هپاتیت
معنی کلمه هپاتیت در فرهنگ عمید
معنی کلمه هپاتیت در دانشنامه عمومی
عامل بیماری هپاتیت ویرال ( ویروسی ) یک ویروس است و در ابتدا می تواند مثل یک سرماخوردگی بروز نماید؛ ولی بیماری مزمن هپاتیت "C" بر عکس سرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان می تواند حیات بیمار را تهدید کند. بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علایمی ندارد. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان می دهند از قبیل خستگی، دل درد، لاغری شدید، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز می کند که شامل تورم شکم، اندامها، یرقان و خونریزیهای گوارشی و … است.
در ایران بالغ بر ۳٪ افراد آلوده به این ویروس می باشند. حدود ۷۵ الی ۸۰ درصد از افرادی که تازه به این ویروس مبتلا شده اند، دچار پیشرفت و مزمن شدن این بیماری شده و از بین آن ها نیز ۶ الی ۷۰ درصد به بیماری های مزمن کبدی دچار می شوند. از بین افراد حدود ۵ الی ۲۰ درصد به سیروز کبدی مبتلا شده و ۱ الی ۵ درصد آنان بر اثر بیماری سیروز کبدی یا سرطان کبد می میرند. لازم است به نوع دیگری از هپاتیت اشاره شود که بر اثر تخریب سلولهای کبدی توسط سیستم دفاعی بدن صورت می پذیرد و به آن هپاتیت خودایمنی یا اتو ایمیون گفته می شود. هپاتیت اتو ایمیون یا خود ایمنی بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن، سلول های کبدی را دچار التهاب می کند. از علل التهاب کبد می توان به هپاتیت های ویروسی، استفاده از برخی داروها و تجمع چربی در کبد، هپاتیت اتو ایمیون یا خود ایمنی اشاره کرد. درصورتی که این بیماری مزمن به موقع تشخیص و درمان نشود، کبد فرد دچار نارسایی شدید در عملکرد یا سیروز خواهد شد. علت ایجاد این بیماری هنوز کاملاً شناخته نشده است اما زنان و دختران جوان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند به طوریکه حدود ۷۰ درصد این بیماری در زنان دیده می شود و کودکان نیز از این بیماری مصون نیستند. هپاتیت اتو ایمیون یا خود ایمنی مسری نیست، برخی از بیماران علائم این بیماری را مانند سرما خوردگی شدید یا آنفلوانزا گزارش داده اند و همچنین بسیاری از بیماران از علایمی مانند ضعف و خستگی شدید شکایت داشتند و حتی بعد از مدت طولانی دچار زردی یا یرقان می شوند. از دیگر نشانه های شایع بیماری هپاتیت اتو ایمیون به مواردی زردی ( یرقان ) ، خستگی شدید، بی اشتهایی، درد روی ناحیه کبد، بزرگ شدن کبد، خارش، درد مفاصل و گاهی جوش های شدید صورت در دختران جوان و اختلالات قاعدگی اشاره کرد. آزمایش خون مربوط به آنزیم ها کبدی، سونوگرافی و بیوپسی ( نمونه برداری ) کبد از مهم ترین ابزارهای تشخیصی هپاتیت خودایمنی است. هدف از درمان این بیماری کم کردن التهاب کبد است و با توجه به نقش سیستم ایمنی بدن بیمار در روند بیماری، درمان اصلی مبتلایان از طریق داروهای مهار کننده ایمنی است. بیماری سیر پیشرونده خود را در کبد به صورت خاموش طی می کند و بیماران گاهی در مراحل پیشرفته به پزشک مراجعه می کنند. مطابق برآورد سازمان بهداشت جهانی، ۳۲۵ میلیون نفر معادل حدود ۴٪ از جمعیت جهان با هپاتیت B یا C زندگی می کنند، و برای اکثر آنها، آزمایش و معالجه فراتر از دسترس است و سالانه بیش از ۳۴/۱ میلیون مرگ ناشی از این بیماری گزارش می شود.
معنی کلمه هپاتیت در دانشنامه آزاد فارسی
چرخه حیات هپاتیت c
بیماری التهابی کبد. عامل آن معمولاً ویروسی است. سایر علل هپاتیت عبارت اند از الکل، داروها، سنگ کیسۀ صفرا، لوپوس اریتماتو، و اسهال خونی آمیبی. علایم هپاتیت عبارت اند از ضعف، تهوع، و زردی. پنج نوع متفاوت ویروس هپاتیــت شناخته شده است که عبارت اند از E, D, C, B, A. ویروس هپاتیت A شایع ترین علت و عامل ۴۰درصد از موارد هپاتیت ویروسی در جهان است. این ویروس از راه غذای آلوده منتقل می شود. هپاتیت B، هپاتیت سرمی، از راه خون و فرآورده های آن یا مایعات به بدن منتقل می شود. این نوع به شدت مسری است و غالباً منجربه نارسایی کبد می شود. این بیماری با سرطان کبد نیز در ارتباط است. آسیب های مزمن کبد فقط در پنج درصد از مبتلایان دیده می شود. در ۱۹۹۵، ۱,۱۰۰,۰۰۰ نفر براثر ابتلا به هپاتیت B فوت کردند. ناقلین ویروس هپاتیت B حدود ۳۰۰میلیون نفرند. تاکنون واکسن هپاتیت A و B ساخته شده اند. هپاتیت C بیشتر در کسانی دیده می شود که نیاز به انتقال خون مکرر دارند. بنابه تخمین، در ۱۹۹۹، مبتلایان به هپاتیت C حدود ۱۵۰میلیون نفر بودند که ۷۵ درصد از آن ها به عفونت مزمن کبدی دچار خواهند شد. هپاتیت D فقط با هپاتیت B دیده می شود و در منطقۀ مدیترانه شایع است. هپاتیت E بومی هند و امریکای جنوبی است. در ۱۹۹۸، بنابه تخمین سازمان جهانی بهداشت حدود ۳۵۰میلیون نفر به ویروس هپاتیت B آلوده بودند. در کارآزمایی های بالینی ۱۹۹۵، استفاده از دارو، به صورت قرص، با موفقیت هایی همراه بود و در برخی از مبتلایان به هپاتیت B مزمن باعث پاک سازی بدن از ویروس شد. پس از شش ماه مصرف لامیوودین، چهار نفر از ۵۰ بیمارِ تحت نظر عاری از ویروس بودند. در پایانِ طرح، تعداد افراد بیشتری از ویروس پاک شده بودند، ولی ویروس مجدداً در عده ای ظاهر شد.
معنی کلمه هپاتیت در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه هپاتیت
همچنین در سال ۱۹۵۰، دکتر جوزف استوکس از دانشگاه پنسیلوانیا بهطور عمدی ۲۰۰زن زندانی را به هپاتیت ویروسی مبتلا کرد.
در یک مورد که بیمار به علت هپاتیت ب و سیروز ناشی از آن تحت پیوند کبد قرار گرفت علایم بیماری بعد از پیوند برطرف گردید.
از عوارض جانبی مصرف آمودیاکین میتوان از سردرد، تشنج، سرگیجه، هیپوتانسیون، خارش، تاری دید، تهوع، اسهال، استفراغ، ترومبوسیتوپنی، آنمی، هپاتیت، اتوتوکسیسیتی نام برد.
قبل از هرگونه اقدامی جهت انجام احیای قلبی تنفسی هر مصدوم اطمینان حاصل کنید که این عمل سلامتی شما یا مصدوم را از نظر سرایت بیماریهایی چون ایدز و هپاتیت تهدید نمیکند.