گسار. [ گ ُ ] ( نف ) گذار باشد که از گذاشتن و امر به گذاشتن هم هست ، یعنی بگذار. ( برهان ). رجوع به گساردن شود. || خورنده. خورنده غم و خورنده شراب نیز هست.( برهان ). بصورت ترکیب با غم و می و باده و انده و پیمانه به کار رود. و غمگسار و اندوه و انده گسار و میگسار کسی است که با وی غم یا باده را در میان نهند ومجازاً بمعنی غمخوار و یا میخوار باشد : تو سرو جویباری تو لاله بهاری تو یار غمگساری تو حور دلربایی.فرخی.به گیتی مرا خود همین است و بس چه انده گسار و چه فریادرس.فردوسی.اگر رای میداری و روی یار هَمَت می بود هم بت میگسار.اسدی.انده گسار من شد و انده به من گذاشت وامق چه کرد در غم عذرا من آن کنم.خاقانی.تا برون شد سر شکارش بود کآمد آن خانه غمگسارش بود بود بهرام روز و شب بشکار گاه بر باد و گاه باده گسار.نظامی.می و نقل و سماع و یاری چند میگساری و غمگساری چند.نظامی.گر از دلبری دل به تنگ آیدت وگر غمگساری به چنگ آیدت.سعدی ( بوستان ).همه روزه گر غم خوری غم مدار چو شب غمگسارت بود در کنار.سعدی ( بوستان ).دردی کش باده محبت مائیم پیمانه گسار بزم الفت مائیم آیینه هفتادودو ملت مائیم با این همه معنی تو و صورت مائیم.شریف خان ( از آنندراج ).
معنی کلمه گسار در فرهنگ معین
(گُ ) (پس . ) پسوندی است که در ترکیب با بعضی واژه ها معنای خورنده می دهد. مانند: غم گسار، می گسار.
معنی کلمه گسار در فرهنگ عمید
۱. = گساردن ۲. گسارنده (در ترکیب با کلمه دیگر ): باده گسار، می گسار، غم گسار، اندوه گسار.
معنی کلمه گسار در فرهنگ فارسی
( اسم ) در ترکیب بمعنی گسارنده ( نوشنده خورنده ) آید : اندهگسار باده گسار غمگسار می گسار .
معنی کلمه گسار در ویکی واژه
پسوندی است که در ترکیب با بعضی واژهها معنای خورنده میدهد. مانند: غم گسار، میگسار.
جملاتی از کاربرد کلمه گسار
وز آن پس بفرمود تا گرگسار شود داغ دل پیش اسفندیار
بدان تا پرستندش از مهر اوی گسارند با بت غم از چهر اوی
به رهبران معظم، به سائسان بزرگ که هست فکرتشان غمگسار پاکستان
کمربند آن دیو بدکار را گرفت و برآورد سگسار را
سبزهها با بانگ چنگ مطربان چرب دست خیمهها با بانگ نوش ساقیان می گسار
اما اتهام او به بادهگساری که در برخی از کتب تاریخ روایت شده، نمیتوان صحت آن را تأیید کرد، و اثبات آن امری سخت است.
از اهتمام روی تو و سعی موی تو سازد مشک و لاله تست مرا غمگسار باد
گر تو پنداری که جز تو غمگسارم نیست، هست ور چنان دانی که جز تو خواستگارم نیست، هست
مانا علم عیدست آن مه که تو دیدی کو بود بدان خوبی واندوه گساری
نماند از خوردن غمهای تو نام و نشانی هم نگونی چیست نام غمگسار نو چرا گویم
طبق بیانیه اتحادیه اروپا اجرای شماری از احکام اعدام، شلاق، قطع عضو و سنگسار با تأیید این مقام صورت گرفت. از سال ۲۰۰۹، که لاریجانی به سمت ریاست قوهٔ قضائیه منصوب شده است، بازداشت فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر، شدت پیدا کرد. در دی ماه ۱۳۹۶ وزارت خزانهداری ایالت متحده آمریکا طی بیانیهای صادق آملی لاریجانی را به دلیل نقض حقوق بشر مورد تحریم قرار داد. بر اساس بیانیه وزارت خزانهداری صادق آملی لاریجانی به عنوان رئیس دستگاه قضائی در «اعدام نوجوانان»، «اعمال شکنجه و رفتارهای غیرانسانی با زندانیان» شامل «قطع عضو» در فهرست تحریمهای حقوق بشری این وزارتخانه قرار گرفته است.
در کتاب اعمال آمدهاست که مردمانی درستکار پس از سنگسار شدن استفان او را گرفتند و دفن کردند ولیکن محل دفن او مشخص نشدهاست. در سال ۴۱۵ میلادی یک روحانی به نام لوسیان در رؤیا محلی را دید که تصور میشود محل دفن استفان است. این مکان امروزه به نام کلیسای سن استپانوس در اورشلیم است.[نیازمند منبع]
حکم سنگسار نمودن وی تنشهای بسیار شدیدی را بین جامعه مسیحیان و مسلمین نیجریه به وجود آورد. همچنین صدور این حکم موجب بروز حساسیتهای گستردهای در کشورهای مختلف غربی شد و کمپینهای متعددی جهت وادار نمودن دولت نیجریه به لغو این حکم به راه انداخته شد. این حکم مخالفت و اعتراض ملکههای زیبایی جهان را نیز که قرار بود در آن سال در نیجریه برگزار شود به دنبال داشت. سرانجام در سپتامبر ۲۰۰۳ یک دادگاه اسلامی حکم برائت آمنه را ابلاغ نمود.
نوشیدن یا آشامیدن یا گساردن، عمل مصرف آب یا یک نوشیدنی از طریق دهان است. آب برای بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیکی زندگی مورد نیاز است. به ابزار نوشیدن، نوشافزار میگویند.