و عشق من را اجرا کرد.
در صحیح مسلم، آیهٔ یادشده را از عمر نقل می‌کند، و می‌افزاید که این آیه در اصل جزو قرآن بوده‌است و از سوی خدا به محمد نازل شده و پس از فرستادن این آیه وی حکم سنگسار (رجم) را اجرا کرد. چرا محمد نمی‌توانست بدون نزول آیه، رجم(سنگسار) را اجرا کند.