سرما خوردگی
معنی کلمه سرما خوردگی در لغت نامه دهخدا

سرما خوردگی

معنی کلمه سرما خوردگی در لغت نامه دهخدا

سرماخوردگی. [ س َ خوَرْ / خُرْ دَ/ دِ ] ( حامص مرکب ) زکام. نزله. چایمان. چاییدگی.

معنی کلمه سرما خوردگی در فرهنگ عمید

بیماری ویروسی که با تب، لرز، آبریزش، کوفتگی و التهاب مجاری تنفسی بروز می کند.

معنی کلمه سرما خوردگی در فرهنگ فارسی

تاثر از سرما زکام چایش .

معنی کلمه سرما خوردگی در فرهنگستان زبان و ادب

{common cold} [پزشکی] التهاب و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی ناشی از ویروس یا باکتری

معنی کلمه سرما خوردگی در دانشنامه عمومی

سرماخوردگی ( به انگلیسی: common cold ) که با نام های نازوفارِنژیت ( nasopharyngitis ) ، رینوفارنژیت ( rhinopharyngitis ) و زکام حاد ( acute coryza ) نیز شناخته می شود، بیماری واگیر مربوط به دستگاه تنفسی فوقانی است که عمدتاً بینی را تحت تأثیر قرار می دهد. سرماخوردگی معمولاً با خستگی، عطسه و سردرد آغاز می شود و با علائمی چون سرفه، گلودرد، آبریزش بینی و تب ادامه می یابد و معمولاً هفت تا ده روز بعد برطرف می شود و برخی علائم ممکن است تا سه هفته طول بکشد. بیش از دویست نوع ویروس عامل سرماخوردگی وجود دارد، با این حال راینوویروس ها ( که خود بیش از ۹۹ نوع مختلف شناخته شده هستند ) متداول ترین عامل این بیماری هستند. ویروس های عامل بیماری می توانند تا مدت زمانی طولانی ( برای راینو ویروس تا بیش از ۱۸ ساعت ) در محیط فعال بمانند و ممکن است از دستان به چشمان و بینی که محل عفونت هستند، منتقل شوند. ویروس از طریق عطسه، سرفه و تماس با افراد یا اشیاء آلوده قابل انتقال به بدن است.
عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بر اساس قسمت هایی از بدن که بیشتر دچار عفونت می شوند، دسته بندی می گردند، که سرماخوردگی عمدتاً بینی، سینوس ها ( سینوزیت ) ، گلو ( فارنژیت ) و همچنین یک یا هر دو چشم را با التهاب ملتحمه تحت تأثیر قرار می دهد. علائم بیماری معمولاً به واکنش دستگاه ایمنی بدن بیشتر مرتبط هستند تا به بافت هایی که ویروس از بین می برد. تشخیص بیماری سرماخوردگی از آنفلونزا بسیار مشکل و گاهی غیرممکن است، در آنفلوآنزا علائمی مانند سردرد، درد عضلات و تب شدت بیشتری دارند که البته در سرماخوردگی های شدید هم به همان شکل است. با هر بار ابتلا به بیماری، بدن انسان پادتن مربوط به ویروس را تولید می کند تا در آینده دیگر به آن مبتلا نشود، اما از آنجا که بیش از دویست ویروس مختلف باعث سرماخوردگی می شوند، با هر بار ابتلا باید پادتن مختص آن ساخته شود و برای همین یک فرد در طول زندگی خود به طور متوسط ۵۰ بار ( بزرگسالان دو تا پنج بار در سال و کودکان شش تا ده بار در سال ) به سرماخوردگی مبتلا می شود.
همچنین به دلیل همان دویست ویروس، ساختن واکسن سرماخوردگی مشکل و غیرممکن است و هیچ دارویی برای این بیماری تاکنون به وجود نیامده است، اگرچه علائم بیماری را با داروهای تب بر ( مانند استامینوفن ) یا ضد آبریزش بینی ( مانند آنتی هیستامین ) می توان کاهش داد. در بعضی موارد که احتمال ابتلا به یک بیماری باکتریایی ( مانند برونشیت، سینه پهلو، سینوزیت و عفونت گوش میانی ) وجود دارد، از آنتی بیوتیک ( پادزیست ) برای درمان آن استفاده می شود، اما آنتی بیوتیک ها هیچ تأثیری بر روی ویروس سرماخوردگی ندارند. برخی نیز معتقدند که ویتامین ث یا قرص روی یا عسل می تواند باعث بهبودی علائم بیماری شود که به طور کامل به اثبات نرسیده است. به طور کلی پیشگیری از بیماری آسان است، زیرا ویروس عامل بیماری مدت زمان محدودی را زنده می ماند و با شست وشوی دست ها که یکی از راه های مهم برای پیشگیری است، می توان آن را از بین برد و برخی شواهد استفاده از ماسک های بینی و دهان را نیز مؤثر می دانند.
معنی کلمه سرما خوردگی در فرهنگ عمید
معنی کلمه سرما خوردگی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه سرما خوردگی در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه سرما خوردگی در دانشنامه عمومی

معنی کلمه سرما خوردگی در دانشنامه آزاد فارسی

سرماخوردگی (common cold)
بیماری خفیف بخش فوقانی دستگاه تنفس، براثر انواع متفاوت ویروس ها. علایم آن عبارت اند از سردرد، لرز، ترشح بینی، گلودرد، و گاهی سرفه. تحقیقات نشان می دهند که شدت سرماخوردگی به عوامل روانی و تنشهایی بستگی دارد که باعث کاهش یا افزایش فعالیت کاری یا اجتماعی فرد در دورۀ شش ماهۀ قبل از بیماری شده اند. ویروس های عامل سرماخوردگی به سرعت تغییر می کنند. به همین علت، دستیابی به درمان مؤثر بیماری در حال حاضر محتمل نیست.

معنی کلمه سرما خوردگی در ویکی واژه

raffreddore

جملاتی از کاربرد کلمه سرما خوردگی

جهت افزایش ایمنی بدن، به منظور پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های شایع (مثل سرما خوردگی‌های مکرر و.....)و به طور کلی در مواردی که تقویت سیستم ایمنی بدن مد نظر قرار دارد.