ساگو

ساگو

معنی کلمه ساگو در لغت نامه دهخدا

ساگو. ( اِ ) قسمی درخت از تیره نخلها که ساقه آن اندوخته بسیار از مواد نشاسته ای دارد. این درخت در پانزده سالگی فقط یک بار گل میدهد و خشک میشود ولی اگر قبل از گل دادن آن را قطع کنند میتوان از هر درخت از 300 تا 400 کیلوگرم نشاسته بدست آورد. ( گیاه شناسی گل گلاب ص 292 ). || نوعی نشاسته که از بعضی درختان تیره نخیلات گیرند. سابودانه. ( ناظم الاطباء ).

معنی کلمه ساگو در فرهنگ عمید

مادۀ نشاسته ای خوراکی که از مغز ساقۀ نوعی نخل به دست می آید و برای آهار زدن پارچه به کار می رود.

معنی کلمه ساگو در فرهنگ فارسی

ساجو نان ( درخت ) .

معنی کلمه ساگو در دانشنامه عمومی

ساگو ( Sagu Metroxylon ) یک نشاسته بدست آمده از مغز میوه از ساقه درخت نخل ساگو است. این ماده غذایی بسیاری از مردم در گینه نو و جزایر مولوکو از آن است به نام Saksak و Sagu نام می برند. ساگو را می توان از مغازه های عطاری تهیه نمود. این نوع حلوا در هرمزگان و شهرستان های استان بوشهر ( کنگان , جم و عسلویه ) در خانه ها تهیه می شود و همراه با قهوه عربی سرو می شود. طرز تهیه آن به طور سنتی است، پخته و خورده می شود. شکل های مختلف مانند مخلوط با آب جوش به صورت یک خمیر، یا به عنوان یک کلوچه از آن استفاده می گردد.
ساگو مانند بسیاری از نشاسته دیگر، و هم ساگو و هم نشاسته کاساو ( یا مانیوک ) به صورت دانه دانه تولید می شوند. دانه ساگو در ظاهر شبیه به دانه کاساو ( یا مانیوک ) است، و هر دو ممکن است در بعضی از خوراکی ها به جای هم استفاده شوند. این تشابه باعث سردرگمی در برخی از نام های خوراکی ها ساخته شده با دانه های آن دو است.
صد گرم ساگوی خشک ۳۵۵ کالری تولید می کند، از جمله به طور متوسط ۹۴ گرم کربوهیدرات، ۰٫۲ گرم پروتئین، ۰٫۵ گرم فیبر غذایی، ۱۰ میلی گرم کلسیم، ۱٫۲ میلی گرم آهن، و مقادیر ناچیز از چربی، ویتامین ب، کاروتن ( ویتامین آ ) و ویتامین ث. ساگو می تواند برای هفته ها و ماه ها در بدن ذخیره شود، هر چند پس از آن که در دستگاه گوارش هضم و جذب شد، به طور کلی سریعاً جذب بدن می شود.

معنی کلمه ساگو در دانشنامه آزاد فارسی

ساگو (sago)
ماده ای سرشار از نشاسته، حاصل از نخل ساگو، با نام علمی متروکسیلون ساگو. از ساگو ماده ای مغذی به دست می آید و در تولید گلوکز و آهاردادن پارچه نیز کاربرد دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه ساگو

قطب این شرکت هواپیمایی در فرودگاه بین‌المللی سر سیوساگور رامگولام قرار دارد و به ۲۲ مقصد، پرواز مستقیم انجام می‌دهد.
آساگو ۸ کیلومترمربع مساحت و ۷٬۷۸۰ نفر جمعیت دارد و ۱۱۰ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده‌است.
در واقع این آناکساگوراس بود که با به‌کارگیری نوس ایدئالیسم را پایه‌گذاری کرد اما نتوانست مفهومی غیر مادی و غیر جسمانی برای آن بیان کند.
آناکساگوراس یا انکساغورس(به یونانی: Ἀναξαγόρας) فیلسوف پیشاسقراطی مکتب چندگانه‌گرایی بود.
نخستین‌بار اصطلاح «پان‌اسپرمیا» در نوشته‌های آناکساگوراس، فیلسوف یونانی قرن پنجم پیش از میلاد، یافت شده‌است. او می‌گفت حیات همه جا وجود دارد.
آناکساگوراس «نیروی زندگی» را که به دنیای مادّه جان می‌بخشد و سرچشمهٔ نیرو و رهبر انسان به سوی حقیقت است؛ نوس(عقل یا روح) نامیده‌است. نوس متمایز کنندهٔ زنده از بی‌جان است؛ امّا در جانوران و انسان تفاوتی نمی‌کند. برتری هوش انسان بر جانوران، نه به خاطر نوس؛ بلکه به خاطر برتری جسم اوست. ارسطو از آناکساگوراس انتقاد می‌کرد که چرا پس از طرح مفهوم نوس، از آن چندان استفاده نکرده‌است.
آناکساگوراس نیز همچون امپدوکلس بر ضدّ وجود خلأ استدلال می‌کرد و می‌گفت در جایی که به نظر می‌رسد چیزی نیست، هوا هست.
آناکساگوراس در زمرهٔ نخستین کسانی است که فهمیدند ماه از خود نوری ندارد و تنها نور خورشید را بازتاب می‌دهد. خورشید و دیگر ستارگان را سنگ‌هایی گداخته می‌دانست که تنها به علت دوریشان از ما، حرارتشان را حس نمی‌کنیم.
مرگ آناکساگوراس را حدود سال ۴۲۸ پیش از میلاد می‌دانند. طبق وصیت او، سالگرد مرگش را برای کودکانی که در مکاتب درس می‌خواندند، تعطیل کردند.
این شرکت در سال ۱۹۴۱ توسط خاویر بنجامیا پوئیج‌سرور و خوزه مانوئل ابوره فرناندز-پاساگوا در شهر سبیا، اسپانیا تأسیس شد.