هاس. ( اِخ ) یوهان آدولف. آهنگساز آلمانی ، در برگدورف نزدیک هامبورگ به سال 1699 م. متولد شد. وی ابتدا خواننده یک اپرای سیار بود، بعداً به خوانندگی در تأتر پرداخت و سپس برای تکمیل تحصیلات خود در رشته موسیقی به ایتالیا رفت. در ونیز چندین اپرا ساخت که بوسیله خواننده های مشهور ایتالیا فارینلی و سینیورا تزی اجرا شد و بتدریج شهرت وی بالا گرفت. هاس مسافرتهائی به بعضی از کشورهای اروپائی کردو آهنگهای خود را به گوش دوستداران خود رسانید. سرانجام در دسامبر 1783 م. در ونیز وفات یافت. وی در طول زندگی هنری خود در حدود 120 اپرا و بسیاری آهنگهای دیگر خلق کرده است. ( از دایرةالمعارف بریتانیکا ). هاس.( اِ ) بیم. ترس. ( از برهان ) ( از اوبهی ) : من با تو به دل هیچ ندارم ز بدیها چیزی نتوان گر تو همی هاسی می هاس.( از لغت فرس ص 201 ).مخفف هراس است. ( برهان )( آنندراج ). رجوع به هراس و هاسیدن شود. هاس. ( ق ) نیز. دیگر. ( برهان ) ( آنندراج ) ( جهانگیری ) ( انجمن آرا ) ( ناظم الاطباء ). به عربی ایضاً گویند. ( برهان ) ( جهانگیری ) : دید کس گاو همچو من خربط گفت کس غول همچو من نسناس طیبتی کردم و پشیمانم تا چنین چیزها نگویم هاس.مختاری غزنوی.بار دیگر. دیگر بار. بار دوم. دوم بار. رجوع به نیز شود. هاس. ( اِ ) لاغر کردن. ( زوزنی ).
معنی کلمه هاس در فرهنگ معین
(اِ. ) هراس ، بیم . (ق . ) دیگر، نیز.
معنی کلمه هاس در فرهنگ عمید
دیگر، نیز: طیبتی کردم و پشیمانم / تا چنین چیزها نگویم هاس (عثمان مختاری: ۲۳۵ ). بیم، ترس.
معنی کلمه هاس در فرهنگ فارسی
یوهان آدولف پیر هاس ( و. ۱۶۹۹ - ف. ۱۷۸۳ م . ) آهنگساز و خواننده اپرای آلمانی . بیش از ۸٠ اپرا و ۱۴ اوراتوریو و موسیقی کلیسایی نوشت . (اسم ) ترس بیم هراس . لاغر کردن .
معنی کلمه هاس در ویکی واژه
دیگر، نیز. هراس، بیم.
جملاتی از کاربرد کلمه هاس
از تصرف این بیت فخرهاست بر حافظ روح پاک او حاضر هان برای تبریک است
وی نامه حسدهاست مرا بر تو از آنک تو پیش ز من بوسه دهی بر دستش
از طلوع اختر طالع سعیدا سال هاست یار ما در صبح مهر و شام مه گردیده است
جان زنده بود به عشق و عشق تو به جاست بر ذره ز آفتاب، بس منتهاست
هر نزاری چو نزاری نبود بیزر و زور چه کند زاری و خود پیشه او زاریهاست
هرچند عرش بر زبر آفریدههاست زیرست عرش و دولت عالیت بر زبر
دو شرط فوق شروط لازم برای ایجاد یک شبکه کامپیوتری میباشند اما شرط کافی برای تشکیل یک شبکه کامپیوتری داشتن ارتباط و تبادل داده بین کامپیوترهاست.
در وجه تسمیه این کتاب، به اشارات و تنبیهات باید گفت در هر موضوعی که بو علی مطرح میکند، چه در بخش منطق و چه در فلسفه، توضیحش و تکمیلش را تحت عنوان اشاره و تنبیه، میآورد که نام کتاب، ناظر به همین اشارهها و تنبیه هاست.
مادر فرزند را بس حقهاست او نه درخورد چنین جور و جفاست
تو آفتاب بادی و فرزند ماه تو کز طلعتش هزار سهیل از یکی سهاست
این هیولی پدر صورتهاست ای تو کرده پدران را پدری
دراز عمری دارم که اندرین زندان بر من از غم دل سالهاست ساعتها
یکی از چالشهای اصلی استفاده از داروهای شیمی درمانی در مدت زمان مصرف، ایجاد مقاومت در سلولهای سرطانی و در نتیجه کاهش بازده این داروهاست. مطالعات نشان دادهاست که مصرف داروهای پرکاربرد شیمی درمانی، با القای اتوفاجی در سلولهای سرطانی باعث ایجاد عوارض جانبی و مقاومت دارویی میشود. در واقع فرایند اتوفاجی در سلولهای سرطانی در اثر مصرف طولانی مدت داروهای شیمی درمانی القا شده و باعث مقاومت سلولهای سرطانی میشود.