کانولا
معنی کلمه کانولا در دانشنامه عمومی
بیش از ۹۰٪ روغن های برای مصرف خوراکی کانولا در سطح دنیا دستکاری ژنتیکی شده اند، هرچند مضر بودن مواد غذایی دستکاری ژنتیکی شده ثابت نشده است. این نوع روغن به صورت گسترده به عنوان جایگزین سوخت دیزل همراه با روان کننده ها مانند لاستیک تولید و استفاده می شود. بسیاری از اجزای این روغن در دسته غیر خوراکی تقسیم بندی می شوند، بااین حال بدین معنی نیست که مضر هستند.
زمین هایی که این دانه ها در آن ها کشت می شود گونه ای است که به نام های دانه ریپ ( که عمدتاً برای مصارف خوراکی است ) یا در زمین هایی که مخصوص کشت خردل بوده ( که از آن با نام کشتزارهای مخصوص دانه شلغم روغنی نیز نام برده می شود ) ، استفاده می شود.
استفاده از این نوع روغن امری طبیعی و معمول بوده و زیان یا آسیبی برای سلامت انسان یا احشام ( حیوانات ) ندارد.
این روغن همچنین به عنوان مرجعی از بیودیزل ( زیست دیزلی ) نیز استفاده شده و کاربرد دارد.
روغن کانولا برای اولین بار در اوایل سال ۱۹۷۰ توسط Keith downy و Balder R. steffanson به طور کاملاً طبیعی به وسیلهٔ دانه ریپ در دانشگاه Manitoba کانادا، کشت و پرورش داده شد که علاوه بر اسید ایروسیس کمتر، شاخصه غذایی ( ارزش غذایی ) متفاوتی نیز داشت در مجامع بین المللی کانولا عموماً به نام دانه ریپ OO یا دبل زیرو ریپ ( Double zero rapeseed ) ) شناخته می شود. ( این دو صفر موجود در نام این روغن ) به منظور اشاره داشتن به مقدار بسیار پایین اسید ایروسیس و گلوکز تعبیه شده اند.
علاوه بر وجود تفاوت در گونه های سنتی و مرسوم Rapa و Napsus، پیوند زدن گونه های مختلف نوع خاصی از شلغم با گونه های خاصی از خردل، باعث به وجود آمدن گونه خاصی از روغن کانولا با اسید ایراسیس و گلوکز کمتر، گشت که این امر منجر به اخذ گواهی LEAR ( برای کاهش مقدار اسید ایراسیس ) به عنوان استاندارد مواد غذایی شد. در نتیجه این امر، روغن کانولا، به عنوان روغنی مناسب و بی خطر برای مصرف انسان در نظر گرفته می شود.
کانولا (فیلم). کانولا ( انگلیسی: Canola; کره ای: 계춘할망 ) یک فیلم کره جنوبی سال ۲۰۱۶ با بازی یون یو - جونگ و کیم گو - اون است.
• یون یو - جونگ در نقش گه چون
• کیم گو - اون در نقش هه جی
• لی سول بی در نقش جوانی هه جی
معنی کلمه کانولا در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه کانولا
میزان امگا ۳ موجود در گوشت مرغ میتواند با افزایش تغذیه مرغها از دانههایی که امگا ۳ بالایی دارند بهبود بخشیده شود، مانند استفاده از دانههای کتا، دانههای چیا و دانههای کانولا.
دانههای ذرت، آفتابگردان گل رنگ و کنجد و تقریباً میتوان گفت بیشتر روغنهای گیاهی سرشار از امگا-۶ هستند. بیشترین میزان امگا ۳ در روغنهای گیاهی مربوط به روغن شاهدانه با حدود ۴۰ درصد است. در سایر روغنهای گیاهی متداول مصرفی در بازار به جز کانولا و سویا که حدود ۹ درصد است، میزان امگا ۳ ناچیز و عمدتاً سرشار از امگا ۶ هستند
به دلیل انعطافپذیری روشهای درمانی وسایل قابل حمل در بیمارستانها و همچنین خانه بیماران مورد استفاده قرار میگیرند. از چادرهای اکسیژن نیز به عنوان مکملهای اکسیژن مورد استفاده قرار میگرفتند اما امروزه ماسکهای اکسیژن و کانولای بینی جایگزین آنها شدهاند.
نسبت امگا ۶ به امگا ۳ در برخی از دانههای روغنی بدین قرار است: روغن کانولا ۲ به ۱، بوته شاهدانه ۳/۱۳ به ۱، آفتابگردان (بدون امگا ۳)، الیاف کتان ۱ به ۳، دانه کتان (تقریباً بدون امگا ۳)، بادام زمینی (بدون امگا ۳)، روغن هسته انگور (تقریباً بدون امگا ۳) و در روغن ذرت ۴۶ به ۱ میباشد.