رونما. [ ن ِ ] ( نف مرکب ) روی نما. رونمای. نماینده رخسار. پیداکننده رخ. نشان دهنده چهره. کاشف عارض. || ( اِ مرکب ) رونما. روی نما. هدیه ای که عروسان را دهند. ( شرفنامه منیری ) ( از آنندراج ). کنایه از هدیه ای است که در وقت دیدن روی عروس دهند. ( انجمن آرا ) ( از برهان ). هدیه ای که داماد یا پدر داماد، عروس را دهند گاه دیدار روی او بار اول. ( یادداشت مؤلف ) : بدو گفت سیندخت کای پهلوان همان رونمایش بده این زمان.فردوسی.عروسی کآسمان بوسید پایش دهی ویرانه باشد رونمایش.نظامی.بروسی که این سنت آرد بجای دهد بوسه آیینه رارونمای.نظامی.دید مشاطه روی تو آینه داد رونما آینه کیست تا بود روی نمای روی تو.سلمان ساوجی.آن ماه ، روی اگر بنماید شبی بما در وجه رو نهیم دل و جان به رونما.سلمان ساوجی.کردم اگر چه هردو جهان رونمای تو از بی بضاعتی خجلم از لقای تو.صائب ( ازآنندراج ).
معنی کلمه رونما در فرهنگ معین
(نَ یا نِ ) (اِ. ) پول یا هدیه ای که به هنگام دیدن روی عروس یا نوزاد دهند.
معنی کلمه رونما در فرهنگ عمید
هدیه ای که هنگام دیدن روی عروس یا نوزاد می دهند.
معنی کلمه رونما در فرهنگ فارسی
پول یاچیزدیگرکه هنگام دیدن عروس یانوزادبدهند ( صفت ) پول یا هدیهای که به هنگام دیدن روی عروس یا نوزاد دهند .
معنی کلمه رونما در دانشنامه آزاد فارسی
رونَما در فرهنگ عامیانه، هدیه ای از طرف داماد به عروس برای دیدن روی او به صورت مشروع؛ یا توسعاً به معنای اهدای کنایی و ملاطفت آمیز پیشکش به عروسِ شرم زده، به منظور راضی کردن او برای برداشتنِ روبنده در هنگام ورود او به محفل عروسی، پس از آرایش (← بَنداَندازان)، از طرف بزرگان خانوادۀ داماد و نیز هدیه و پیشکشی (← چل بسم الله) به رونمای نخستین نوزاد پسر، به ویژه نخستین نوادۀ پسر، در نخستین بار دیدن، از طرف بزرگان دو خانواده. مرسوم است که چون عروس از آرایشگاه به محفل عروسی آمد، رقص و هلهله می کنند و مادر یا پدر یا یکی دیگر از بزرگان خانوادۀ داماد به پیشواز عروس می رود تا به ملاطفت و با اهدای پیشکش، طاقۀ شال یا پارچه یا قطعه ای جواهر یا وجه نقد، روبندۀ عروس را کنار زند. در برخی مناطق، تشریفات رونمادادن در روز پاتختی اجرا می شود. نظیر چنین تشریفاتی به هنگام مراسم عقد (← زیرلفظی) نیز برگزار می شود.
جملاتی از کاربرد کلمه رونما
از آرزوی دیدن روی تو آسمان هر صبح آورد زر خورشید رونما
بعهدش چنان عالم آراسته است که خار از چمن رونما خواستست
از تماشایی اگر می داشت چشم رونما از زر و گوهر تهی می شد کنار بحر و کان
از دیگر علایق او آثار برتولت برشت بود. میان نمایشنامههای بیشمار برشت، به نظر میرسد که حمید سمندریان به نمایشنامهٔ «دایرهٔ گچی قفقازی» علاقهای خاص داشت که درونمایهٔ آن از داستانهای شرقی برآمدهاست. او این نمایشنامه را به فارسی ترجمه کرد و آن را به روی صحنه برد.
در دوستیت خلقی با من شدند دشمن رستم فرونماند از حرب خرسواران
دایه را بس که با نسب دیدم طفل را رونما فرستادم
طمع را ببر سر به حق رونما تمنای هر چیز از اونما
شیرینی جان به رونما خواهد تلخی که نهفته در شکر داری
ساقیا، پیش آر جام با صفای خویش را روی ما بین و به ما ده رونمای خویش را
آنها که باختند به عشق تو نقد جان یک جلوهٔ تو را دو جهان رونما کنند
در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ (۳۰ آوریل ۲۰۲۰) شرکت یوبیسافت چین اعلام کرد در ساعت ۱۴:۳۰ به وقت ایران، رویداد ویژهای برگزار خواهد شد. در ساعت مقرر، باس لاجیک[خ]، هنرمند و طراح پوستر، در صفحه رسمی اساسینز کرید در یوتیوب شروع به طراحی پوستر بازی کرد و با کامل شدن پوستر، یوبیسافت از بازی اساسینز کرید والهالا رونمایی کرد.
چو آمد سوی باغ آصفآباد سلیمان ملک خود را رونما داد