کَره

معنی کلمه کَره در لغت نامه دهخدا

کره. [ ک َ رْه ْ ] ( ع اِ ) چیز ناپسندیده و ناخوش و ناخواست. ( منتهی الارب ). چیزی که دیگران آن را نپسندند و مکروه دارند. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ).
- طوعاً او کرهاً ؛ از روی میل و رغبت یا از روی کراهت. ( ناظم الاطباء ).
|| ( ص ) شتر سخت سر. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). شتر سخت. ( از اقرب الموارد ) ( آنندراج ).
کره. [ ک َ / ک ُ ] ( ع اِمص )سختی و مشقت. یقال : قمت علی کُره ؛ ای مشقت ( منتهی الارب )؛ به زحمت و مشقت برخاستم. ( ناظم الاطباء ). مشقت و گفته اند کلمه بفتح اول به معنی اکراه است و به ضم به معنی مشقت. ( از اقرب الموارد ). || فعلته کَرهاً؛ یعنی اکراهاً. زجاج گوید: هرچه را در قرآن کُره توان خواند فتح آن هم جایز است مگر قول خدای تعالی در سوره بقره : کتب علیکم القتال و هو کُره لکم. ( قرآن 216/2 ) ( از اقرب الموارد ). || اباء. ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). امتناع. ( ناظم الاطباء ). || امتناع من حیث العقل و من حیث الطبع و من حیث الشرع. ( ناظم الاطباء ).
کره. [ ک َرْه ْ / ک َ رِه ْ ] ( ع ص ) ناپسند و ناخوش و ناخواست. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). مکروه. ( اقرب الموارد ). رجوع به مکروه شود. ناخوشایند. کَرِه ؛ به معنی کریه است. ( از اقرب الموارد ). کریه و نامرغوب. ( غیاث اللغات ). رجوع به کریه شود.
کره. [ ک ُرْه ْ] ( ع ص ) دشوار. ( از ناظم الاطباء ). || چیزی که خود شخص آن را ناپسند دارد. || ( اِمص ) زبردستی. ( یادداشت مؤلف ). || زور. ( یادداشت مؤلف ). قهر و جبر. ( ناظم الاطباء ) :
مال خدایگان بستاند به عنف و کره
از دست منکرانی چون منکر و نکیر.فرخی.چو مردم بخرد آبروی را همه سال
به کره بنده اینیم و چاکر آنیم.مسعودسعد.
کره. [ ک َ / ک ُرْه ْ ] ( ع مص ) کَراهة. کراهیة. ( از اقرب الموارد ) ( ناظم الاطباء ). مَکرَهة. ناپسند داشتن چیزی را. ( منتهی الارب ). مقابل دوست داشتن. ( از اقرب الموارد ). دشخوار داشتن. ( تاج المصادر ). || دشوار شدن. ( ترجمان علامه جرجانی ص 81 ). رجوع به کراهة شود.
کره. [ ک ُ ] ( اِ ) اسم گیاه اشق است. ( فهرست مخزن الادویه ). رجوع به اشق شود.
کره. [ ک َ رَ / رِ ] ( اِ ) مسکه را نیز گویند و آن روغنی باشد که از دوغ گیرند. ( برهان ). چربی که از شیر یا دوغ به دست کنند. روغن ناگداخته. زَبد. ( یادداشت مؤلف ). چربی که از چرخ کردن شیر در چرخهای کره گیری حاصل شود ویا پس از تُلُم زدن دوغ ، آن را جمع کنند و به مصرف رسانند. گاهی نیز کره را از خامه تهیه کنند بدین طریق که ابتدا خامه شیر را گیرند و پس از آن خامه ها راتحت فشار قرار دهند تا شیر و مایعات آن خارج شود و تبدیل به کره گردد. ( فرهنگ فارسی معین ) :

معنی کلمه کَره در فرهنگ معین

(کَ رَ ) (اِ. ) ۱ - چرک . ۲ - پینه .
(کُ رِ ) [ ع . کرة ] (اِ. ) هر جسم گرد.
(کَ رِ ) (اِ. ) چربی ای که از ماست و دوغ و خامه گرفته می شود.
(کُ رُِ ) (اِ. ) ۱ - بچة چهارپایان . ۲ - کودک ، فرزند (به لحن تحقیر ).
(کُ رْ ) [ ع . ] ۱ - (مص م . ) ناپسند داشتن . ۲ - (اِمص . ) کراهت ، نفرت .
(کَ رَ یا رِ ) (اِ. ) خانة عنکبوت .

معنی کلمه کَره در فرهنگ عمید

مادۀ سفید یا زردرنگی که از تکان دادن سریع شیر یا دوغ و به هم پیوستن ذرات چربی حاصل می شود.
چرک و کثیفی، به ویژه در دست و پا.
دفعه، مرتبه، بار.
۱. هر جسم مستدیر، گوی: کرۀ زمین.
۲. (نجوم ) سیاره.
بچۀ چهارپا، به ویژه الاغ یا اسب.
کراهت.

معنی کلمه کَره در فرهنگ فارسی

شبه جزیره ایست در مشرق آسیا بین دریای ژاپن و دریای زرد که از شمال با کشورهای جمهوری توده یی چین و اتحاد جماهیر شوروی هم مرز است و از لحاظ سیاسی بدو کشور تقسیم میشود : ۱ - [ جمهوری دموکراتیک توده یی کره ] یا [ کره شمالی ] واقع در شمال مدار ۳۸ درجه دارای ۱۲۷ / ۱۵۸ کیلومتر مربع مساحت و ۱۵ میلیون تن جمعیت میباشد . ۲ - جمهوری کره واقع در جنوب مدار ۳۸ درجه دارای ۹۳۶۴۳ کیلومتر مربع مساحت و۳۳۹۵۹٠٠٠ تن جمعیت که پایتختش [ سئول ] میباشد . مساحت سراسر شبه جزیره کره ۲۲٠۸٠۱ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۴۸۹۵۹٠٠٠ تن است . این شبه جزیره سرزمینی کوهستانی است که در سواحل آن دشتهایی وجود دارد که در آنها برنج و سویا میکارند . مهمترین رودخانه آن رود [ یالو ] است که در مرز چین و کره جاریست و بخلیج کره واقع در دریای زرد میریزد . محصولات کره : برنج جو گندم توتون سویا ( نوعی لوبیا ) ابریشم چوبهای جنگلی و کانهایش : آهن طلا نقره روی مس سرب گرافیت ولفرام و زغال سنگ میباشد . صنایع عمده آن : پارچه بافی فولادسازی سیمان سازی و کشتی سازی است . کره در قرن اول پیش از میلاد زیر نفوذ چین بود ولی در قرون ۷ تا ۹ م . تحت لوای یک پادشاهی ملی متحد گردید . سپس توسط مغولان اشغال شد و مجددا در قرن ۱۳ م . بچین پیوست کره در قرون ۱۴ تا ۱۹ م . مستقل بود و باز یک پادشاهی ملی بنام [ لی ] بر آن سرزمین حکومت میکرد . اوایل قرن ۱۹ م . جنگ بین چین و ژاپن باستعمار ژاپن در کره و بالحاق آن به کشور ژاپن در سال ۱۹۱٠ م . پایان داد . در جنگ دوم جهانی کره ابتدا بوسیله نیروهای ژاپن و سپس توسط نیروهای متفقین اشغال شد : بخش شمالی آن در اشغال سپاهیان شوروی و قسمت جنوبی باشغال سپاهیان ایالات متحده آمریکا در آمد . در سال ۱۹۴۸ م . جمهوری دموکراتیک توده یی کره در بخش شمالی شبه جزیره و جمهوری کره در بخش جنوبی بوجود آمد. از سال ۱۹۵٠ تا ۱۹۵۳ م . جنگ خونینی بین آن دو دولت در گرفت و منجر به مداخله نیروهای آمریکا و چین در کره گردید . جنگ کره خرابی و کشتار زیادی بار آورد و عاقبت صلح برقرار شد .
( اسم ) زنگار مانند ی که بر روی نان و میوه و مانند آنها نشیند .
آواز کشیده شدن پای روی زمین یا خنده بلند و ممتد .

معنی کلمه کَره در دانشنامه عمومی

کره (ترانه). «کَره» ( به انگلیسی: Butter ) ترانه ای از گروه پسرانهٔ کره ای بی تی اس است که در ۲۱ مهٔ ۲۰۲۱، به صورت تک آهنگ دیجیتال توسط بیگ هیت میوزیک و سونی میوزیک اینترتینمنت منتشر شد. این دومین تک آهنگ انگلیسی زبان گروه است. این قطعه که در سبک دیسکو - پاپ ، دنس پاپ و ئی دی ام است، توسط جنا اندروز، رابرت گریمالدی، استیون کرک، آراِم، الکس بیلویتز، سباستین گارسیا و ران پری نوشته و توسط گریمالدی، کرک و پری تهیه شده است.
«کره» با ۱۱٫۰۴۲ میلیون استریم در جدول جهانی اسپاتیفای در روز اول انتشار، رکورد بیشترین استریم روز اولِ تاریخ این پلتفرم را شکست و به خاطر این دستاورد، رکورد جهانی گینس را کسب کرد؛ رکورد پیشین از آن «من اهمیت نمی دم» از اد شیرن و جاستین بیبر، با ۱۰٫۹۷۷ میلیون استریم روز اول در مهٔ ۲۰۱۹ بود. این همچنین بالاترین استریم روز اول ترانه ای از بی تی اس پس از «دینامیت» با ۷٫۷۷۸ میلیون استریم در اوت ۲۰۲۰ بود. این تک آهنگ همچنین با بیش از ۲۰٫۹ میلیون استریم جهانی ( فیلترنشده ) رکورد دیگری را ثبت کرد: ترانه ای با بیشترین استریم در یک روز در تاریخ اسپاتیفای. «کره» سریع ترین ترانه ٔ تاریخ بود که از ۱۰۰ میلیون استریم گذر کرد و در روز هشتم خود به این میزان رسید.
«کره» پس از انتشار، در رتبهٔ چهار جدول دیجیتال گائون کرهٔ جنوبی و رتبهٔ ۳۵ جدول جزئی استریم جای گرفت اما در جدول جزئی دانلود اول شد.
این تک آهنگ پس از انتشار در ژاپن، با ۲۷٬۷۷۲ دانلود، در جدول روزانهٔ تک آهنگ های دیجیتال اوریکون ( تاریخ ۲۱ مهٔ ۲۰۲۱ ) اول شد. این بیشترین فروش دیجیتال روز اول بی تی اس در این کشور، پس از «فیلم اوت» با فروش روز اول ۲۳٬۳۴۴ کپی بود. «کره» از ۱۷ تا ۲۳ مه، صدرنشین جدول روزانه ماند و تنها سه روز پس از انتشار با ۵۲٬۸۲۱ دانلود، در جدول هفتگی تک آهنگ های دیجیتال اوریکون ( تاریخ ۳۱ مهٔ ۲۰۲۱ ) اول شد و دومین شمارهٔ یک دیجیتال سال را پس از «فیلم اوت»، برای گروه رقم زد. این تک آهنگ همچنین با ۱۶٫۶۰۷ میلیون استریم در این سه روز، در رتبهٔ اول جدول هفتگی استریم قرار گرفت، رکورد بیشترین استریم در هفتهٔ اول انتشار در تاریخ جدول اوریکون را شکست و بی تی اس به هنرمندی با بیشترین شمارهٔ یک ( سه شمارهٔ یک، شامل «دینامیت» و «فیلم اوت» ) در این رتبه بندی تبدیل شد. این تک آهنگ در جدول ۱۰۰ آهنگ داغ بیلبورد ژاپن ( تاریخ ۲۶ مهٔ ۲۰۲۱ ) دوم شد و همچنین در صدر جداول جزئی دانلود و استریم قرار گرفت.
کره (چهارپایان). کـُرّه به بچهٔ اسب و خر ( الاغ ) و برخی دیگر از چهارپایان گفته می شود. منظور از مطلق نیز بچهٔ اسب است. کره اسب ها تا ۴ ماهگی آنزیم های گوارشی با فعالیت در روده کور برای دست یافتن به مواد مغذی موجود در دانه حبوبات و علوفه ها را ندارند. کره اسبها می توانند از دانه حبوبات یونجه و چراگاه تغذیه کنند، اما ازاین منابع، موا غذایی کمی دریافت می کنند. آنزیم های لاکتاز و مالتاز در کره اسبها تا سه ماهگی غالبترند. این آنزیمها شکر شیر را هضم می کنند. با بالا رفتن سن اسبها آنزیم های دیگری که برای شکستن کربوهیدراتها لازمند فعال می شوند.
روده کور قسمتی از روده بزرگ است که کربوهیدراتهای حل نشدنی را هضم می کند. در ایب های بالغ روده کور بالغ میکرو وجود دارد که به هضم سلولز و فیبر کمک می کنند. به طور عمده روده کور به عنوان یک خمره تخمیر است اما در ابتدای دوره زندگی به طور کامل توسعه پیدا نکرده است.
کره (رومانی). شهر کره ( به رومانیایی: Carei ) در شهرستان ستو مره در کشور رومانی واقع شده است. جمعیت این شهر ۲۵٬۵۹۰ نفر است.
کره (فیلم ۱۹۹۸). «کره» ( انگلیسی: Butter ( 1998 film ) ) فیلمی در ژانر مهیج است که در سال ۱۹۹۸ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به ارنی هادسون، نیا لانگ، دونی والبرگ، و تونی تاد اشاره کرد.
کره (فیلم ۲۰۱۱). کره ( انگلیسی: Butter ) فیلمی کمدی آمریکایی به کارگردانی جیم فیلد اسمیت و نویسندگی جیسون میکالف است که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد. یارا شهیدی، جنیفر گارنر، تای بورل، اولیویا وایلد، راب کوردری، اشلی گرین، آلیسیا سیلورستون و هیو جکمن از بازیگران فیلم هستند. داستان فیلم دربارهٔ مسابقات مجسمه سازی با کره در ایالت آیووا است.
• جنیفر گارنر
• یارا شهیدی
• تای بورل
• اولیویا وایلد
• راب کوردری
• اشلی گرین
• آلیسیا سیلورستون
• هیو جکمن
• کریستین شال
• پروییت تیلور وینس
• فیلیس اسمیت
کره (فیلم ۲۰۲۰). کره ( انگلیسی: Butter ) یک فیلم کمدی - درام محصول سال ۲۰۲۰ آمریکا به کارگردانی پل آ. کافمن با بازی میرا سوروینو، میکلتی ویلیامسون، برایان وان هالت، راوی پاتل، آنابت گیش و الکس کرستینگ است. این فیلم بر اساس رمانی به همین نام اثر ارین جید لانگ ساخته شده است.
این فیلم در سینماهای منتخب توسط Blue Fox Entertainment در ۲۵ فوریه ۲۰۲۲ منتشر شد.
یک دانش آموز دبیرستانی به شدت چاق اهل اسکاتسدیل، آریزونا با نام مستعار «کره» روز به روز بیشتر به سمت خودکشی می رود. او نام مستعار خود را از این گرفت که چند سال پیش توسط یک قلدر به نام جرمی استرانگ مجبور به خوردن یک چوب کامل کره شد. تنها لذت باتر در زندگی به جز غذا خوردن، نواختن ساکسوفون در یک کلوپ جاز با استاد موسیقی خود، پروفسور دان، و چت آنلاین با دوستش، آنا مک گین، است، در حالی که او گربه ماهی گری نامش را «جی پی» می گذارد. تنها فرزند، مادر باتر، ماریان، یک مشاور املاک و مستغلات بیش از حد محافظ است که عادات غذایی ناسالم پسرش را قادر می سازد در حالی که پدرش، فرانک، کاپیتان سابق فوتبال است، پس از یک تصادف عجیب و غریب که او را از یک چشم نابینا کرد، دور و سرخورده است.
در مدرسه، تلاش باتر برای متوقف کردن جرمی از آزار و اذیت آنا نتیجه معکوس داشت و نظرات تحقیرآمیز زیادی در وبلاگ مدرسه دریافت کرد. با شروع ماه دسامبر، باتر اعلام می کند که در روز سال نو خود را در حال غذا خوردن خواهد بود. این باعث می شود که او به سرعت در مدرسه محبوب شود و پیشنهاد برای منوی نهایی او در صفحه وب او انباشته می شود. او همچنین با دو همکلاسی خود، ترنت و پارکر، معاشرت را آغاز می کند. آنها حتی به باتر کمک می کنند تا قبل از پایان آخرین وعده غذایی خود، یک «لیست سطلی» از فعالیت های سرگرم کننده را برنامه ریزی کند. حتی آنا به باتر نزدیک تر می شود و به او اطمینان می دهد که همه فکر می کنند او شوخی می کند. با بهبود سلامت روان و اعتماد به نفس باتر، اشتهای او به طور چشمگیری کاهش می یابد.
کره به مهمانی در شب سال نو دعوت شده است. بعد از اینکه او آهنگی را که برای آنا نوشته بود روی صحنه می نوازد، خودش را JP نشان می دهد و آنا شوکه می کند. در حالی که سعی می کند عذرخواهی کند، آنا به او سیلی می زند. باتر به جرمی که مداخله می کند مشت می زند و آنا را وادار به قطع رابطه با باتر به طور کامل می کند. با فرا رسیدن نیمه شب، باتر نقشه اصلی خود را از سر می گیرد، در حالی که همه در مهمانی جریان او را تماشا می کنند. در کمال وحشت همه، باتر با خوردن توت فرنگی دچار آنافیلاکسی می شود - آگاهانه آلرژیک است - و آنا با اورژانس تماس می گیرد.
کره (فیلم لوینسون ۱۹۹۸). کُره ( به انگلیسی: Sphere ) فیلمی محصول سال ۱۹۹۸ و به کارگردانی بری لوینسون است. در این فیلم بازیگرانی همچون داستین هافمن، شارون استون، ساموئل ال. جکسون، لیو شرایبر، پیتر کایوتی، کویین لطیفه، هوی لویس، جیمز پیکنز جونیور و رالف تاباکین ایفای نقش کرده اند.
کره (قائنات). کُرُه روستایی در دهستان قائن بخش مرکزی شهرستان قائنات استان خراسان جنوبی ایران است. روستای کره در فاصله حدود ۱۳۰ کیلومتری مرکز خراسان جنوبی با ۱۳۰ خانوار جمعیت قرار دارد.
از منتهی الیه شمالی شهر قائن به سمت غرب پس از طی مسیر حدوداً ۳۰ کیلومتر و عبور از هفت روستا می شود به کره رسید. محصول این روستا آلو بخارایی و زعفران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۹۶ نفر ( در ۱۱۷ خانوار ) بوده است.
کره (لبنیات). کَرِه در اصل گونه ای چربی است که از خامهٔ شیر یا ماست گرفته می شود. کره، گونه ای چربی ناگداخته ( گرم نشده ) است. کره ای که از خامه تهیه می شود، متمایل به رنگ زرد و کره ای که از ماست تهیه می شود، متمایل به رنگ سفید است. کرهٔ ماستی، در بیشتر نقاط جهان شناخته شده نیست. در صورتی که کرهٔ ماستی که از شیر گاو تهیه شده باشد سفیدتر است و کرهٔ ماستی که از شیر حیواناتی که شیر پرچرب تری دارند تهیه شده باشد، ( مانند شیر گاومیش، گوسفند و بز ) رنگی متمایل به زرد روشن دارد.
کره ای که به صورت صنعتی تهیه شده و در بیشتر فروشگاه ها به صورت بسته بندی به فروش می رسد، کرهٔ خامهٔ شیر است و از به هم زدن پیوسته خامه به دست می آید. در اثر هم زدن پیوسته، لایهٔ محافظی که روی ذرات چربی معلق در خامه وجود دارد، بریده شده و مولکول های چربی موجود در خامه، به صورت ذرات کوچک کره، به هم می چسبند. به همین ترتیب، کرهٔ ماستی، از به هم زدن شدید ماست سرد به دست می آید و به همین دلیل گونه ای بوی تخمیر مشابه به بوی ماست، طعمی مشابه به طعم ماست چکیده در کرهٔ ماستی قابل تشخیص است. در بسیاری از نقاط ایران و در لبنیاتی ها ( فروشگاه های محصولات لبنی ) بیشتر، منظور از کرهٔ محلی، کرهٔ ماست است.
کره از منابع مهم انرژی و ویتامین A است و بیشتر در وعدهٔ صبحانه مصرف می شود. همچنین در دانش زیست شناسی کره در گروه لیپیدها قرار می گیرد. لیپید همان چربی است که آزاد شدن انرژی آن در بدن، بیشتر از دیگر مواد به طول می انجامد.
به طور کلی کره ها در دو دستهٔ حیوانی و گیاهی قرار می گیرند. کره های حیوانی به صورت جامد و کره های گیاهی با عنوان کلی مارگارین و به صورت مایع وجود دارند. مارگارین های جامد نوع هیدروژنه شده و اشباع هستند که خواص مارگارین واقعی را ندارند. برخی از مواقع از کره به عنوان روغن استفاده می شود که چربی غذاها را کم تر و غذا را خوش طعم تر می کند.
اما عنوان کره و معادل های خارجی آن جز در ایران، در هیچ کشوری برای مارگارین و چربی های گیاهی استفاده نمی شود.
دوغ نیز از فرآیند کره گیری حاصل می شود و از فرآوری آن کشک، لورک و سیراج بدست می آید.
تولید کره در ایران قدمتی به عمر ایلات، عشایر و اقوام ایرانی دارند و هر کدام برای ساخت این فرآورده لبنی روش هایی مختص به خود دارد.
مشکه زنی روشی رایج در ایلات و عشایر ایرانی است. در این روش ماست را درون مشکه ریخته و آن را از یک سه پایه چوبی به نام مالار آویزان می نمایند. مشکه از پوست بز ساخته می شود و در برابر نشت مایعات مقاوم است. سپس مشکه را به مدتی معین تاب می دهند تا محتوای آن به قدر کافی زده شده و کره از دوغه جدا شود. مشکه و مالار جزو نمادهای عشایر ایرانی است که در بسیاری از آداب و رسوم این مردمان از آن استفاده می شود. امروزه به دلیل استقرار مردم در منازل مسکونی و آپارتمانی ، مشک های قدیمی جای خود را به دستگاه کره گیر برقی داده است.
کره (هندسه). کُره یا گوی یا سِپِهر ( به انگلیسی: Sphere ) یک جسم هندسی کاملاً گرد در فضای سه بعدی است. برای نمونه توپ یک کره است. کره مانند دایره که در دو بعد است، در فضای سه بعدی یک کاملاً متقارن در گرداگرد یک نقطه است. تمام نقاطی که بر سطح کره جای دارند در فاصلهٔ یکسان از مرکز کره قرار دارند. فاصلهٔ این نقطه ها از مرکز کره، شعاع کره نام دارد و با حرف r نمایش داده می شود. بلندترین فاصله از دو سوی کره ( که از درون کره عبور کند ) قطر کره نام دارد. قطر کره از مرکز آن نیز می گذرد و در نه نتیجه اندازهٔ آن دو برابر شعاع است.
کره به ابن صورت تعریف می گردد:
کره مجموعه نقاطی از فضا است که این نقاط به فاصله ی یکسان در مرکز کره شعاع آن را ایجاد می کند، کره نوعی چندوجهی منحنی پیچیده ای است که از نوع احجام هندسی است.
شعاع کره را باRیاrنشان می دهند. شعاع کره از مرکز دایره تا نقطه ای نقاط کره امتداد دارد. اگر شعاع را از مرکز دایره کره به نقطه ای از کره که قاعده نصف کند امتداد دهیم قطر به وجود می آید. قطر دوبرابر شعاع است که با نماد2rیاdنشان می دهند. اگر شعاع کره برابر با عدد۱ باشد این کره یک واحد کره به حساب می آید. سیارات و ستاره ها و کره زمین و خورشید به صورت کروی هستند و از نوع کرات متشابه هستند. این اجرام آسمانی هم شعاع نیستند و به همین چون کره هستند باهم تشابه دارند. ریاضیدانان کره را یک سطح بسته دو بعدی می دانند که در فضای سه بعدی اقلیدسی جاسازی شده است . آنها یک کره و یک توپ را که یک منیفولد سه بعدی با مرزی است که شامل حجم موجود در کره است، متمایز می کنند. یک توپ باز خود کره را حذف می کند، در حالی که یک توپ بسته شامل کره است: یک توپ بسته ترکیب توپ باز و کره است و یک کره مرز یک توپ ( بسته یا باز ) است. تمایز بین توپ و کرههمیشه حفظ نشده است و به خصوص منابع ریاضی قدیمی تر در مورد کره به عنوان یک جامد صحبت می کنند. تمایز بین " دایره " و " دیسک " در هواپیما مشابه است.
کره های کوچک گاهی اوقات کروی نامیده می شوند، به عنوان مثال کره مریخ .
• حجم کره دوسوم حجم استوانه است
• مساحت آن چهار برابر مساحت دایره است
• کره نوعی چندوجهی است
• کره از نوع احجام هندسی است
• اگر حجم دو کره هم شعاع رد درهم ضرب کنیم حاصل برابر با چهار برابر حجم کره با شعاع مجذور دوکره است
کره (کشور). کره ( کره ای: 한국 یا 조선 ) کشوری تقسیم شده به دو کشور در خاور دور است. مرزهای آن از چین و روسیه در شمال تا ژاپن در شرق می رسید.
کره در سال ۱۹۴۸ به دو کشور کره جنوبی که کشوری دموکرات و کره شمالی که کشوری کمونیست بود تقسیم شد. بروز اختلافات میان این دو کشور باعث به وجود آمدن جنگ کره در سال ۱۹۵۰شد اما در سال ۲۰۰۰ و در بازی های المپیک تابستانی ۲۰۰۰ سیدنی دو کشور به نام کره در مسابقات شرکت کردند. اما هنوز هم به خاطر اختلاف عقاید بین کره شمالی و جنوبی هنوز هم اختلافاتی وجود دارد

معنی کلمه کَره در دانشنامه آزاد فارسی

کَرِه (butter)
چربی جامد زردرنگ و خوراکی تهیه شده از شیر. در روش سنتی، برای حفظ و نگهداری شیر از گرفتن خامه و کره استفاده می کردند. در ربع آخر قرن ۱۹، با ساخت جداکننده های مرکز گریز، به منظور جداسازی فوری خامه از شیر، تولید صنعتی کره ممکن شد. در این روش، تهیۀ کره طی فرآیندی مکانیکی، با نیروی بخار، صورت می گرفت. امروزه، کره طی فرآیندی پیوسته تولید می شود که در خلال جنگ جهانی دوم، در آلمان طراحی شد. در دستگاهی خامه را از شیر می گیرند و شیر بی چربی را جدا می کنند؛ کره را می شویند، نمک می زنند؛ سپس آن را عمل می آورند تا فرآوردۀ یک دست حاصل شود. بعد رنگ و چاشنی نیز به آن می افزایند. کرۀ آماده، با جریانی مداوم، از دستگاه خارج، قالب گیری و برای بسته بندی آماده می شود. در بریتانیا، معمولاً ویتامین آ در هر ۱۰۰ گرم کره، در تابستان ۱,۳۰۰ میکروگرم و در زمستان ۵۰۰ میکروگرم است؛ ترکیبات آن عبارت اند از حدود ۸۲درصد چربی،۰.۴ درصد پروتئین، و تا شانزده درصد آب.
کره (حقوق). کُرْه (حقوق)(duress)
در قانون، اِعمال خشونت ، یا زندانی کردن، با تهدید به این امور برای وادار کردن فردی، به رغم میل خودش، به تن دادن به توافقی، یا اقدام به عملی. ممکن است مستقیماً به فرد یا نزدیکان وی (اعم از همسر و والدین و فرزندان) اعمال شود. هر فردی که در این شرایط قراردادی را امضا کند حق دارد آن را فسخ کند و از تعهدات آن آزاد شود.
کره (ریاضیات). کُرِه (ریاضیات)(sphere)
کُرِه
در هندسه، شیء کاملاً گردی که همۀ نقاط روی سطح آن از نقطه ای، با نام مرکز، به یک فاصله اند. این فاصله را شعاع می نامند. حجم کره ای به شعاع r برابر با (فرمول ۱)، و مساحت سطح آن برابر با ۴πr۲ است.فرمول ۱ (تصویر):

معنی کلمه کَره در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی کَرَّةً: برگشت - بازگشت (کلمه کرة به معنای برگشتن و هم به معنای دولت است وعبارت "ثُمَّ رَدَدْنَا لَکُمُ ﭐلْکَرَّةَ عَلَیْهِمْ "یعنی سپس پیروزی بر آنان را به شما باز میگردانیم وشما را بر آنان تسلط و غلبه می دهیم)
معنی کَرَّهَ: مکروه کرد - مورد تنفر قرار داد (معنای مکروه کردن کفر و فسوق و عصیان در عبارت "کَرَّهَ إِلَیْکُمُ ﭐلْکُفْرَ وَﭐلْفُسُوقَ وَﭐلْعِصْیَانَ"این است که دلهای شما را طوری کرده که خود به خود از کفر و توابع آن تنفر دارد )
معنی کَرِهَ: خوشش نیامد - خوش نداشت - کراهت داشت (کلمه کره - به فتحه کاف - به معنای مشقتی است که از خارج و به اکراه و اجبار دیگران بر آدمی تحمیل شود ، ولی کلمه کره - به ضمه کاف - به معنای مشقتی است که از ناحیه خود انسان برسد .)
معنی کَرْهاً: از روی اکراه - ناخواسته (کلمه کره - به فتحه کاف - به معنای مشقتی است که از خارج و به اکراه و اجبار دیگران بر آدمی تحمیل شود ، ولی کلمه کره - به ضمه کاف - به معنای مشقتی است که از ناحیه خود انسان برسد .)
معنی کُرْهاً: با تحمل رنج وزحمت (کلمه کره - به فتحه کاف - به معنای مشقتی است که از خارج و به اکراه و اجبار دیگران بر آدمی تحمیل شود ، ولی کلمه کره - به ضمه کاف - به معنای مشقتی است که از ناحیه خود انسان برسد .)
معنی کَرِهْتُمُوهُ: از آن خوشتان نیامد -آن را خوش نداشتید - از ان کراهت داشتید (کلمه کره - به فتحه کاف - به معنای مشقتی است که از خارج و به اکراه و اجبار دیگران بر آدمی تحمیل شود ، ولی کلمه کره - به ضمه کاف - به معنای مشقتی است که از ناحیه خود انسان برسد .)
معنی کَرِهْتُمُوهُنَّ: از آن زنان خوشتان نیامد -آن زنان را خوش نداشتید - از آن زنان کراهت داشتید (کلمه کره - به فتحه کاف - به معنای مشقتی است که از خارج و به اکراه و اجبار دیگران بر آدمی تحمیل شود ، ولی کلمه کره - به ضمه کاف - به معنای مشقتی است که از ناحیه خود انسان برسد ...
معنی کَرِهُواْ: خوششان نیامد - خوش نداشتند - کراهت داشتند (کلمه کره - به فتحه کاف - به معنای مشقتی است که از خارج و به اکراه و اجبار دیگران بر آدمی تحمیل شود ، ولی کلمه کره - به ضمه کاف - به معنای مشقتی است که از ناحیه خود انسان برسد .)
معنی مَرَّةٍ: بار - دفعه - یک بار - دو بار (کلمه مرة به معنای یک دفعه است ، پس کلمه مرتان به معنای دو دفعه است ، و از ماده مرور گرفته شده ،و دلالت می کند یک بار انجام یک عمل ، همچنانکه کلمات دفعه و کره و نزله هم معنای آنرا میدهند ، و بر وزن آن نیز هستند و هم از ن...
تکرار در قرآن: ۴۱(بار)
(بر وزن فلس و قفل) ناپسند داشتن و امتناع. «کَرِهِ الشَّیْ‏ءَ کَرْهاً وَ کَراهَةً: ضِدُّ اَحَبَّهُ» ایضاً کَره (به فتح اول) به معنی ناپسند شدن است. «کَرُهَ الْاَمْرُ :قُبِحَ». . تا حق را ثابت و باطل را ابطال کند هر چند گناهکاران ناپسند دارند. در صحاح، قاموس، مصباح، مفردات و اقرب نقل شده: کره به فتح اول ناپسندی و مشقتی است که از خارج بر شخص وارد و تحمیل شود و به ضم اول مشقتی است که از درون و نفس انسان باشد. این مطلب مورد تأیید قرآن مجید است زیرا فقط در سه جا کُره به ضم اول آمده که هر سه راجع به مشقت نفسی و درونی است . . معلوم است که کره در هر دو آیه از درون آدمی است نه از خارج. کَره به فتح اول پنج بار به کار رفته و ظاهراً همه از خارج است مثل . به آسمانها و زمین گفت: بیائید با رغبت یا کراهت یعنی حتماً باید فرمان برید اگر به رغبت نباشد مجبورید. * . در تفسیر عیاشی از امام صادق «علیه السلام» نقل شده مراد از آیه کسی است که دختر یتیمی را در نزد خود دارد و از اقارب او است و وی را از ازدواج منع می‏کند و به او ضرر می‏زند (به این امید که پس از مرگ اموال او را وارث شود) این سخن با آیه کاملاً تطبیق می‏کند نه آنچه گفته‏اند: پس از مرگ پدر نامادری را ارث می‏بردند . آیا تو مردم را می‏توانی مجبور کنی تا مؤمن باشند. . کنیزان جوان را اگر خواهان عفت اند به زنا مجبور نکنید «ان» شرطیه است و مفهوم شرط در آن نیست زیرا در صورت عدم اراده تحصن اجبار معنی ندارد. تکریه: آن است که چیزی را در نظر انسان مکروه گردانی مقابل تحبیب . خدا ایمان را بر شما محبوب داشت و آن را در دلهایتان زیبا و کفر و فسق و عصیان را مبغوض گردانید. *** . یعنی اجباری در دین نیست زیرا راه حق و راه ضلالت هر دو آشکار شده و از همدیگر مشخص اند دیگر . لفظ «فِی الدّینِ» دلالت دارد بر آنکه در مجموع متن دین اعم از اعتقاد و احکام اجباری نیست. مراد از «الدین» اسلام و یا مطلق ادیان آسمانی است. این آیه یا اخبار است و یا حکم و تشریع در قالب اخبار در صورت اول نیز باز منتج حکم تشریعی است. و چون این آیه به ظاهر با آیات جهاد مخالف است لذا عده‏ای آن را منسوخ دانسته‏اند، حال آنکه علت این حکم همان تبین رشد ازغی است و ناسخ تا علت حکم را از بین نبرده نمی‏تواند حکم را از بین ببرد چنانکه معلوم است و چون این علت از بین رفتنی نیست پس حکم نیز منسوخ نخواهد بود. بعضی از بزرگان آیه را یک قضیه تکوینی و طبیعی گرفته و مجموع دین را اعتقاد دانسته و اعمال را نیز به اعتقاد برگردانده و گفته: اعتقاد و ایمان از امور قلبی است و اکراه و اجبار را در آنها راهی نیست زیرا اجبار فقط در اعمال ظاهری و حرکات بدنی مؤثر است و ایمان و اعتقاد به وسیله براهین می‏شود به آن رسید لذا «لااِکْراهَ فَی الدّینِ» یک قاعده تکوینی است، در این آیه اخبار است نه تشریع. بعضی در رد این سخن گفته‏اند: عقائد قلبی اکراه‏پذیر نیست لذا مورد نفی اکراه نمی‏باشد. ولی در این در صورت است که آیه در مقام تشریع باشد نه اخبار. نگارنده گوید: در «قتل» از آیات قرآن و جنگهای حضرت رسول «صلی اللَّه علیه و آله» استظهار کردیم که در اسلام جنگ تعرضی نیست و آن حضرت فقط با پیمان شکنان و آنانکه در فکر حمله به اسلام بودند و یا مزاحمت می‏کردند جنگیده است. علی هذا جنگ در اسلام برای تحمیل دین و عقیده نیست بلکه برای از بین بردن مزاحم و تصفیه جو اسلامی از وجود اخلالگران و باز کردن راه تبلیغ و خواباندن فتنه و بر سر جای نشاندن کسانی است که به فکر اخلال و حمله‏اند. حتی آیه . معنایش آن نیست که دین را بر آنها تحمیل کنید بلکه مراد آن است که با این مزاحمان بجنگید و فتنه‏ای که بر پا کرده‏اند یا می‏خواهند بکنند از بین ببرید و عبادت و بندگی فقط برای خدا باشد لذا در ذیل آیه فرموده «فَاِنَ انْتَهَوْا فَاِنَّ اللَّهَ بِما یَعْمَلُونَ بَصیرٌ»اگر از فتنه انگیزی دست بردارند، خدا به کارشان داناست . اتفاقاً چنانکه گفته‏اند: جنگهای آن حضرت برای رفع اکراه بود که کفار می‏خواستند مسلمانان را به بت پرستی مجبور کنند و درهرجا به سراغ آنها می‏رفتند. پس اسلام می‏جنگد تا مزاحم را از میان بردارد. تا موجودیت خویش را حفظ کند. تا راه فطرت توحیدی را باز کند. تا کفار را از فکر حمله و اخلالگری بازدارد. نه دین را به کسی تحمیل کند زیرا«قَدْتَبَیَّنَ الُّرشدمِنَ الْغَّیِ» رجوع شود به «قتل».

معنی کلمه کَره در ویکی واژه

ماده لبنی جامد سفید یا زرد رنگ و نرم در دمای معمولی، که از چرخش سریع شیر یا دوغ و به هم پیوستن ذرات چربی آنها به یکدیگر حاصل می‌شود.

جملاتی از کاربرد کلمه کَره

پر حرارات مکن ای شیخ بدین صورت زشت کَره بر هم نخورد گرنه برندت به بهشت