یسنا

معنی کلمه یسنا در لغت نامه دهخدا

یسنا. [ ی َ ] ( اِخ ) نام جزء مهم اوستاست و این کلمه به معنی ستایش و حمد و جشن می آید و آن شامل هفتاد و دو فصل است. ( یادداشت مؤلف ). در اوستایی یسنه [ همریشه «یشت » ] به معنی پرستش و ستایش و نماز و جشن است. یسنا بخشی است از اجزای پنجگانه اوستا و مخصوصاً هنگام مراسم مذهبی سروده می شود و آن شامل 72 فصل است و هر فصل آن را یک هائیتی ( امروز«ها» و «هات » ) گویند و به مناسبت 72 های یسناست که کشتی ( = کستی ) یعنی بندی که زرتشتیان سه بار به دور کمر می پیچینداز 72 نخ پشم سفید بافته می شود. پارسیان یسنا را به دو قسمت بزرگ تقسیم می کنند: نخست از یسنای 1 تا یسنای 27. دوم از یسنای 28 تا پایان. از این 72 فصل 17فصل ( هائیتی ) گاتها را که قدیمترین قسمت اوستا بشمار می رود، تشکیل می دهند. ( از حاشیه برهان چ معین ).

معنی کلمه یسنا در فرهنگ معین

(یَ ) (اِ. ) ۱ - پرستش ، ستایش . ۲ - یکی از بخش های اوستا که در هنگام مراسم مذهبی خوانده می شود.

معنی کلمه یسنا در فرهنگ عمید

۱. یکی از بخش های پنج گانۀ اوستا که هنگام مراسم مذهبی خوانده می شود.
۲. ستایش، پرستش.
۳. نماز.

معنی کلمه یسنا در فرهنگ فارسی

هم ریشه بایشت در لغت بمعنی پرستش ستایش نماز جشن و در اصطلاح نام یکی از بخشهای پنجگان. اوستا و مهمترین آنهاست و در مراسم دینی سروده میشود . یسنا شامل ۷۲ فصل است .پارسیان یسنا را بدو بخش بزرگ تقسیم کردهاند : از یسنا ۱ تا ۲۷ و از یسنا ۲۸ تا پایان . یسنا حاوی موضوعات ذیل است : ذکر و نیایش اهورمزدا امشاسپندان ایزدان درون ( نان مقدس ) هوم ( گیاه سکر آور مقدس ) اقرار بدین زردشتی ستون گاتها و ستایش فصول مخصوصی از یسنا ستایش سروش نیایش آذر ( آتش ) تقدیس آب و غیره.
ازبخشهای اوستاکه هنگام مراسم مذهبی می خوانند، به معنی ستایش و پرستش و نماز

معنی کلمه یسنا در فرهنگ اسم ها

اسم: یسنا (دختر) (اوستایی، پهلوی) (تلفظ: yasnā) (فارسی: يَسنا) (انگلیسی: yasna)
معنی: ستایش، پرستش، نماز، جشن، نام مهم ترین بخش از پنچ بخش اوستا، ( اوستایی ) هم ریشه با یشت، در لغت به معنی پرستش، جشن و در اصطلاح نام یکی از بخش های پنجگانه ی اوستا و مهم ترین آنهاست، حمد و ستایش خداوند، نام یکی از بخش های اوستا است

معنی کلمه یسنا در ویکی واژه

پرستش، ستایش.
یکی از بخش‌های اوستا که در هنگام مراسم مذهبی خوانده می‌شود.

جملاتی از کاربرد کلمه یسنا

سهراب پورناظری در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، ۱۹ مرداد ۱۳۹۶
دیدار تیم‌های فوتبال استقلال و پرسپولیس با تساوی به پایان رسید.ایسنا
زین سپس گویند آن کفار رد بعد مردن لیسنا کنا نرد
آزار زرتشتیان نوعی آزار دینی است که پیروان مزدیسنا را هدف قرار می‌دهد. آزار زرتشتیان بارها در طول تاریخ این دین رخ داده‌است. آزار و تبعیض علیه پیروان زرتشت از زمان تغییر اجباری دین آغاز شد. مسلمانان آتشکده‌های آنان را ویران کردند و زرتشتیان را مجبور به پرداخت جزیه کردند.