یادداشت. ( مص مرکب مرخم ، اِ مص مرکب ) در حافظه نگاه داشتن و به خاطر آوردن. یاد کردن : این بنده را یادداشتی به خیر فرمایند. احمد بیستون ( مقدمه کلیات سعدی ). || اسم از یادداشتن. تعلیق. موضوع و نکته مهمی را در دفتر یا ورقه ای برای به یاد آوردن ثبت کردن. نکات مهم و مشخصات موضوعی را به طور زبده و خلاصه نوشتن یا آنها را برای به یاد آوردن ثبت کردن : یادداشتهای قزوینی. - یادداشت پرداخت ؛ رسید پرداخت ؛ یادداشتی است که در هنگام پرداخت پولی از طرف بانک برای مشتری فرستاده شود. ( فرهنگستان ). || دفتر که برای ثبت تعلیقه هاست. دفتر یا اوراقی بهم بسته نوشتن موضوعات فوری و لازم را. || عریضه و هر نوشته ای که برای یادآوری داده شود.( آنندراج ). || در تداول امور سیاسی نامه ٔگله آمیزی است که وزارت خارجه دولتی بعنوان دولت دیگر می فرستد و در آن از مسائل مربوط به نقض عهد و مودت نامه یا اقدامات مخالف روابط دوستانه و غیره گفتگوو شکایت می کند . || یکی از اصول هشتگانه فرقه نقشبندیه و آن عبارت است از دوام آگاهی به حق بر سبیل ذوق. و بعضی گفته اند حضور بی غیبت است و برخی گفته اند مشاهده ( = استیلاء شهود حق بر دل ) بتوسط حسب ذاتی عبارت از حصول یادداشت است. ( از رشحات عین الحیات ).
معنی کلمه یادداشت در فرهنگ معین
(اِ. ) ۱ - آن چه در یاد می ماند. ۲ - هر علامت و نشانی که برای یادآوری قرار می دهند. ۳ - دفترچه یا کاغذی که مطلبی را در آن می نویسند تا فراموش نشود. ۴ - نامة کوتاه .
معنی کلمه یادداشت در فرهنگ عمید
۱. هرعلامت و نشانی که برای یادآوری قرار بدهند. ۲. ورق کاغذ یا دفترچه ای که مطلبی را در آن بنویسند که فراموش نشود. ۳. نقد یا شرحی کوتاه بر حاشیۀ مطلبی. * یادداشت برداشتن: (مصدر لازم ) = * یادداشت کردن * یادداشت کردن: (مصدر متعدی ) موضوعی را در کاغذی یا در دفترچۀ خود برای یادآوری نوشتن. * یادداشت نمودن: (مصدر متعدی ) = * یادداشت کردن
معنی کلمه یادداشت در فرهنگ فارسی
هرعلامت ونشانی که برای یاد آوری قراربدهند، کاغذیادفترچه جهت نوشتن مطلبی برای فراموش نشدن ۱- ( اسم ) دسته کاغذ که اوراق آن از ته بیکدیگر چسبیده بود و مطالبی را در آن نویسند تا فراموش نشود. ۲- آنچه از وقایع و حوادث روزانه یا نکات بر ورقه ای یا دفتری نویسند که هنگام لزوم بدان رجوع کنند.
معنی کلمه یادداشت در ویکی واژه
appunto nota آن چه در یاد میماند. هر علامت و نشانی که برای یادآوری قرار مید دفترچه یا کاغذی که مطلبی را در آن مینویسند تا فراموش نشود. نامة کوتاه.
جملاتی از کاربرد کلمه یادداشت
وَ لَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ (۴۰) آسان کردیم این قرآن و یادداشت را، هست هیچ پندپذیری...؟.
آن عزیز وقت خویش در مناجات گوید: خداوندا! یادت چون کنم که خود در یادی و رهی را از فراموشی فریادی، یادی و یادگاری، و دریافتن خود یاری، خداوندا هر که در تو رسید غمان وی برسید، هر که ترا دید جان وی بخندید. بنازتر از ذاکران تو در دو گیتی کیست؟ و بنده را اولیتر از شادی تو چیست؟ ای مسکین تو خود یاد کرد و یادداشت وی چه شناسی! سفر نکرده منزل چه دانی! دوست ندیده از نام و نشان وی چه خبر داری؟
به خاک ایران نخست تخم عدوات بکاشت به غصب ایران سپس پیش کند یادداشت
آن همه بار بلا و درویشی و بی کامی که رب العالمین بر دوستان خود نهد از آنست که تا چون صبر کنند و بدان راضی شوند، و در دعا و ذکر و سوز و نیاز بیفزایند، آن از ایشان بپسندد، و در درجه ایشان بیفزاید، و اگر بعکس این کردی که مال و جاه و نعمت ور ایشان ریختی بودی که ایشان را در آن بطر گرفتی، و یاد کرد و یادداشت اللَّه فرو گذاشتندید، فتحقّق فیهم قوله تعالی: نَسُوا اللَّهَ فَنَسِیَهُمْ و الیه الاشارة
هی هی نه یادداشت نخستینه شرط بود گفتی ز یاد رفت چه ها بوده است شرط
وَ لَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ آسان کردیم و یادداشت را. فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ (۳۲) هست هیچ پندپذیر...؟.
ز شعرم یادداشت از طبع داعی همه مختار نامه از رباعی
پیر طریقت گفته در مناجات: الهی! چه خوش روزگاریست روزگار دوستان تو با تو! چه خوش بازاریست بازار عارفان در کار تو! چه آتشین است نفسهای ایشان در یاد کرد و یادداشت تو! چه خوش دردیست درد مشتاقان در سوز شوق و مهر تو! چه زیباست گفت و گوی ایشان در نام و نشان تو! أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلی فرّقهم فرقتین: فرقة ردّهم الی الهیبة فهاموا، و فرقة لاطفهم بالقربة فاستقاموا، و قیل: تجلی لقلوب قوم فتولّی تعریفهم. فقالوا بلی عن صدق یقین و تعزّز علی آخرین، فأثبتهم فی اوطان الجحد. فقالوا بلی عن ظن و تخمین.
ضبط و درک و حافظی و یادداشت عقل را باشد که عقل آن را فراشت
جزئیات برگرفته از یادداشتهای نقشهٔ روح: ۷ است.
اخلاقِ نیکوماخوسی شناختهشدهترین اثرِ ارسطو در زمینهٔ اخلاق است. این اثر که نقش برجستهای در معرفیِ اخلاقِ ارسطویی دارد، از ده کتاب تشکیل یافته و بر مبنای یادداشتبرداری از سخنانِ ارسطو در لوکئوم شکل گرفتهاست.
در ۲۲ نوامبر ۲۰۰۵، مجله اغراقآمیز بریتانیایی «دیلی میرر» داستانی را منتشر نمود با این ادعا که یک یادداشت فاش شده سیاسی از شماره خیابان داون استریت بیان میکند که جورج دبلیو بوش رئیسجمهور آمریکا در نظر داشته مراکز الجزیره را در دوحه در آوریل ۲۰۰۴ بمبگذاری کند، زمانی که (نظامیان) نیروی دریایی آمریکا حملهای خشونت بار را به فلوجه هدایت میکردند. «برای بررسی جزئیات بیشتر، نگاه کنید به موضوع اصلی توافقنامه بمبگذاری در الجزیره.»
آن کس که به ما داده یادداشت وان صاحب او، چیست نیتش