گلیسرول

معنی کلمه گلیسرول در دانشنامه آزاد فارسی

گلیسِرول (glycerol)
(یا: گلیسیرین، پروپان ـ ۱، ۲، ۳ـ تریول) با فرمول HOCH۲CH(OH)CH۲OH، مایعی بی رنگ و بی بو، غلیظ، و با طعم شیرین . از روغن های جانوری و گیاهی و چربیها و از طریق عمل آوردن با اسید، قلیا، بخار ابر گرم یا آنزیم یا از تخمیر گلوکز به دست می آید. در تولید مواد منفجرۀ قوی و محلول های ضدیخ، و برای حفظ رطوبت در میوه ها و تنباکو، و نیز در مواد آرایشی کاربرد دارد. نیز ← نیتروگلیسیرین

جملاتی از کاربرد کلمه گلیسرول

لاکتات و مواد غیرقندی دیگر همانند گلیسرول و پیرووات می‌توانند به گلوکز تبدیل شوند که به این عمل در بدن گلوکونئوژنز می‌گویند.
اسیدهای چرب معمولاً به‌طور صنعتی توسط هیدرولیز تری‌گلیسرید تولید می‌شوند با حذف گلیسرول فسفو لیپیدها دیگر منبع را نشان می‌دهند. برخی اسیدهای چرب به‌طور ترکیبی با هیدروکربوکسیلات الکن‌ها تولید می‌شوند.