ژله
معنی کلمه ژله در لغت نامه دهخدا

ژله

معنی کلمه ژله در لغت نامه دهخدا

ژله. [ ژِ ل ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) لرزانک. رجوع به لرزانک شود.
ژله. [ ژِ ل ِ ] ( اِخ ) کلود. رجوع به لورن شود.

معنی کلمه ژله در فرهنگ معین

(ژِ لِ ) [ فر. ] (اِ. ) لرزانک ، آب میوة پخته شده در شکر که در هوای سرد منعقد می شود.

معنی کلمه ژله در فرهنگ عمید

خوراکی شیرین با رنگ های گوناگون که به شکل لرزانک درست می شود، لرزانک.

معنی کلمه ژله در فرهنگ فارسی

لرزانک میوه، خوراکی که بشکل لرزانک درست کنند
( اسم ) خوراکی که به شکل لزرانک تهیه کنند لرزانک .

معنی کلمه ژله در دانشنامه عمومی

ژله ( به فرانسوی: Gelée ) یا لرزانک[ نیازمند منبع] ، آب میوه پخته شده در شکر حاوی ژلاتین که در هوای سرد منعقد می شود. ژله نوعی دسر است و فرآورده کلاژن است که به عنوان ژلاتین نیز شناخته می شود . ژله اولین بار در قرن 18 میلادی و کتاب هنر آشپزی هانا گلاس مطرح شد. در حال حاضر ژله بیشتر به صورت پودر ژله یافت می شود که باید آن را با آب سرد و گرم مخلوط و در یخچال منعقد کرد. به دلیل این که در این ماده از ژلاتین استفاده می شود ، گیاه خواران از خوردن آن پرهیز می کنند زیرا این ماده از کلاژن پوست و استخوان جانوران تهیه می شود.
به دلیل استفاده از مواد مختلف دارای طعم های مختلف مانند پرتقالی، آلبالویی و . . . می باشد. ژله نوعی کلویید است.
بر اساس علم تغذیه ژله در استخوان سازی و رشد کودکان تاثیر دارد به این صورت که ژله حاوی ماده ی ژلاتین است که این ماده دارای پروتئین و آمینو اسید است که مصرف آن موجب رشد استخوان می شود. همچنین مصرف ژله برای سلامت مو و جلوگیری از نازک شدن مو کمک می کند.
قبل از اینکه ژلاتین به عنوان یک محصول تجاری به طور گسترده ای در دسترس قرار گیرد، معمولی ترین ژله، ژله ی پاستور گوساله بود. همانطور که از نامش بر می آید، این کار با استخراج و تمیز کردن ژلاتین از پای یک گوساله ساخته شد. این ژلاتین با آب میوه و شکر برای یک دسر مخلوط شده است.
ژله (بلژیک). شهر ژله ( به فرانسوی: Jalhay ) در شهرستان ورویه در استان لیئژ در منطقه فدرال والوون در کشور بلژیک واقع شده است.
معنی کلمه ژله در فرهنگ معین
معنی کلمه ژله در فرهنگ عمید

معنی کلمه ژله در ویکی واژه

لرزانک، آب میوة پخته شده در شکر که در هوای سرد منعقد می‌شود.
دلمه , لرزانک

جملاتی از کاربرد کلمه ژله

آب نارگیل را می‌توان برای تولید سرکه نارگیل تخمیر کرد. همچنین از آن برای تهیه ناتا د کوکو، غذای ژله مانند استفاده می‌کنند.