کاکائو
معنی کلمه کاکائو در فرهنگ معین
معنی کلمه کاکائو در فرهنگ عمید
۲. دانه های سرخ یا زرد موجود در میوۀ این درخت که بعد از خشک شدن قهوه ای می شوند.
۳. گَردی که پس از بو دادن این دانه ها تولید می شود و در تهیۀ شکلات به کار می رود.
۴. [مجاز] شکلات.
معنی کلمه کاکائو در فرهنگ فارسی
معنی کلمه کاکائو در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه کاکائو در دانشنامه عمومی
از کاکائو شکلات نیز تهیه می کنند. برای تولید نزدیک نیم کیلو شکلات، ۴۱۲ دانه کاکائو نیاز است.
خاستگاه کاکائو جنگل های مرطوب و استوایی است. سرزمین بومی آن مکزیک، آمریکای مرکزی و مناطق شمالی آمریکای جنوبی مانند جنگل های آمازون است.
شکلات تاریخ پنج هزار ساله دارد. مردم بومی منطقه هایی در اکوادور امروزی، کاکائو را به عنوان خوراک، دارو و نوشیدنی به کار می گرفتند. آنها کاکائو را از جنگل های آمازون بدست می آوردند. سرخ پوستان قبیلهٔ آزتک ها از دانه های کاکائو برای تهیه گونه ای از نوشیدنی دَم کرده به نام شکاتل به کار می گرفتند و آن را «خوراک خدایان» می نامیدند. اسپانیایی ها کاکائو را در سده ۱۶ ( میلادی ) از مکزیک به اروپا بردند و حدود ۱۰۰ سال چگونگی تهیه شکاتل را پنهان کردند تا در سده ۱۷ ( میلادی ) سایر اروپایی ها نیز چگونگی تهیهٔ این نوشیدنی را آموختند.
کریستف کلمب و پسر او فردیناند کلمب نخستین اروپایی هایی بودند که در چهارمین نورد خود در ۱۵ اوت ۱۵۰۲ ( میلادی ) با کاکائو آشنا شدند. آنها قایقی را پیدا کردند که دانه کاکائو بخشی از بار آن بود. شاید کنکیستادور ارنان کورتس نخستین اروپایی بود که با شکلات آشنا شد. او در یادمان های خود می نویسد که خوردن چهل جام شکلات، بخشی از شام موکتزومای دوم بود. نوشته های خوزه د آکوستا مبلغ مذهبی انجمن عیسی در پرو و مکزیک در سده ۱۶ ( میلادی ) نقش به سزایی در گسترش به کارگیری اروپاییان از شکلات داشتند. فاتح های اسپانیایی، کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه امپراتوری اسپانیا از آمریکا به اروپا بردند و بسیار زود بخشی از خوراک مردم اروپا شد. آن زمان از شکلات تنها در نوشیدنی ها به کار گرفته می شد که هرچند اندکی شکر به نوشیدنی می افزودند تا تلخی آن گرفته شود. تا سده ۱۷ ( میلادی ) شکلات در اروپا، مایه خوراکی گران و ارزشمندی بود که تنها پولدارها از آن می خوردند.
معنی کلمه کاکائو در ویکی واژه
cacao
درخت کوچک از تیرة پنیرکیان، دارای برگهای بزرگ و منفرد با دمبرگ کوتاه و بی کرک و شفاف، گلهایش کوچک و قرمز رنگ
کاکائو علاوه بر مصارف معمولی به مصرف تهیة شرابهای طبی میرسد و به علاوه منشأ تهیة کرة کاکائو است که به عنوان مادة حل کننده به مصرف تهیة شیاف و پماد و غیره میرسد.
جملاتی از کاربرد کلمه کاکائو
مانند اکثر کشورهای آسیایی، غذای اصلی فیلیپین برنج است. این غذا غالباً بخارپز است و همیشه با غذاهای گوشتی، ماهی و سبزیجات سرو میشود. برنج باقیمانده را اغلب با سیر سرخ می کنند تا سینانگ درست شود، که معمولاً در صبحانه همراه با تخم مرغ سرخ شده و گوشت یا سوسیس پخته شده سرو میشود. برنج را اغلب با سس یا آبگوشت از غذاهای اصلی میل میکنند. در برخی مناطق، برنج با نمک، شیر تغلیظ شده، کاکائو یا قهوه مخلوط میشود. از آرد برنج در تهیه شیرینی، کیک و شیرینیهای دیگر استفاده میشود. برنج چسبناک همراه با کاکائو، که به آن چمپورادو نیز گفته میشود، غذای رایجی است که همراه با دایینگ (شاه ماهی خشک) سرو میشود.
در آیاواس، چهار انتزاع لایه وجود دارد: لایهٔ هستهٔ سیستمعامل، لایهٔ هستهٔ خدمات، لایهٔ رسانهها و کاکائو که لایهٔ لمسی است.