دست پخت.[ دَ پ ُ ] ( ن مف مرکب ) دست پز. پخته دست و پرورده دست. ( غیاث ). چیزی که به دست پخته باشند اعم از آنکه حیوان بود یا نبات. ( آنندراج ). غذایی که شخص با دست خودش پخته و بدقت ترتیب داده باشد. ( ناظم الاطباء ). - دست پخت فلان ؛ یعنی که خود او پخته نه طباخ او. که او بشخصه آنرا پخته : این غذا دست پخت فلان خانم است. ( یادداشت مرحوم دهخدا ). دست پخت او خوب است ؛ یعنی خوب طبخ کند. دست پختش خوب است یا دست پخت فلان بد نیست ؛ یعنی طعامها نیکو پزد. ( یادداشت مرحوم دهخدا ). || بر طعام مطبوخ نیز اطلاق کنند. ( آنندراج ) : از دست پخت طبع تو بالذت است و بس بر خوان عقل هرکه شود میهمان علم.عرفی ( از آنندراج ). || دست پرورده : همان روشنک را که دخت من است بدان نازکی دست پخت من است.نظامی.
معنی کلمه دست پخت در فرهنگ معین
( ~. پُ ) (ص فا. ) غذایی که کسی با دست خود پخته باشد.
معنی کلمه دست پخت در فرهنگ عمید
۱. غذایی که کسی با دست خود پخته باشد. ۲. (اسم، مصدر ) فن آشپزی.
معنی کلمه دست پخت در فرهنگ فارسی
( صفت ) آنچه که با دست پزند : [[ شیرینی دست پخت پری بسیار لذیذ بود . ]] دست پز پخته دست و پرورده دست یا بر طعام مطبوخ نیز اطلاق کنند .
معنی کلمه دست پخت در ویکی واژه
غذایی که کسی با دست خود پخته باشد.
جملاتی از کاربرد کلمه دست پخت
بی دست پخت دار شفای کرامتش عقل سپهر پیر بصد درد مبتلاست
از دست پخت طبع تو با لذت است و بس بر خوان عقل هر که شود میهمان علم
همان روشنک را که دخت منست بدان نازکی دست پخت منست
بدان تنور بود دست پخت خاطر من به کام فایده در دیر خای و زودگوار
تو امروز بهتر ز دخت منی بدین تازگی دست پخت منی
گر دریغ آری شفاعت ماند خواهد بی تکلف دست پخت مغفرت ها تا قیامت نیم خامی
نیم من نبات سارا پرورده چوچو، و نیم من گزانگبین دست پخت و پرداخته اصفهان پیراسته از مغز نیز با راه پویان آبرو دوست آشنا دیدار روانه که روان پروران چاره این رنج را درآن دیده اند. آنچه ناگزیر خاکساران است و در ری باید به دستیاری یاران فراهم افتد، با هستی و مهر و کاردانی سرکار و نیک پنداریهای من، اگر من از دیگری خواهم یا تو انجام آن با دیگران پردازی، هر دو سزاوار بیغاره و نکوهش خواهیم بود.
بست چاکرانند زفت و زمخت به جفتی هوس را گزین دست پخت
سواد طرهٔ او پای تخت حسن و جمال بیاض طلعت او دست پخت شمس و قمر
دست پخت نیونیا نتیجه ای از آمیختن مخلفات چینی و ادویههای متنوع ممتاز و روش پخت و پزی که توسط جامعه مالایی–اندونزیایی مورد استفاده قرار میگیرد، است. این موجب میشود که سبک پراناکان به غذای مالایی–اندونزی که بدینسان دارای مزه تند، معطر، پرادویه و گیاهی است، تعبیر شود. در مواردی، پراناکانها آشپزی مالایی رو به عنوان بخشی از سلیقه مد نظر خود پذیرفتهاند.
جز چربگفتهاکه بود دست پخت من شعری قبول می نکند طبع روشنا