کرومیت
معنی کلمه کرومیت در دانشنامه عمومی
عنصر کروم در طبیعت دارای ۴ ایزوتروپ ( ۵۰ ) Cr، ( ۵۲ ) Cr، ( ۵۳ ) Cr و ( ۵۴ ) Cr می باشد که ایزوتوپ ( ۵۲ ) Cr از همه فراوانتر می باشد، این فلز دارای دو ظرفیت ۳ و ۶ بوده که ۳+Cr دارای پایداری بیشتری است و در طبیعت نیز فلز کروم تقریباً همیشه با این ظرفیت ظاهر می شود. ۶+Cr تنها در محیط های قلیائی قوی ( PH بالا ) موجود است، شعاع یونی آن ۶۴/۰ آنگستروم بوده و مشابه آهن سه ظرفیتی ( ۶۷/۰ آنگستروم ) ، وانادیم ( ۶۵/۰ آنگستروم ) و آلومینیوم ( ۵۷/۰ آنگستروم ) می باشد. کروم به دلیل میل شدید به عناصر دو ظرفیتی مانند Fe, Mg, Ni, Co و… به صورت اکسید مضاعف با این فلزات یافت می شود.
معنی کلمه کرومیت در دانشنامه آزاد فارسی
اکسید کروم آهن، با فرمول FeCr۲O۴، و کانۀ اصلی کروم. این کانه از کانیهای گروه اسپینل است و به صورت هشت وجهی (اُکتاهدرال) تیره رنگ در سیستم مکعبی متبلور می شود. کرومیت معمولاً همراه سنگ های بازی و فرابازی یافت می شود. این سنگ در قبرس با سرپانتین همراه است و در افریقای جنوبی لایه های پیوسته ای را در یک تودۀ نفوذی لایه ای تشکیل می دهد.
جملاتی از کاربرد کلمه کرومیت
آنومالی گل۱ یک اندیس فلزی است که در حوالی شهر سیه چشمه استان آذربایجان غربی قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، طلا است. در این اندیس، پاراژنزهای زیرکن، آپاتیت، پیریت، لوکوکسن، سینابر، باریت، کوولیت، فلوریت، شئلیت، هماتیت، کرومیت یافت میشوند.
آباده طشک از قطبهای معدنی فارس و کشور میباشد. وجود دو مجتمع سنگ چینی تنگ حنا و چاه سوارآغا بزرگترین مجتمع سنگ چینی خاورمیانه و معادن دیگری مثل کرومیت خواجه جمالی، منگنزخواجه جمالی، منژیت آهن، سولفات و گچ، سیلیس و غیره باعث شده این منطقه از قطبهای معدنی باشد.