یائسگی

معنی کلمه یائسگی در لغت نامه دهخدا

یائسگی. [ ءِ س َ / س ِ ] ( حامص ) حالت و چگونگی یائسه بودن. رجوع به ماده بعد شود.

معنی کلمه یائسگی در فرهنگ معین

(ئِ س ) [ ع - فا. ] (حامص . ) پایان دوران تولیدمثل و قطع عادت ماهانه در زنان .

معنی کلمه یائسگی در فرهنگ عمید

پایان دورۀ تولیدمثل در زن که با قطع قاعدگی و بعضی تغییرات جسمی دیگر بروز می کند و معمولاً بین ۴۵ تا ۵۰ سالگی رخ می دهد.

معنی کلمه یائسگی در فرهنگستان زبان و ادب

{menopause} [پزشکی] وضعیتی که در آن تخمدان های زن از تولید تخمک در هر چهارهفته یک بار بازمی ایستند و دشتان متوقف می شود

معنی کلمه یائسگی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یائسگی، یکی از موضوعات ویژه بانوان است. یائسگی در زندگی یک زن؛ یعنی آن وقت که عادت ماهیانه او به طور دائم متوقف می شود. بیشتر فقها، سنّ یائسگی را پایان پنجاه سال قمری می دانند.
یکی از موضوعات ویژه بانوان، «یائسگی» است؛ چون بیشتر فقها، سنّ یائسگی را پایان پنجاه سال قمری می دانند (زنان سید را مشمول این حکم نمی دانند و برای آنان پایان شصت سال قمری را سنّ یائسگی در نظر گرفته اند،) و این موضوع مشکلات فراوانی برای بانوان مسلمان به وجود آورده و افزون بر عسر و حرج شدید به علت این حکم، همیشه با این پرسش رو به رو هستیم که چگونه با رسیدن به پنجاه سال قمری، ناگهان همه احکامی که در دوران قاعدگی بر ایشان بار بوده دگرگون می شود و همه چیز عکس آن اعمالی می شود که پس از رسیدن به این سن، انجام می دادند. با این که از نظر طبیعی مانند گذشته قاعدگی شان ادامه دارد و هیچ تغییری نکرده است.از این رو بر آن شدیم تا با بررسی دوباره آرای فقهای گذشته و حاضر، علت پیدایش این حکم را بیابیم و با مراجعه به پزشکان و کتب پزشکیِ مربوط به این امر، دریابیم که آیا خونی که بانوان پس از این سن می بینند ادامه قاعدگی است یا ماهیت آن تغییر کرده است، و اصولاً آیا عامل سن در قطع قاعدگیِ زنان مؤثر است یا عوامل دیگری نیز در این امر دخیل اند؟ و اگر سن، تاثیری بر این موضوع دارد عموماً یائسگی در چه سنی روی می دهد؟چون فقه اسلامی پویا و گسترده است و همیشه آمادگی پاسخ گویی به مسائل روز را دارد، بسیار خوشبین هستیم تا با پژوهشی نو و نگاهی تازه به این مسئله، حکم اصلیِ یائسگی را روشن کنیم و پیرو آن از بسیاری از مشکلاتی که اکنون به علت این حکم به وجود می آید جلوگیری کنیم. البته در جای خود به گونه مفصل درباره مشکلات این حکم بحث خواهیم کرد.این نوشتار در بردارنده بخش هایی است شامل عوارض پزشکی ناشی از این حکم، مشکلات حقوقی در امر قضا (زیرا زن یائسه، عده طلاق ندارد). بررسی آیات و روایات و اقوال فقها و قاعدگی از نظر علم پزشکی و همچنین تغییر احکام عبادی و عوارض آن.امید است با توجه به فرموده مقام معظم رهبری که فرموده اند:گر چه قانون مدنیِ فعلی با استناد به کتب فقهای عظام تدوین گردیده است؛ لکن علمای دین در تبیین اولیه آن نقشی نداشته اند و اکنون دوران استفسار، استقحام و استعلام از حوزه می باشد و لازم است با توجه به تغییر شرایط اجتماعی پاسخ گوی نیازهای فعلی جامعه بوده و بتوانیم گاهی سودمند برای تبیین احکام و قوانین اسلامی برداریم.
معنای واژه
«یائسگی به معنای یائسه بودن و مفهوم آن به معنای زنی که به اقتضای سنّ خود، عادت ماهانه را از دست داده و از زاییدن فرزند مایوس شده است». و در زبان انگلیسی واژه «menopause» به معنای بند آمدن قاعدگی آمده است.
تعریف یائسگی
در اصطلاح پزشکی «مرحله کلیماکتریک» climacteric به ورود زن از مرحله باروری و تولید مثل به مرحله غیر باروری و غیر تولید مثلی تعریف می شود. در گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۸۱ تعریف زیر بیان شده است:یائسگی (menopause) قطع شدن دائمی قاعدگی در نتیجه عدم فعالیت فولیکول های تخمدان است.
چیستی یائسگی
...
[ویکی شیعه] یائِسگی، رسیدن زنان به سنی که در آن به طور طبیعی خون حیض نمی بینند و حامله نمی شوند. قرآن کریم، به یائسگی زنان اشاره کرده است. درباره سن یائسگی، چندین نظریه وجود دارد؛ بسیاری از فقیهان معتقدند زنان سیده در ۶۰ سالگی و زنان غیر سیده در ۵۰ سالگی یائسه می شوند.
بر پایه فقه شیعه، زنان یائسه، عده طلاق ندارند و بلافاصله پس از طلاق، می توانند ازدواج کنند. زنانی که از جوانی حیض نمی شوند را «یائسه مُستَرابه» می نامند که احکام متفاوتی دارند.
بر اساس منابع فقهی، هنگامی که زنان به سنی برسند که به طور طبیعی، حیض و حامله نشوند، به آنان «یائسه» می گویند. چنین حالتی نیز «یائسگی» نام دارد. قرآن کریم در آیه ۶۰ سوره نور و آیه چهارم سوره طلاق به یائسگی زنان اشاره می کند. در کتاب های فقهی نیز احکام یائسگی، ذیل مسائل مربوط به حیض مطرح می شود.

معنی کلمه یائسگی در ویکی واژه

menopausa
پایان دوران تولیدمثل و قطع عادت ماهانه در زنان.

جملاتی از کاربرد کلمه یائسگی

ممکن است در خارج از فاز لوتئال نیز دیده شوند. وضعیت‌هایی که ممکن است قبل از قاعدگی برجسته شوند شامل افسردگی و سایر اختلالات خلقی، میگرن، اختلالات تشنجی، خستگی، سندرم روده تحریک پذیر، آسم و آلرژی می‌باشد. [۱] همچنین مشکلات ناشی از سایر جنبه‌های دستگاه تناسلی ماده باید رد شود که این موارد شامل دیسمنوره (درد هنگام قاعدگی، نه قبل از آن)، اندومتریوز، حالت‌های مربوط به نزدیک شدن به یائسگی و عوارض جانبی ناشی از قرص‌های خوراکی جلوگیری از بارداری می‌باشد.
رویدادها و تغییر و تحولات زندگی که ممکن است باعث افزایش بروز افسردگی شوند عبارتند از: زایمان، یائسگی، تنها بودن در خانه، بی هدفی شخص از تحصیلاتش، اعتیاد به روان گردان، مشکلات خانوادگی، از دست دادن یکی از نزدیکان، بدهی‌های زیاد، مشکلات مالی، بیکاری، استرس کاری، تشخیص‌های پزشکی (سرطان، ایدز و غیره)، قلدری، از دست دادن یک دوست، بلایای طبیعی، انزوای اجتماعی، تجاوز، مشکلات رابطه‌ای یا زناشویی، حسادت، جدایی و آسیب‌های جبران ناپذیر. نوجوانان ممکن است به واسطهٔ عدم پذیرش اجتماعی، فشار و قلدری از طرف هم‌سالان در معرض افسردگی قرار گیرند. هم‌چنین کودکانی که در معرض مادران افسرده قرار می‌گیرند رشدشان تا ۱۲ ماهگی به تأخیر می‌افتد.