ذلک. [ ذا ل ِ / ذا ل ِ ک َ ] ( ع اِ، ضمیر ) آن. برای اشاره بعید است : و ما ذلک علی اﷲ بعزیز. ( قرآن 20/14 ). || این است : ذلک فضل اﷲ یؤتیه من یشاء. ( قرآن 54/5 و 21/57 و 4/62 ). - بناءً علی ذلک ؛ بنابراین. از اینرو. - مع ذلک ؛ و با این. با این همه. با وصف این. - و غیر ذلک ؛و جز این. - و نحو ذلک ؛ و مانند این.
معنی کلمه ذلک در فرهنگ معین
(ذا لِ ) [ ع . ] (ص . اِ. ) این .
معنی کلمه ذلک در فرهنگ عمید
اسم اشاره برای دور، آن، این.
معنی کلمه ذلک در فرهنگ فارسی
بنابراین . با این همه .
معنی کلمه ذلک در دانشنامه اسلامی
[ویکی الکتاب] معنی دُونِ: غیرِ-پایینتراز-زیر(دو چیز در معنای "دون" هست ، یکی نزدیکی ، و دیگری پستی . کلمه دون در جمله : من دون المؤمنین چیزی شبیه ظرف است ، که معنای نزد را میدهد البته بوئی هم از معنای فرومایگی و قصور در آن هست ، و معنایش این است که مؤمنین به جای مردم با ایمان... معنی عُدْوَانَ: ظلم - تجاوز - دشمنی - خصومت (در عبارت "لَا تَعَاوَنُواْ عَلَی ﭐلْإِثْمِ وَﭐلْعُدْوَانِ " و نظایر آن ، عدوان آن اعمال زشتی است که ضررش دامنگیر دیگران میشود ، و گناهان مربوط به حق الناس است که موجب اذیت و آزار مردم می شوند.کلمه عدوان همه رقم تجاوز را ش... تکرار در قرآن: ۴۳۰(بار)
معنی کلمه ذلک در ویکی واژه
این.
جملاتی از کاربرد کلمه ذلک
هل اغد سعاد ذات یوم سکران بذلک الحریم
در کتاب «الاقتصاد و الهادی إلی طریق الرشاد» پس از پایان کتاب جهاد مینویسد: و تفصیل ذلک بیناه فی النهایة و المبسوط، بنابراین کتاب الاقتصاد پس از کتاب المبسوط تألیف شدهاست.
القراءه التی لا استجیز غیرها الرفع فی ذلک (طبری)
جواب سطر اول: علی کل شیء قدیر و ابتدای آیهٔ ذلک بان اﷲ و هو الحقّ و ان یُحیِی المَوتی و انه. سطر دوم: بنظر بنده بسیار خوب آمد.
ذلک ادنی ان یعرفن فلا یوذین - یعنی پوشاندنِ همهٔ بدن به شناخته شدن به اینکه اهلِ عفت و حجاب و صلاح و سَدادند، نزدیکتر است. در نتیجه وقتی به این عنوان شناخته شدند، دیگر اذیت نمیشوند، یعنی اهلِ فسق و فجور متعرّضِ آنان نمیگردند. بعضی از مفسرین در معنای آن گفتهاند: این پوشیدگی، نزدیکتر بودنِ ایشان به مسلمان بودن و آزاد بودن را میشناساند، چون زنانِ غیرمسلمان، و نیز کنیزان در آن دوره حجاب نداشتند، و حجاب علامتِ زنانِ مسلمان بود، و در نتیجه کسی متعرضِ آنان نمیشد، و حتی کسی نمیپنداشت که ایشان کنیز یا غیرمسلمانند، و از ملتِ یهود و نصاری هستند، لیکن معنای اول به ذهن نزدیکتر است.