کاپوچینو
معنی کلمه کاپوچینو در دانشنامه عمومی
انواع نوشیدنی شامل استفاده از خامه به جای شیر، استفاده از جایگزین های شیر غیر لبنی و گاهاً استفاده از دارچین یا پودر شکلات است. معمولاً از نظر حجم کمتر از کافه لاته است و لایه ضخیم تری از میکروفوم دارد و در فنجان مخصوص، فنجان کاپوچینو سرو میشود.
در گذشته این نام به شباهت با رنگ قهوه ای که عادتکاپوچین ها بود اشاره داشت. و در این زمینه به رنگ نوشیدنی اشاره دارد که شیر در بخش کوچکی به قهوه تیره و دم کرده ( امروزه بیشتر قهوه مخصوص کاپچینو ) اضافه می شود. ظاهر فیزیکی یک کاپوچینوی مدرن با کرم قهوه ( غیر اسپرشو تلخ ) و شیر بخارپز نتیجه تکامل طولانی این نوشیدنی است. طبق یک افسانه محبوب اما تایید نشده، نام آن را به داستان یک کاپوچین، پدر مارکو دوآویانو ، یک پیشگوی فریولیایی پیوند می زند که در سپتامبر 1683 توسط پاپ اینوسنت یازدهم به وین فرستاده شد، با هدف متقاعد کردن قدرت های اروپایی برای تشکیل ائتلافی علیه عثمانی های مسلمان که آن را محاصره کرده بودند در یک کافه وینی، او برای اولین بار طعم بیش از حد تند قهوه را با شیر اصلاح کرد و نوشیدنی جدید به ایتالیایی کاپوچینو و به آلمانی کاپوزینر لقب گرفت. وینی ها نام "کاپوزینر" را احتمالاً در قرن ۱۸ بر روی نسخه اولیه آن که شامل خامه فرم گرفته و ادویه هایی با منشأ ناشناخته بود، دادند. کاپوچینوی ایتالیایی تا دهه ۱۹۳۰ در خارج از ایتالیا ناشناخته بود. اگرچه درست تر است که نوشیدنی آن زمان را یک لاته ساده بنامیم، اما معلوم نیست واقعاً اوضاع چگونه پیش رفت. به نظر می رسد که شخصی یوهانس تئودات، صاحب یکی از اولین کافی شاپ های وینی، قبلاً با ترکیب های جدیدی از نوشیدنی های قهوه آزمایش کرده بود. فرضیه دیگر در واقع، ردیابی اختراع را به قهوه ساز دیگری به نام فرانسیسک یرزی کولکزیکی باز می دارد ، که در سال 1685، هنوز در وین ، مقادیر زیادی قهوه را که مسلمانان رها کرده بودند در اختیار گرفت و برای شیرین تر کردن آن، آن را با شیر و شیر آغشته کرد. عسل ؛ همیشه طبق افسانه، همان نوع کیپفرل، دسری که قدمت آن به قرن سیزدهم برمی گردد و اجداد آن نیز می خورد. کیپفرل ها ( کروسان ایتالیایی استادانه تر و کروسان فرانسوی جدیدتر را می توان فرزندان کیپفرل دانست ) و شکل آنها شبیه به هلال است، بنابراین در تحقیر عثمانی های مهاجم گاهی اوقات گفته می شود که در قهوه خانه های تریست و سایر مناطق ایتالیایی امپراتوری اتریش - مجارستان در اوایل قرن بیستم متولد شده است، پس از جنگ جهانی اول در سراسر ایتالیا و بعداً در سراسر جهان گسترش یافت. با این حال، وجود نوشیدنی قهوه مخلوط با شیر با نام کاپوچینو در ایتالیای مرکزی در قرن نوزدهم ثبت شده است. خاستگاه آن، در واقع، ارتباط نزدیکی با انتشار خود قهوه در اروپا و به ویژه در امپراتوری اتریش قرن هفدهم تا هجدهم دارد.
معنی کلمه کاپوچینو در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه کاپوچینو
اسپرسو پایه برخی از نوشیدنیها مانند کافه لاته، کاپوچینو، کافه ماکیاتو، کافه موکا و کافه آمریکانو است. در تهیۀ کاپوچینو حتماً اسپرسو را بهکار میبرند اما در تهیۀ کافه لاته این امر ناگزیر نیست. میزان کافئین موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنیها بیشتر است و به این دلیل هم هست که بیشتر در مقیاسهای کوچک سرو میشود. یک اسپرسو ۶۰ میلیلیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلیگرم کافئین است درحالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلیلیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلیگرم کافئین است.