گوهرشاد. [ گ َ / گُو هََ ] ( اِخ ) ( مسجد... ) رجوع به جامع مشهد شود. گوهرشاد. [ گ َ / گُو هََ ] ( اِخ ) از خطاطان مشهور ایران و دختر خطاط معروف ، میرعماد بوده است. او در نزد پدر این هنر را آموخت و اولاد وی نیز از خطاطان معروفند. ( از قاموس الاعلام ترکی ).
معنی کلمه گوهرشاد در فرهنگ فارسی
از خطاطان مشهور ایران و دختر خطاط معروف میرعماد بوده است . او در نزد پدر این هنر را آموخت و اولاد وی نیز از خطاطان معروفند .
معنی کلمه گوهرشاد در فرهنگ اسم ها
اسم: گوهرشاد (دختر) (فارسی) (تاریخی و کهن، طبیعت) (تلفظ: go (w) har šād) (فارسی: گوهرشاد) (انگلیسی: gowhar-shad) معنی: ترکیب دو اسم گوهر و شاد ( سنگ های قیمتی و خوشحال )، ( به مجاز ) آن که ارزشمند و ارجمند و خوشحال است، ( اَعلام ) نام دختر میرعماد ( خطاط مشهور ایران ) و چند زن دیگر در تاریخ از جمله زن سلطان شاهرخ میرزا پسرِ امیر تیمور گورکانی، ( در اعلام ) نام دختر میرعماد ( خطاط مشهور ایران ) و چند زن دیگر در تاریخ از جمله زن سلطان شاهرخ میرزا ابن امیر تیمور گورکانی، دارای سرشتی شاد و خوشحال، نام همسر شاهرخ میرزا پسر امیرتیمور پادشاه گورکانی که مسجد گوهرشاد مشهد به دستور او ساخته شد
معنی کلمه گوهرشاد در دانشنامه آزاد فارسی
گوهرشاد (قزوین ۱۰۳۸ق) خوشنویس ایرانی. دختر میرعماد حسنی قزوینی، بزرگ ترین نستعلیق نویس بود و پس از قتل پدرش تا ۱۰۳۲ق در اصفهان به سر می برد؛ سپس به قزوین رفت و همان جا درگذشت. از آثار او یک نسخه گلستان سعدی به قلم کتابت خوش در کتابخانۀ موزۀ گلستان محفوظ است که تاریخ ۱۰۲۵ق را دارد.
معنی کلمه گوهرشاد در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] گوهرشاد (ابهام زدایی). گوهرشاد ممکن است در معانی ذیل به کار رفته و یا اشاره به مکان های ذیل باشد: • مسجد گوهرشاد، مسجد جامع گوهرشاد مشهد، یکی از مسجدهای مشهور ایران و جهان اسلام و یادگاری ارزشمند و ماندگار از هنر و معماری تیموریان• قیام مسجد گوهرشاد، قیام مسجد گوهرشاد، قیامی در سال ۱۳۱۴ شمسی در اعتراض به قانون تغییر لباس توسط حکومت پهلوی توسط مردم مشهد ...
معنی کلمه گوهرشاد در ویکی واژه
از اسامی زنانه ایرانی در گذشته. گوهرشاد، کسی که روان و درونی شاد دارد. گوهرشاد بیگم. نام همسر شاهرخ شاه تیموری که عمران و آبادانی بسیار نمود بخصوص در ساخت مسجد گوهرشاد اهتمام ورزید.
جملاتی از کاربرد کلمه گوهرشاد
بهگفتهٔ رومر، عصر تیموریان و بهویژه دوران حکومت شاهرخ تیموری در سدهٔ نهم هجری، دورهٔ رشد و پیشرفت در زمینههای گوناگون بود. بهرغم کشمکشهای مداوم و خونین بر سر جانشینی تیمور، شاهرخ توانست قلمرو روزگار تیمور را نگاه دارد، هرچند که موفق به حفظ همهٔ قلمرو تیمور نشد. حکومت شاهرخ در طول چهار دهه، ایران را از هرجومرج احتمالی پس از مرگ تیمور رهانید و پیشرفتهایی اقتصادی و فرهنگی در پی داشت؛ البته نباید از نظر دور داشت که همهٔ این پیشرفتها مستقیماً از آنِ شخص شاهرخ نبود و او با وجود برجستگی برخی ابعاد شخصیتی، در سیاست چندان مهارتی نداشت و وجود شخصیتهایی مانند گوهرشاد در دربار شاهرخ بود که سبب سامان امور دولت و رفاه بخش بزرگی از مردم شد.