یأجوج. [ ی َءْ ] ( ع ص ) کسی که آتش برافروزد. ( آنندراج ). و رجوع به یأجوج و مأجوج شود. یأجوج. [ ی َءْ ] ( اِخ ) یأجوج یا گگ به عقیده برخی از مورخان ارمنی سرزمینی در ارمنستان بوده است : ارکش اول ( پادشاه ارمنستان ) از پدرش پیروی کرد و با اهالی پنت جنگید... در این وقت اختلالی بزرگ در گردنه های کوه قفقاز در صفحه بلغارها پدید آمد و مردمانی زیاد به مملکت ( ارمنستان ) مهاجرت کرده در جنوب گگ ( یأجوج ) در صفحات حاصلخیز برای مدتی برفرار شدند... ( تاریخ ایران باستان ج 3 ص 2578 ).
معنی کلمه یأجوج در فرهنگ معین
( یأجوج ) (یَ ) [ ع . ] (اِ. ) ۱ - نام یکی از دو قبیلة وحشی ساکن در پشت کوه های قفقاز. ۲ - کنایه از: انسان های وحشی .
معنی کلمه یأجوج در فرهنگ عمید
در تورات و روایات اسلامی، یکی از دو قبیلۀ کوتاه قدی که در پشت کوه های قفقاز مسکن داشته اند و ذوالقرنین (= کورش؟، اسکندر؟ ) در برابر هجوم آن ها سدی بنا کرد. * یٲجوج ومٲجوج: = یٲجوج
معنی کلمه یأجوج در فرهنگ فارسی
یاجوج یا گگ بعقیده برخی از مورخان ارمنی سرزمینی در ارمنستان بوده است
معنی کلمه یأجوج در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] یأجوج. یأجوج و مأجوج ظاهرا طایفه ای از مردم چین هستند. [ویکی فقه] یأجوج و مأجوج ظاهرا طایفه ای از مردم چین هستند. لفظ یأجوج و مأجوج دو بار در قرآن مجید است.
[ویکی الکتاب] معنی یَأْجُوجُ: قومی وحشی که ذوالقرنین با ساختن سدی در مقابل آنان مانع هجومشان گردید ریشه کلمه: یاجوج (۲ بار) . . در کلمه «مأجوج» درباره هر دو لفظ توضیح داده شده است و ظاهراً مراد طائفهای از مردم چین اند. و این دو لفظ دوبار بیشتر در قرآن مجید نیامده است.
معنی کلمه یأجوج در ویکی واژه
نام یکی از دو قبیلة وحشی ساکن در پشت کوههای قفقاز. کنایه از: انسانهای وحشی.
جملاتی از کاربرد کلمه یأجوج
اسلام را ز فتنهٔ یأجوج حادثات سدی است حشمت تو، ولیکن سکندری
گفتند: ای ذو القرنین، یأجوج و مأجوج در زمین فساد میکنند. میخواهی خراجی بر خود مقرر کنیم تا تو میان ما و آنها سدی برآوری؟ (۹۴)
محدودهٔ زندگی اشکنازیها ابتدا بهطور غیردقیق در حوالی ناحیهٔ سکاستان نامیده شد؛ و پس از گذشت زمان، مردم به اشتباه تمامی اسلاوها را بعنوان اشکناز درنظر گرفتند. سپس در یک اشتباه تاریخی بزرگ در قرن ۱۱ میلادی، بهویژه تاریخنویسان یهودی کشور آلمان را مکان اشکنازیها نامیدند. زیرا مدتها پیش از آن یهودیان زیادی از مناطق اسلاونشین به دلیل فشارهای زیاد از سوی اسلاوها به سوی آلمان و لهستان و فرانسه مهاجرت کرده بودند. امروزه بهطور دقیق پذیرفته شدهاست که ناحیهٔ زندگی خزرها منطقهٔ حقیقی اشکنازیها بودهاست. ناحیهٔ زندگی اشکنازیها دقیقاً مصادف با سکونتگاه قوم یأجوج و مأجوج است که در کتابهای تاریخی به آن اشاره شدهاست.
وز برای دفع یأجوج هوس از آب خشک خاک پاشان بین که سد بر آتش تر بسته اند
در ایام عدلت چه پنداشت دشمن که بشکست یأجوج سد سکندر
عن عکرمة عن ابن عباس عن النّبی (ص): انّ اللَّه تعالی انزل من الجنّة خمسة انهار جیحون و سیحون و دجلة و الفرات و النیل انزلها، اللَّه من عین واحدة من عیون الجنّة من اسفل درجة من درجاتها علی جناحی جبرئیل استودعها الجبال و اجراها فی الارض و جعل فیها منافع للناس فی اصناف معائشهم فذلک قوله عز و جل: «وَ أَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً بِقَدَرٍ فَأَسْکَنَّاهُ فِی الْأَرْضِ»، فاذا کان عند خروج یأجوج و مأجوج ارسل اللَّه جبرئیل فیرفع من الارض القرآن و العلم کلّه و الحجر الاسود من رکن البیت و مقام ابراهیم و تابوت موسی بما فیه و هذه الانهار الخمسة فیرفع کلّه ذلک الی السماء فذلک قوله «وَ إِنَّا عَلی ذَهابٍ بِهِ لَقادِرُونَ»، فاذا رفعت هذه الاشیاء فقد اهلها خیر الدّین و الدنیا.
الحذر از فتنه یأجوج چشم ساحرت آخر این خیل بلا سد سکندر بشکند!
عشق بر یأجوج عقلم چون سکندر سد به بست پشت پا بر طارم این کاخ مینائی زدم
یأجوج فتنه بند وجود تو بشکند ای شیشهطینت این همه بهر چه محکمی!
جهان از عدل او تا یافت سدی ز یأجوج حوادث در امانست
غبار لشکر یأجوج غم، جهان بگرفت که گفت سد سکندر نمی شود سوراخ