ساکنی. [ ک ِ ] ( حامص ) آرامش. سکونت : تا بود در تو ساکنی بر جای زلف کش ، گازگیر و بوسه ربای.نظامی ( هفت پیکر ). ساکنی. [ ک ِ ] ( اِخ ) ( ملا... ) از شاعران قرن نهم و معاصران امیرعلیشیر است که ذکر او را فخری امیری مترجم مجالس النفائس در ترجمه ای که از آن کتاب بنام لطائفنامه کرده چنین آورده است : ملا ساکنی از سمرقند است و طالب علمی کرده ، از اوست این مطلع: با ما به لطف نرگس مست تو باز نیست ارباب ناز را سر اهل نیاز نیست.( از ترجمه مجالس النفائس ص 147 ).
معنی کلمه ساکنی در فرهنگ معین
( ~ . ) [ ع - فا. ] (حامص . ) ۱ - آرامش . ۲ - منزل کردن ، استقرار.
معنی کلمه ساکنی در فرهنگ فارسی
۱ - آرامش سکون . ۲ - سکونت استقرار از شاعران قرن نهم و معاصران امیر علیشیر است
معنی کلمه ساکنی در ویکی واژه
آرامش. منزل کردن، استقرار.
جملاتی از کاربرد کلمه ساکنی
باتوجه به این که محدوده طرح هادی این روستا در سال 93 تهیه و اجرا شده نیاز های ساخت ساز فعلی ساکنین روستا پاسخگو نمی باشد این مشکل را می توان بازنگری طرح هادی و الحاق قسمتی از زمین روستایی و محدوده طرح هادی حل نمود.
ساکنین ارات بن اغلب از طایفه سیاوشی و عالیشاه میباشند که با مرور زمان و با تغییرات شناسنامهای نامهای دیگر نیز در این روستا یافت میشود.
میانه درآمد هفتگی هر یک از ساکنین ۱۵ ساله یا بیشتر در آدلاید در سال ۲۰۲۱ در حدود ۷۶۲ دلار بود که کمتر از میانه درآمد ملی (۸۰۵ دلار) بود. درآمد هفتگی خانوادههای ساکن این شهر در همین سال نیز ۱۹۸۸ دلار بود که به نسبت میانه درآمد در سطح ملی (۲۱۲۰ دلار) پایینتربود.
شهرستان شیروان یکی از شهرستانهای استان خراسان شمالی در شمال شرق ایران است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۷، ۱۵۹٬۹۵۰ نفر بودهاست. شهرستان شیروان ۳۷۸۹ کیلومتر مربع وسعت دارد. ترکها و کردهای کرمانج ساکنین اصلی این شهرستان هستند.
مرغ دلم میطپید هیچ سکونی نداشت مسکن اصلیش دید یافت در او ساکنی
بر اساس سرشماری ۱۹۲۲ فلسطین که توسط مقامات قیمومیت بریتانیا انجام شد، البطانی غربی ۵۵۶ نفر جمعیت داشتهاست که همگی مسلمان بودهاند. که در سرشماری ۱۹۳۱ به ۶۶۷ نفر افزایش یافته بود که هنوز هم همه ساکنین آن مسلمان بودهاند.
بر در خلوتسرای می فروش ساکنیم و فارغ از هر دو سرا
او ساکن دل است و خراب است مسکنش آسوده ساکنی است که شد مسکنش خراب
صد پیرهن غریبتر از یوسفی به حسن در مصر ساکنی و به کنعان رسیدهای
گه برون آورد خار ساکنی از پای سگ گاه دست ناقهاش زد بر سر کهسار گل
نجران (به عربی: نجران) استانی در عربستان سعودی است که در جنوب این کشور در امتداد مرز با کشور یمن واقع شدهاست. مساحت این منطقه ۱۱۹٬۰۰۰ کیلومتر مربع است و مرکز آن نجران است. ساکنین نجران از قبیله یام هستند که برای صدها سال در این منطقه زندگی کردهاند. جمعیت آن مخلوطی بین سنی ها و شیعیان اسماعیلی است.
ساکنین آزاتِک در سال ۱۸۲۸ از شهر سلماس به این منطقه مهاجرت کردند.
تنی چند بید لرزان و روان ساکنی دارم زمین بی قرار و آسمان ساکنی دارم
بس چهره کو نمود مرا بهر ساکنی گفتم که چهره دیدم و آن بود خود نقاب
چو کوه از جای خود در دامن صحرا نمیجنبم نه مجنونم سرابم اضطراب ساکنی دارم
† اگرچه این گروه هیچ ساکنی از لحاظ فیزیکی در هیچ کجای قفقاز ندارد اما آزمایشهای ژنتیکی میل آنها را به جمعیتهای قفقازی ثابت کرده و نشان دادهاست که اجداد آنها از قفقاز سرچشمه گرفتهاند.
به یاد خال آن عارض که صد خرمن ز دل دارد چو مور تنگدل با خود حساب ساکنی دارم
امید صلح هر جا هست از خود می دوم بیرون به هر جا تند باید شد عتاب ساکنی دارم
بر اساس قانونی که در ۱ ژوئیه ۲۰۰۹ تصویب شد، زبان سوئدی بهعنوان زبان اصلی کشور سوئد انتخاب شد. این قانون جایگاه زبان رسمی را به زبان سوئدی اعطا نمیکند بلکه بدین معنا است که تمامی ساکنین سوئد باید بتوانند در تمام بخشهای جامعه از زبان سوئدی استفاده کنند و به اطلاعات مورد نیاز خود به زبان سوئدی دسترسی داشته باشند.
بر اساس سرشماری سال ٢٠٠۴ میلادی، تعداد ساکنینش ١٢٩ نفر میباشند. این ناحیه دارای مساخت ۴٥ کیلومتر مربع میباشد .