کبرا
معنی کلمه کبرا در لغت نامه دهخدا

کبرا

معنی کلمه کبرا در لغت نامه دهخدا

کبرا. [ ک ُ ] ( فرانسوی ، اِ ) نام قسمی مار زهرآگین که در نواحی گرم افریقا و آسیا زندگی می کند. این مار که معمولا کبرا یا مار عینکی نامیده میشود از وحشتناکترین مارهای زهرآگین است. ( از لاروس ). گونه ای مار سمی خطرناک از گروه ماران پروتروگلیف که در موقع خشم ناحیه گردن خود را پهن می کند و در این حال تصویر عینکی بر روی فلسهای ناحیه خلفی گردن حیوان مشاهده می شود. این گونه مار در هندوستان فراوان است و سالیانه در حدود بیست هزار تن تلفات می دهد. کفچه مار هندی. ( فرهنگ فارسی معین ).

معنی کلمه کبرا در فرهنگ معین

(کُ ) [ ع . ] (اِ. ) نوعی مار سمّی از تیرة کفچه ماران بومی افریقا و آسیا، مار عینکی .

معنی کلمه کبرا در فرهنگ عمید

=مار * مار کبرا
=کبیر
۱. بزرگ.
۲. (اسم ) [مقابلِ صغری] (منطق ) قضیۀ بزرگ یا قضیۀ دوم.

معنی کلمه کبرا در فرهنگ فارسی

نوعی مارزهرداربزرگ
مار عینکی

معنی کلمه کبرا در فرهنگ اسم ها

اسم: کبرا (دختر) (عربی) (تلفظ: kobra) (فارسی: کبرا) (انگلیسی: kobra)
معنی: کبری، بزرگ، کبیر

معنی کلمه کبرا در دانشنامه عمومی

کفچه مار یا کبرا ( به انگلیسی: Cobra ) نام مار معمولاً زهرداریست از خانواده مارهای الاپیده. واژه کبرا از کلمه کَپِلو گرفته شده که در زبان پرتغالی به معنای ماری است که دارای کلاه ایمنی می باشد. از آنجا که سر این مار مانند آبکش است، آن را کفچه مار می نامند . بیشتر این گونه مارها در هنگام احساس خطر، می توانند گردن خود را بلند کنند. هر چند تمام کبراها از یک رده جانورشناسی و از یک نژاد نیستند.
کبراها ممکن است در نژادها و مناطق زیر پیدا شوند:
• نژادی زهردار بنام ناجا که از خانواده الاپیده ها می باشد و در آسیا و آفریقا یافت می شود.
• کبرای آبزی زهردار از خانواده الاپیده ها که نام آن باولنگرینا است و در آفریقا یافت می شود.
• کبرای بینی سپری ( یا مرجانی ) زهردار از خانواده الیپیده هاست که نام آن اسپایدلپس می باشد و در آفریقا یافت می شود.
• کبرای درختی زهردار که از خانواده الیپیده هاست و نام آن پسودوهیج می باشد و در آفریقا یافت می شود.
• کبرای زیرزمینی نادر زهردار که از خانواده الیپیده هاست و نام آن پاراناجا مولتیفاسشیاتا می باشد و به صورت کمیاب در آفریقا یافت می شود.
• شاه کبرا نژادی زهردار و از خانواده الیپیده هاست و نام آن افیفاگوس هنه می باشد و در جنوب آسیا یافت می شود.
• کبرای مرجانی غربی یا آمریکایی، زهردار و از خانواده الیپیده هاست و نام آن میکروروس فالویوس است و در جنوب غربی ایالات متحده یافت می شود.
• کبرای آبزی بدلی نیمه زهرآلود و از خانواده کالوبرید هاست و نام آن هیدرودیناستس گیگاسمی باشد و در آمریکای جنوبی یافت می شود.
این مار وقتی طعمه ای را بیابد سر خود را بلند کرده گردنش را پهن می کند و زهر خود را روی چشم طعمه می ریزد. سم او سبب کوری طعمه می شود. هدف گیری دقیق کبری تا ۲ متر است؛ ولی تا فاصله ۳ متری پاشیده می شود.
کبرا (جنبش هنری). کبرا ( به انگلیسی: CoBrA ) یک گروه هنری اروپایی بود که از سال ‍۱۹۴۸ تا ۱۹۵۱ فعال بود. نام کبرا از حروف اول شهرهای کپنهاگ، بروکسل و آمستردام گرفته شده است که بنیان گذاران گروه در آن ها ساکن بودند. نقاشی های این گروه به شدت اکسپرسیونیستی و تحت تاثیر هنر کودکان بود. آنان به عنوان گروه دغدغه های جدی اجتماعی و سیاسی داشتند. اعضای بنیان گذار کبرا کارل اپل، ژان دوبوفه، اسگر جورن، کونستنت نیوونهویس و ارنست منکوبا بودند. آن ها در سال ۱۹۴۹ نمایشگاه بزرگی در موزه اشتدلیک آمستردام با عنوان هنر تجربی بین المللی برپا کردند.
کبرا (سرده). کبراها یا کبراهای راستین ( نام علمی: Naja ) ( به انگلیسی: True Cobras ) ، نام یک سرده از تیره کفچه ماران و نوعی مار کبری است.
این مارها سمی است و زیست بوم آن مناطق آفریقا، غرب آسیا، جنوب آسیا و جنوب شرق آسیا را در برمی گیرد.
نام این سرده، از کلمهٔ nāga که در زبان سانسکریت به معنی مار است، گرفته شده است.
کبرا (فیلم ۱۹۲۵). «کبرا» ( انگلیسی: Cobra ( 1925 film ) ) فیلمی در ژانر درام است که در سال ۱۹۲۵ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به رودولف والنتینو، نیتا نالدی، گرترود اولمستد، و ناتاشا رامبووا اشاره کرد.
کبرا (فیلم ۱۹۶۷). «کبرا» ( ایتالیایی: Il cobra ) یک فیلم است که در سال ۱۹۶۷ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به دینا اندروز، آنیتا اکبرگ، جرج ایستمن، خسوس پوئنته و گوئیدو لولاوبریجیدا اشاره کرد.
کبرا (فیلم ۲۰۲۲). کبرا ( به انگلیسی: Cobra ) ، یک فیلم اکشن روان شناختی به زبان تامیل هندی است. در این فیلم، یک افسر اینترپل مأموریت می یابد تا یک قاتل مرموز به نام کبرا را دستگیر کند که با استفاده از مهارت های ریاضی افراد را ترور می کند. بازیگران معروفی همچون ویکرام و سریندی شتی در این فیلم هنرنمایی کرده اند.
فیلمبرداری این پروژه در اکتبر ۲۰۱۹ آغاز شد ولی در پی همه گیری ویروس کرونا، تولید و اکران آن به تاخیر افتاد.
در روز اول اکران فیلم، بیش از ۱۲ کرور در تامیل نادو و ۱. ۲۵ کرور در کرالا جمع آوری شد. سه روز پس از اکران، این فیلم مجموعه ۲۱ تا ۲۶. ۳ کرور در سراسر جهان به فروش رفت.
معنی کلمه کبرا در فرهنگ معین
معنی کلمه کبرا در فرهنگ عمید
معنی کلمه کبرا در فرهنگ فارسی

معنی کلمه کبرا در دانشنامه آزاد فارسی

کُبْرا (گروه)(Cobra)
نام گروهی از نقاشان اکسپرسیونیست۱ اروپایی در ۱۹۴۸ به سرپرستی کارل آپل۲، نقاش هلندی، تشکّل شد. دیگر اعضای اصلیِ گروه عبارت بودند از آسکر یورنِ۳ دانمارکی۴ (۱۹۱۴ـ۱۹۷۳) و دو نقاش بلژیکی، کورنی۵ (۱۹۲۲ـ ) و پیِر آلِشنسکی۶ (۱۹۲۷ـ ). نام کبرا از نخستین حروف اسامی سه شهر کپنهاگ، بروکسل و آمستردام ـ یعنی پایتخت های سه کشور مرتبط با هنرمندان ذی ربط ـ ساخته شد. آنان می خواستند با استفاده از انواع شیوه های تجربی، راه های نوینی را در بیانگری خلاق بیابند؛ و همه، آرمان های واحدی را برای سال های بعد از جنگ جهانی دوم وجهۀ نظر داشتند: جامعه ای نوین و هنری نوین. با الهام از مارکسیسم۷، خود را «انترناسیونال سرخ هنرمندان» معرفی می کردند که می خواست به یک هنر خَلقی نوین دست یابد. فرهنگ غربی و زیباشناسی۸ اش را طرد می کردند و سوررئالیسم ۹ مورد نظر آندره برتون۱۰ را پوچ و بی ارزش می دانستند. گروه نشریه ای را با نام کُبرا رِوو۱۱ انتشار داد که هشت شمارۀ آن منتشر گردید. در شهرهای کپنهاگ (۱۹۴۸)، آمستردام (۱۹۴۹)، و لیِژ۱۲ (۱۹۵۱) نمایشگاه هایی برپا کردند، ولی دیری نپایید که اعضای گروه هر یک راه خود را درپیش گرفتند و گروه در ۱۹۵۱ منحل شد. اعضای این گروه از هنر کودکان و دیوانگان بسیار تأثیر گرفتند، و گونه ای بیانگر و پرتحرک از نقاشی انتزاعی۱۳ به وجود آوردند، که سرشار از قشر ضخیم و برهم انباشتۀ رنگ های تند بود.
expressionistKarel AppelAsger JornDaneCorneillePierre AlechinskyMarxismaestheticsurrealismAndré BretonCobra RevueLiègeabstract

معنی کلمه کبرا در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کبرا، یکی از اصطلاحات به کار رفته در علم منطق بوده و به معنای قضیه مشتمل بر حدّ اکبر و محمولِ نتیجه، در قیاس اقترانی است.
هر قیاس اقترانی از دو مقدمه تشکیل می شود. مقدمه ای که مشتمل بر حدّ اصغر است "صغرا"، و مقدمه دیگر که حدّ اکبر در آن قرار گرفته "کبرا" نام دارد. به عبارت دیگر؛ مقدمه ای که محمول نتیجه در آن قرار دارد کبرا نام دارد؛ چه به عنوان مقدمه اول قیاس ذکر شود و چه به عنوان مقدمه دوم. مثال: در قیاس "العالم متغیّر، کلّ متغیّر حادث، فالعالم حادث". چون کلمه "حادث" که حدّ اکبر، و محمول در نتیجه است در مقدمه "کلّ متغیّر حادث" قرار گرفته آن مقدمه را کبرا می نامند.
مستندات مقاله
در تنظیم این مقاله از منابع ذیل استفاده شده است: • شیرازی، قطب الدین، درة التاج (منطق).• خوانساری، محمد، منطق صوری.• گرامی، محمدعلی، منطق مقارن.• ابوالحسن سالاری، بهمنیار بن مرزبان، التحصیل.• فرصت شیرازی، میرزا محمد، اشکال المیزان.• مجتهد خراسانی (شهابی)، محمود، رهبر خرد.• سبزواری، ملاهادی، شرح المنظومة.
۱. ↑ مشکوةالدینی، عبدالمحسن، منطق نوین مشتمل بر اللمعات المشرقیه فی الفنون المنطقیه، ص۴۰۸.
...

معنی کلمه کبرا در ویکی واژه

نوعی مار سمّی از تیرة کفچه ماران بومی افریقا و آسیا، مار عینکی.

جملاتی از کاربرد کلمه کبرا

منصب ارکبراست ابلیست بس صدرکبیر دولت ارفتنه است دجالست بس صاحبقران
دراویش سلسلهٔ نعمت‌اللهی، ابوعلی رودباری را قطب دوم سلسله نعمت‌اللهی بعد از غیبت کبرای امام دوازدهم می‌دانند.
از فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی که وی در آن نقش داشته‌است می‌توان به حکم مرگ، کبرا، همیشه جوان، هواپیمایی آمریکا، مردی با یک کفش قرمز، اکنون در ارتش، جک خرس، بابا نوئل ۲، بابا نوئل ۳ و ترنسرها اشاره کرد.
او در سال ۱۳۵۱ وارد ارتش شاهنشاهی ایران شد و دوره آموزشی بالگرد بل-۲۰۶آ جت رنجر و سپس بالگرد جنگنده بل ای‌اچ-۱ کبرا را با موفقیت پشت سر گذاشت.
نقد گهر شیر خدا شافع امت در صدف فاطمه صدیقه کبرا
کرد پس حجت کبرای خدا رو ببزید صاحب منبر از او رخصت منبر طلبید
از فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی که وی در آن نقش داشته‌است می‌توان به هشدار برای کبرا ۱۱، صحنه جرم: روزهای آخر و استرومبرگ اشاره کرد.
و آن گه بر سه قوم حوالت کرد و بر زبان این سه قوم ایشان را تعلیم کرد فرمود: سائل العلماء و خالط الحکماء و جالس الکبراء. از علماء علم شریعت آموز.
رفتی و بردی ز چشم باب خواب اکبرا بی تو جهان بادا خراب
ای قامت تو راست تر از قد رستخیز گر خوانمت قیامت کبرای کل رواست
«وَ بَرَزُوا» ای ظهروا من قبورهم فصاروا الی البراز من الارض و البراز الصحراء لظهورها هذا کقوله عزّ و جل: «یومهم بارزون»، «لِلَّهِ» یعنی لدعوة اللَّه ایّاهم من قبورهم، کقوله: «لَهُ دَعْوَةُ الْحَقِّ یَوْمَ یَدْعُوکُمْ یَوْمَ یَدْعُ الدَّاعِ». برزوا بلفظ ماضی گفت و معنی مستقبل است که این بروز بعد از فناء دنیا خواهد بود بقیامت می‌گوید خلق بزمین محشر بهم آیند و تابع و متبوع بر هم رسند، «فَقالَ الضُّعَفاءُ» جمع ضعیف ای ضعیف الرّأی و التدبیر و هم السّفلة و التّابعون، «لِلَّذِینَ اسْتَکْبَرُوا» یعنی الّذین طلبوا الکبر و الکبر رفع النّفس فوق القدر و هم الرّؤساء و السّادة المتبوعون، پس از آنک تابع و متبوع اهل ضلالت بعذاب رسیدند، پس روان و کمینان با مهتران و پیش روان خود گویند: «إِنَّا کُنَّا لَکُمْ تَبَعاً» جمع تابع مثل حارس و حرس و راصد و رصد و نافر و نفر، «فَهَلْ أَنْتُمْ مُغْنُونَ عَنَّا» ای هل تقدرون ان تدفعوا عنّا شیئا ممّا نحن فیه بصرفه عنّا او بحمله و ان قلّ گویند ما پس روی شما کردیم و فرمان شما بردیم هیچ توانید که امروز ازین عذاب که بر ماست چیزی بگردانید و بکاهید از ما یا خود بردارید؟! آن مستکبران و پیش روان جواب دهند: «لَوْ هَدانَا اللَّهُ لَهَدَیْناکُمْ» ای اخترنا لکم ما اخترناه لانفسنا و کنّا حسبنا انّا راشدون مرشدون و لکن ضللنا فاضللناکم گویند ما شما را آن نمودیم که خود داشتیم و آن فرمودیم که خود کردیم، پنداشتیم که خود راه بریم و شما را راه نمائیم، ندانستیم که خود بی راه بودیم و شما را بی راه کردیم، اگر اللَّه ما را راه صواب نمودی ما نیز راه صواب بشما نمودیمی تا هم ما را از عذاب نجات بودی و هم شما را، آن گه در میان آتش و عذاب با یکدیگر گویند راه ما آنست که صبر کنیم مگر فرج آید که در دنیا هر که صبر کرد فرج دید، پانصد سال در آن عذاب صبر کنند و ایشان را صبر بکار نیاید و سود ندارد، آن گه جزع در گیرند و گویند جزع کنیم مگر بر ما رحمت کنند، پانصد سال جزع همی کنند و کس را بر ایشان رحمت نیاید، آن گه نومید شوند و گویند: «سَواءٌ عَلَیْنا أَ جَزِعْنا أَمْ صَبَرْنا ما لَنا مِنْ مَحِیصٍ» مهرب و معدل عن العذاب و الحیص العدول علی جهة الفرار، یقال وقع فلان فی حیص بیص اذا وقع فیما لا یقدر ان یتخلص منه.
نفرت دنیا همه مالست و جاه بعد از آن کبراست در سرکاه کاه
از جلّهٔ مشایخ خراسان بود و از سادات ایشان، مشهور به فتوت و زهد و ورع. وی را کرامات بسیار است و عجوبات بیشمار که در بادیه دیده است و از کبرای مسافران متصوّفه بود و بَوادی، جمله، به تجرید گذاشتی. وفات وی اندر بادیهٔ بصره بود. از پس چندین سال جماعتی بدو رسیدند. وی را یافتند بر پای استاده و روی سوی قبله کرده و جان تسلیم کرده و خشک گشته، رَکوه‌ای اندر پیش نهاده و عصا در دست گرفته و از سِباع هیچ چیز گرد او نگشته.
قالَ الْمَلَأُ مِنْ قَوْمِهِ الملا الاشراف و الکبراء یملئون العین و القلب عند المشاهدة. قال ثعلب: الملا القوم و النفر و الرهط لیس فیهم امرأة. إِنَّا لَنَراکَ فِی ضَلالٍ مُبِینٍ ای بیّن، لانه ضلال و باطل.