معنی کلمه کریکت در دانشنامه عمومی
کریکت در بیش از ۱۵ کشور بازی می شود و محبوب ترین بازی در هند، بنگلادش، و پاکستان است. این بازی در انگلستان، ولز، زیمبابوه، نپال، یکی از پرطرفدارترین ورزش ها در این کشورهاست. ۱۱ نوع اوت در کریکت وجود دارد.
تاریخ دقیقی از شکل گیری ورزش کریکت وجود ندارد و به باور برخی مفسران ورزشی، کریکت در آغاز بازی متداولی بین کودکان بوده که با توپی پشمی، یک چوب دستی و یک ابزار کشاورزی به این بازی می پرداختند و تا اوایل قرن هفدهم مستنداتی مبنی بر دخالت بزرگسالان در این بازی یافت نشده است. اما برخی دیگر نوشته اند که مبدأ این بازی از جایی شکل گرفته است که چوپان ها در دوران فراقت خود سنگ های اطراف شان را با چوب دستی به دور می زدند و ضمن سرگرمی از منطقه گوسفندان خود نیز مراقبت می کردند.
در هر صورت چیزی که دربارهٔ مبدأ این ورزش یافت می شود این است که انگلستان آغاز کنندهٔ کریکت بوده و توسط این کشور در سال ۱۷۴۴ قوانینی وضع شده تا جوامع بین المللی تحت یک بازی یکپارچه به رقابت بپردازند. اما قبل از آن بازی کریکت بین دو تیم کنت و سری در انگلیس به سال ۱۷۰۹ برمی گردد که از همان سال تاکنون رقابت جذاب و سختی با یکدیگر دارند. در آسیا ورزش کریکت محبوبیت خاصی در بین هندوستانیها و پاکستانیها دارد. نخستین بازی کریکت در آسیا را دریانوردان هندوستانی در سال ۱۷۲۱ بازی کردند و از آن زمان تاکنون به عنوان ورزشی پرطرفدار و محبوب بین هندوها مطرح است.
کریکت یک بازی گروهی در فضای باز است که بین دو تیم ۱۱ نفری بر روی زمین چمن به صورت گرد که یک مستطیل خاکی همواره به طول ۲۲ یارد ( ۲۰٫۱۲متر ) که در مرکز زمین واقع شده است، بازی می کنند. ویکت شامل سه عدد چوب به ارتفاع ۷۱ سانتی متر و با فاصلهٔ ۶ سانتی متر از هم قرار دارند روی زمین کوبیده شده اند.
کریکت (فیلم). «کریکت» ( انگلیسی: The Cricketm ) یک فیلم به کارگردانی آلبرتو لاتوادا است که در سال ۱۹۸۰ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به آنتونی فرنسیوسا، ویرنا لیزی، باربارا دِ روسی و رناتو سالواتوری اشاره کرد.