کانگورو
معنی کلمه کانگورو در فرهنگ معین

کانگورو

معنی کلمه کانگورو در فرهنگ معین

(گُ رُ ) [ فر. ] (اِ. ) پستانداری است از دستة بی جفتان و از راستة کیسه داران علفخوار. کانگورو از پستانداران مخصوص استرالیا است . این حیوان دارای دست های کوتاه است که هیچ وقت برای حرکت وی به کار نمی رود و فقط جهت گرفتن علف ها و شاخ و برگ های درختان مورد است

معنی کلمه کانگورو در فرهنگ عمید

پستاندار علف خوار، از خانوادۀ کیسه داران، بومی استرالیا با دست های کوتاه و پاهای بلند که در هنگام خطر خیزهای بلندی برمی دارد.

معنی کلمه کانگورو در فرهنگ فارسی

حیوانی علفخوارکه دراسترالیاپیدامیشود، قدش به۲مترمیرسددم قوی وپاهای بلندودستهای کوتاه داردوغالباروی دوپامینشیند
( اسم ) پستاندار یست از دست. بی جفتان و از راست. کیسه داران علفخوار که از علف یا دانه های گیاهان تغذیه میکنند . کانگورو از پستانداران مخصوص استرالیا است . این حیوان دارای دستهای کوتاه است که هیچوقت برای حرکت وی بکار نمیرود و فقط جهت گرفتن علفها و شاخ و برگهای درختان مورد استفاده قرار میگیرد . کانگورو بر روی دو پای خود می نشیند و از دم خویش جهت حفظ تعادل در نشستن و جستن نیز استفاده میکند . ارتفاع حیوان موقعی که بر روی پای عقبی متکی است تا ۲ متر نیز میرسد . در حدود ۶ گونه از این جانور شناخته شده که همه متعلق بقار. استرالیا میباشند . حرکت حیوان در موقع مواجهه با خطر سریع و بصورت جهش هایی با مسافت زیاد است که بر روی دو پای عقبی بکمک دم خود انجام میدهد و در هر جهش ۱۵ تا ۲٠ متر میتواند بجهد . این حیوان در سطح شکمی دارای کیسه ایست و در ته کیس. آن غده های شیری موجود است . نوزاد کانگورو که در ابتدای تولد بانداز. لوبیایی است بوسیل. مادر در ته کیسه قرار داده میشود و در همان جا بوسیل. غده های مترشح. شیر تغذیه میگردد و رشد میکند و پس از آنکه قدری بزرگتر شد و بقردیک گربه گردید از کیسه خارج میشود و با مادر چرا میکند و در مواقع خطر در کیس. مادر داخل میگردد

معنی کلمه کانگورو در دانشنامه عمومی

کانگورو ( به فرانسوی: kangourou ) جانوری از راسته کیسه داران علف خوار از خانواده درازپایان ( Macropodidae ) است که در استرالیا و گینه نو زندگی می کند. کانگورو می تواند به کمک پاهایش پرش های بلندی انجام دهد. طول این پرش ها به ۹ متر هم می رسد. دُم کانگوروها بلند و عضلانی است. نوع مادهٔ آن ها دارای کیسه ای است که نوزاد نارس کانگورو پس از به دنیا آمدن به درون آن رفته و در آنجا از شیر مادر تغذیه می کند تا به رشد کافی رسیده و قادر به زندگی در بیرون کیسه شود. نوزاد کانگورو در هنگام تولد جثّه ای بسیار کوچک دارد. بزرگ ترین گونهٔ کانگورو، کانگوروی قرمز است. کانگوروی خاکستری نوع دیگری است که تقریباً به بزرگی کانگوروی قرمز می شود.
این پستاندار نماد کشور استرالیا است و بر روی نشان ملی استرالیا و برخی از اسکناس های این کشور تصاویری از کانگوروها نقش بسته است. طبق اعلام دولت استرالیا در سال ۲۰۱۱ حدود ۳۴ میلیون کانگورو جهت استفاده های تجاری نگهداری می شوند. کانگوروهای وحشی برای استفاده از گوشت، پوست و چرم آن ها و جلوگیری از آسیب به محصولات کشاورزی شکار می شوند. برخی بر این عقیده هستند که مصرف گوشت کانگورو به دلیل میزان چربی پایین، در مقایسه با سایر گوشت های رایج برای بدن انسان مناسب تر است.
کانگوروها از معدود جانورانی هستند که با جهیدن حرکت می کنند. این جانوران سرعت حرکت بالایی دارند و همچنین شناگران خوبی هستند. این جانوران گیاه خوار بوده و از بوته ها، علف ها و سایر یافت های گیاهی تغذیه می کنند. برخی از کانگوروها شب زی هستند و به خصوص در روزهای گرم استراحت کرده و شب ها به فعالیت و تغذیه می پردازند. کانگوروها معمولاً گروه های بیش از ده تایی تشکیل داده و ارتباطات اجتماعی زیادی با هم دارند و با تشکیل این دسته ها در مقابل شکارچیان از یکدیگر و از اعضای ضعیف تر یا کوچک تر گروه دفاع می کنند.
کانگوروها همواره برای ساکنین استرالیا پراهمیت بوده اند. مردم بومی استرالیا در گذشته از گوشت، شیر، پوست، استخوان، تاندون، و حتی کیسه بیضه کانگوروها جهت مصرف گوناگون استفاده می کردند. در حال حاضر گوشت کانگورو مصارف زیادی در استرالیا داشته و به بسیاری از کشورهای دنیا نیز صادر می شود. این جانوران در مقابله با انسان ها معمولاً بی خطر و بی آزار بوده و موارد بسیار معدودی از حملهٔ بدون دلیل کانگوروها به انسان گزارش شده است.
کانگورو (فیلم ۱۹۵۲). کانگورو ( انگلیسی: Kangaroo ) فیلمی در ژانر وسترن به کارگردانی لوئیس مایلستون است که در سال ۱۹۵۲ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به مورین اوهارا، پیتر لافورد و ریچارد بون اشاره کرد.
کانگورو (فیلم ۲۰۰۷). «کانگورو» ( انگلیسی: Kangaroo ) یک فیلم است که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد.
کانگورو (فیلم ۲۰۱۵). «کانگورو» ( انگلیسی: Kangaroo ( 2015 film ) ) یک فیلم است.
معنی کلمه کانگورو در فرهنگ عمید

معنی کلمه کانگورو در دانشنامه آزاد فارسی

کانْگورو (kangaroo)
کانْگورو
کانْگورو
کانْگورو
کانْگورو
کانْگورو
هر یک از اعضای گروه کیسه داران۱. کیسه داران پستاندارانی۲ اند که بچه های خود را در کیسه هایی حمل می کنند. این جانوران در استرالیا و گینۀ نو یافت می شوند. کانگوروها گیاه خوارند و اغلب به صورت گروهی زندگی می کنند و برای جهیدن سازش یافته اند. اکثریت گونه ها پاهای عقبی و کف پایی بسیار بزرگ و قوی دارند، اما اندام حرکتی جلویی آن ها کوچک است. انواع بزرگ تر می توانند در هر خیز تا نُه متر بپرند. غالباً شبگردند. گونه های کانگورو بسیار متنوع اند و از موش کانگوروی کوچک۳، که فقط ۳۰ سانتی متر طول دارد، تا والابی هایی۴ با اندازۀ متوسط، کانگوروی بزرگ قرمز۵ و کانگوروی عظیم خاکستری۶ را دربر می گیرند. کانگوروی عظیم خاکستری بزرگ ترین کیسه دار زنده است. کانگوروهای خاکستری و قرمز ممکن است به طول۱.۸ متر برسند. طول دم این جانور۱.۱ متر است. این جانور در خانواده کانگوروها، والابی ها و والاروها۷ قرار می گیرد. در گینۀ نو و نواحی شمالی کوئینزلند۸، کانگوروی درختی۹ (جنس Dendrdayus) یافت می شود که اندام حرکتی عقبی آن نسبتاً کوتاه است. کانگوروی عظیم خاکستری (Macropus giganteus) فقط یک نوزاد با طولی حدود دو سانتی متر به دنیا می آورد. دورۀ حاملگی بسیار کوتاه است و زایمان معمولاً در اوایل تابستان صورت می گیرد. نوزاد کانگورو در هنگام تولد، حتی برای مکیدن نیز بسیار کوچک است. نوزاد در کیسه مادر، به صورت متصل به پستانکی که به طور متناوب شیر را به دهانش تراوش می کند، باقی می ماند. این نوزاد حدود ۲۸۰ روز در کیسه می ماند و ضمن بلوغ ریختی در کیسه حرکت می کند. گونه ای جدید از کانگورو در ۱۹۹۴ و در گینۀ نو کشف شد. مردم محلی آن را با نام بوندگزو۱۰ می شناسند. وزن این گونه پانزده کیلوگرم و طولش۱.۲ متر است. این جانور، از آن جا که صفات گونه های درختی و زمینی را نشان می دهد، ممکن است نوعی حلقۀ مفقود باشد.marsupialsmammalssmall rat kangarooWallabieslarge red kangaroogreat grey kangarooMacropodidaeQueenslandtree kangaroobondegezou

معنی کلمه کانگورو در ویکی واژه

پستانداری است از دستة بی جفتان و از راستة کیسه داران علفخوار. کانگورو از پستانداران مخصوص استرالیا
این حیوان دارای دست‌های کوتاه است که هیچ وقت برای حرکت وی به کار نمی‌رود و فقط جهت گرفتن علف‌ها و شاخ و برگ‌های درختان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کانگورو بر روی دو پای خود می‌نشیند و از دم خویش جهت حفظ تعادل در نشستن و جستن نیز استفاده می‌کند. این حیوان در سطح شکمی دارای کیسه‌ای است و در ته کیسة آن غده‌های شیری موجود
نوزاد کانگورو که در ابتدای تولد به اندازة لوبیایی است به وسیلة مادر در ته کیسه قرار داده می‌شود و در همان جا به وسیلة غده‌های مترشحة شیر تغذیه می‌گردد و رشد می‌کند و پس از آن که قدری بزرگتر شد از کیسه خارج می‌شود و با مادر چرا می‌کند و در موقع خطر داخل کیسة مادر می‌گردد.

جملاتی از کاربرد کلمه کانگورو

اسکیپی کانگوروی بوته زار مجموعه تلویزیونی محصول استرالیا است که از ۱۹۶۵ تا ۱۹۶۸ تولید شد و در تلویزیون بسیاری از کشورهای جهان، از جمله ایران، پخش شده‌است. این مجموعه کودکانه شرح ماجراهای یک کانگوروی شجاع (اسکیپی)، صاحب نوجوان او و جنگلبانان پارک ملی واراتا در دافیز فورست، نیوساوت ولز است.
در اوایل دههٔ ۹۰ میلادی دو معلم فرانسوی به نام‌های «آندره دُلُدیک» و «ژان پیر بودین» به پاس خدمات ریاضی‌دان استرالیایی «پیتر اُ. هولوران»، مسابقهٔ ریاضیات کانگورو را در فرانسه بنیان نهادند. این مسابقه در چند سال اول در بیش از ۲۰ کشور اروپایی و سپس در سراسر دنیا گسترش یافت. در ۱۷ ژانویهٔ سال ۱۹۹۵ «انجمن کانگورو بدون مرز» به‌طور رسمی تأسیس شد و از سال ۱۹۹۶ کلیهٔ کشورهای عضو این انجمن به صورت سالانه در گردهمایی انجمن کانگورو بدون مرز شرکت می‌کنند و با مشارکت یکدیگر، سؤال‌های این مسابقه را انتخاب می‌کنند. در حال حاضر (۲۰۱۷) این مسابقه در بیش از ۸۰ کشور جهان برگزار می‌شود.
بارزترین ویژگی این گونه، دندان‌های خون‌آشام‌مانندش و نیز سر شبیه به کانگوروی آن است. جنس نر آن این دندان‌های جلو را به جای شاخ درمی‌آورد.
در این آتش‌سوزی ۱۵۵٬۰۰۰ هکتار از زمین‌های جزیره کانگورو در استرالیا سوخت. این جزیره که میزبان بخش عظیمی از حیات وحش در معرض آسیب استرالیا است و به گالاپاگوس استرالیا معروف است یکی از زیستگاه‌های کوآلا در استرالیا می‌باشد. زیست‌شناسان به علت سرعت کم حرکت کوآلا نگرانی جدی نسبت به در خطر قرار گرفتن جان این جانور دارند. آن‌ها تخمین می‌زنند تاکنون جان ۲۵ هزار کوآلا در این آتش‌سوزی از بین رفته‌است.
سالای اهمیت فرهنگی کانگوروهای درختی را برای مردم گینهٔ نو، به ویژه در تزئینات بدن و لوازم جانبی مورد مطالعه قرار داده‌است. او در موزهٔ استرالیا، در بخش انسان‌شناسی و پستاندارشناسی کار کرده‌است. سالای تحصیلات تکمیلی‌اش را در دانشگاه سیدنی گذراند. او به عنوان بخشی از تحقیقات خود، آرشیوهای مبلغان نورمن و شیلا دریپر که در موزهٔ استرالیای جنوبی نگهداری می‌شدند را فهرست‌بندی کرد. سالای دربارهٔ مذهب در پاپوآی غربی و همچنین جنبش استقلال پاپوآی غربی مطالبی را منتشر کرده‌است.