زمان سنج
معنی کلمه زمان سنج در فرهنگستان زبان و ادب

زمان سنج

معنی کلمه زمان سنج در فرهنگستان زبان و ادب

{chronometer} [فیزیک] ساعت بسیار دقیقی که معمولاً برای اندازه گیری مدت زمان یک رویداد به کار می رود * مصوب فرهنگستان اول

معنی کلمه زمان سنج در دانشنامه عمومی

زمان سنج یا تایمر یک گونهٔ ویژه از ساعت است که برای اندازه گیری بازه های زمانی به کار می رود. زمان سنج هایی که از صفر شروع به اندازه گیری زمان می کنند معمولاً کرنومتر نامیده می شوند اما تایمرها معمولاً یک بازهٔ زمانی مشخص شده را تا صفر می شمارد. ساعت شنی یک نمونهٔ ساده از تایمر است. کلیدهای زماندار که دارای سازوکارهای اندازه گیری زمانی برای فعال سازی یک کلید هستند نیز گاهی تایمر نامیده می شوند.
سازوکار به کار رفته در تایمرها ممکن است مکانیکی یا الکترومکانیکی یا کاملاً الکترونیکی ( با استفاده از شمارش سیکل های یک نوسان ساز ) باشد. قابلیت زمان سنجی ممکن است توسط یک نرم افزار فراهم شده باشد که در این صورت برنامهٔ نوشته شده برای این کار تایمر نامیده می شود.
کلیدهای زمانداری که در طراحی مدارهای فرمانی که نیاز به زمان سنجی دارند به کار می روند رلهٔ زمانی یا تایمر گفته می شود. این رله ها را بر پایهٔ نوع عملکردشان به انواع مختلفی تقسیم می:کنند.
رلهٔ با تأخیر در وصل[ واژه نامه ۱] پس از مدت معینی از آغاز تحریک شدن پایهٔ تریگر، خروجی اش فعال می شود. اگر پیش از سپری شدن زمان تعیین شده تحریک قطع شود، تایمر غیرفعال می شود.
در این رله ها همزمان با تحریک پایهٔ تریگر تایمر فعال می شود، پس از قطع شدن تحریک، خروجی پس از زمان تعیین شده قطع خواهد گشت.
در این تایمرها خاموش شدن و روشن شدن هردو با تأخیر همراه هستند.
تایمرهای دارای تأخیر در وصل ماندگار[ واژه نامه ۲] دو پایهٔ تریگر و ریست دارند که با تحریک تریگر و پس از گذشت زمانی تعیین شده خروجی تایمر فعال می شود و در این حالت باقی می ماند. برای غیرفعال شدن خروجی باید پایهٔ ریست را فعال کرد.
زمان سنج (فیلم). زمان سنج ( انگلیسی: Timer ) فیلمی در ژانر کمدی رمانتیک و علمی–تخیلی است که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
• اما کالفیلد
• میشل بورت
• دزموند هرینگتون
• جوبت ویلیامز
• کالی روخا
• موس واتسون
معنی کلمه زمان سنج در دانشنامه عمومی

معنی کلمه زمان سنج در دانشنامه آزاد فارسی

زمان سنج (chronometer)
وسیله ای برای اندازه گیری دقیق زمان. در ابتدا در دریانوردی کاربرد داشت. این وسیله به نحوی طراحی می شود که در همۀ شرایط دما و فشار بی خطا عمل کند. نخستین زمان سنج دریایی بی خطا را، با دقت۰.۵ دقیقه در سال، جان هَریسوندر انگلستان ساخت (۱۷۶۱).

معنی کلمه زمان سنج در ویکی واژه

cronometro

جملاتی از کاربرد کلمه زمان سنج

گرچه عالم بود در فرمان سنجر آن زمان سنجدی ناید برون آنجا که خاک سنجر است
نظرسنجی رسمی که توسط سازمان سنجش دربارهٔ میزان تأثیر سوابق تحصیلی لحاظ شده نشان می‌دهد که نزدیک به ۸۵ درصد داوطلبان خواهان تأثیر مثبت هستند.
عبدالرسول پور عباس به عنوان رئیس سازمان سنجش در چندین مورد ممکن نبودن اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را متذکر شده بود. رئیس سازمان سنجش همچنین بر این موارد تأکید داشت که این سازمان تنها اجرای مصوبات را بر عهده دارد و در تصویب آنها دخالت نداشته‌است.
به بازار تمناگوهر بحر تغافل را به میزان عیاری هر زمان سنجیدنت نازم
طبق گزارش رسمی سازمان سنجش در کنکور سال ۱۳۹۷، تعداد یک میلیون و ۱۱ هزار و ۳۶۰ نفر داوطلب شرکت کرده‌اند.
بنا بر گفته مسئولان سازمان سنجش هدف از برگزاری کنکور، جدا کردن ۵٪ اول داوطلبان هر گروه آزمایشی (جهت انتخاب رشته در رشته‌های پرطرفدار است) و به همین خاطر مجبور هستند هر سال یک یا چند درس را دشوار طرح کنند.
در سال‌های ابتدایی آغاز فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی، نوع پذیرش صرفاً از طریق کنکور سراسری بود. اما در سال‌های اخیر، دانشگاه علاوه بر کنکور سراسری سازمان سنجش، اقدام به جذب دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی به صورت بدون کنکور و صرفاً براساس سوابق تحصیلی نیز می‌کند. ثبت نام بدون کنکور و براساس سوابق تحصیلی دانشگاه، در هر سال دو بار در نیمسال‌های تحصیلی اول و دوم در مهر و بهمن ماه از طریق وب سایت رسمی مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی انجام می‌شود. به‌طور معمول این دانشگاه در هر سال در مقطع دکتری تخصصی ده هزار، دکتری حرفه ای سه هزار، کارشناسی ارشد شصت هزار، کارشناسی دویست هزار، کاردانی پنجاه هزار دانشجو و در مجموع حدود سیصد و بیست هزار دانشجو پذیرش می‌کند.
در ایران، سازمان سنجش آموزش کشور که سازمانی تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، متولّی اصلی برگزاری کنکور برای ورود به دانشگاه‌های دولتی است.
مسئولان وزارت بهداشت معتقدند که به دلیل تخصصی بودن این آزمون، سازمان سنجش آموزش صلاحیت برگزاری آن را ندارد. متأسفانه طی سالین گذشته تخلفاتی در این آزمون صورت گرفته تا حدی که در سال ۱۳۸۸ توسط وزارت بهداشت، که خود برگزارکننده آزمون است، باطل اعلام شد و در سال ۱۳۸۲ با دخالت مجلس و قوه قضائیه تقلب در آن به اثبات رسید. وقوع تقلب در سال‌های دیگر نیز از سوی شرکت کنندگان و رسانه‌ها مطرح شده‌است.
این آزمون نه توسط سازمان سنجش کشور بلکه توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت برگزار می‌گردد.
هرچند بنا به دلایل مختلفی از جمله عدم رعایت مبنای حافظ کل بودن در ارائه آمارها، عدم سنجش صحیح و ارزیابی کامل در این زمینه از سوی برخی نهادها، عدم خوداظهاری شخص حافظ، عدم شرکت برخی از حافظان قرآن در یک آزمون استاندارد و واقعی، تکراری بودن و پوششی بودن برخی از آمارهای مختلف نمی توان تعداد دقیقی برای حافظان قرآن کشور اعلام کرد و حتی طبق برخی اظهار نظرهای فعالان قرآنی هیچ نهادی هم آمار دقیقی از تعداد حافظان کشور ندارد، اما طبق شواهدی که از آمار سازمان دارالقرآن و سازمان سنجش آموزش کشور در دسترس است چیزی در حدود بیست هزار نفر حافظ کل قران در کشور وجود دارد. اما از این میان تنها حدود دو هزار نفر توانسته اند صحت حافظ بودن خود را به اثبات برسانند.
هر ساله سازمان سنجش به نتایج تعدادی از داوطلبان مشکوک می‌شود و برخی خبرگزاری‌ها ادعای تقلب در کنکور را مطرح می‌کنند.
جوهر اول که فرزندم ز بیباکی نوشت آن زمان سنجد عیار گوهر یکتای من