کامی

کامی

معنی کلمه کامی در فرهنگ فارسی

( صفت ) منسوب به کام یا استخوان کامی . استخوانی است زوج که از دو صفحه تشکیل شده : یکی قایم و دیگری افقی که باطرف مقابل مفصل شده و همچنین با کنار های خلقی زواید کامی فک اعلی نیز مفصل میشود و در نتیجه اسکلت دهان را تشکیل میدهند . صفح. قایم استخوان کامی در تشکیل جدار خارجی حفره های بینی شرکت دارد و از یک طرف با سطح داخلی فک اعلی و از طرف دیگر با زاید. رجلی شب پره مفصل میشود .

معنی کلمه کامی در فرهنگستان زبان و ادب

{palatal} [زبان شناسی] ویژگی همخوانی که در تولید آن زبان با سخت کام تماس می یابد
{palatal , palatine} [پزشکی-دندان پزشکی] مربوط به کام یا در سمت کام

معنی کلمه کامی در دانشنامه عمومی

کامی ( به ژاپنی: Kami 神 ) موضوع پرستش آیین شینتو است و در اصل لقبی است که از سر تجلیل برای ارواح باعظمت و مقدس به کار می رود و نوعی احساس تمجید برای فضایل و اقتدار و اعتبار آنها در پی می آورد. اوصاف رشد و نمو، حاصلخیزی و تولید مثل همواره در بین ذات ها و پدیده هایی که از روزگار قدیم به نام کامی خوانده شده اند، دیده می شود. پدیده های طبیعی از قبیل باد و توفان و موجودات طبیعی مانند خورشید، کوه ها، رودخانه ها، درختان، و صخره ها بعضی از حیوانات و ارواح نیاکان همچنین ارواح مقدس حافظ زمین، مشاغل و مهارت ها کامی به شمار می آیند.
از دید شینتو اگر جسمی یا حیوانی بتواند حس شگفتی را در انسان ایجاد کند این نشانهٔ آنست که یک کامی در خود دارد. این شی می تواند یک درخت، یک صخره یا یک کوه باشد. به باور ایشان در این دنیا هیچ نبوده و سپس اولین کامی به نام «آمه - نو - میناکانوشی» خودبه خود به وجود آمده است. او روح ستارهٔ شمالیست. او و دو کامیِ دیگر که به کامی های خلقت معروفند جهان و کامی های دیگری را به وجود آوردند که دو تا از آن کامی ها به نامهای «ایزاناگی» و «ایزانامی» مأمور شدند که با نیزه ای که به آنها داده شده بود سرزمین جدیدی را خلق کنند. به این ترتیب هشت جزیره به وجود آمد که همان جزایرِ ژاپن هستند.
در موارد بسیاری کامی هایی وجود دارند که آشکارا نمی توان آنها را از الوهیت ها ارواح آنیمیسم ( جان باوری ) و آنیماتیسم ( جاندارپنداری ) تشخیص داد لیکن در شینتوی جدید همهٔ کامی ها را در یک معنای مهذب، ارواحی با فضیلت و اقتدار معنوی تصور می کنند. امروزه نیز مفهوم کامی شامل ایدهٔ عدالت، نظم و لطف الهی است و متضمن این اصل است که کامی ها در تعاون با یکدیگر به نحوی هماهنگ عمل می کنند و از مشاهدهٔ هماهنگی و تعاون در این جهان مسرور می شوند. در آیین شینتو هیچ الوهیت مطلقی که خالق و فرمانروای همه باشد، وجود ندارد. عملکرد و فونکسیون خلاقهٔ عالم نیز از مجرای همکاری هماهنگ کامی ها در انجام مأموریت شان حاصل می شود. حتی کامی خورشید که سر منشأ ایجاد خاندان سلطنتی است و جهان را روشن می سازد و تقریباً برترین کامی آیین شینتویی است، از رأی و نظر کامی های دیگر مشورت می گیرد از آنها کمک می خواهد و در مواقعی هم در مقابل آنها کوتاه می آید.
مفهوم کامی جنبه ها و پیچیدگی های متعددی دارد که به طور کامل درک نمی شود. تنها در ایام اخیر بوده است که رهبران آیین شینتو تلاش کرده اند تا الهیات ( کلام ) واحدی در رابطه با کامی به وجود آوردند. بدین ترتیب به رغم توجه روزافزونی که نسبت به این موضوع ابراز می شود، هنوز هم مسائل و موضوعات متعددی وجود دارد که حتی بین خود طرفداران آیین شینتو به وضوح تبیین نشده است.

معنی کلمه کامی در دانشنامه آزاد فارسی

کامی (Kami)
در آیین شینتو، اصطلاحی عام برای موجودات عالم بالا، ازجمله خدایان و الهگان، ارواح و وجوه مقدس طبیعت.

جملاتی از کاربرد کلمه کامی

بدین تلخ کامی چنین زیستن بباید به حال تو بگریستن
بر امّید وصال دوست هر دم قدح‌ها زهر ناکامی کند نوش
آدام وارلاک (در اصل هیم) یک شخصیت تخیلی و ابر قهرمانان در کتاب‌های کامیک مارول کامیکس می‌باشد. این کاراکتر به وسیلهٔ استن لی و جک کربی خلق شده و در چهار شگفت‌انگیز شماره ۶۶ام (سپتامبر ۱۹۶۷) در یک پیله و در شماره ۶۹ام (اکتبر ۱۹۶۷) در حالت یک انسان معرفی شد.
دل بغیر او مبند ار تشنه فیضی بلی کی توانی کرد دفع تشنه کامی از سراب
آه از دم وداع که در اضطراب بود با شاه کامیاب، دلش در خطاب بود
هر چند بلای عشق دشمن کامیست از عشق به هر بلا رسیدن خامی‌ست
کامی ز لب لعل تو شاید که برآید با من چو میان خود اگر ننگ نگیری
بیا از یکدیگر کامی بگیریم فلک در خواب و ما بیدار امشب
به گریه از تو هر کامی که جستم ز کام هر دو عالم دست شستم
تمثال روح صورت جان معنی خرد همسال عشق شیر خدا میرکامیاب
از باشگاه‌هایی که در آن بازی کرده‌است می‌توان به باشگاه فوتبال اوبولون-برووار کیف، باشگاه فوتبال متالیست خارکوف، باشگاه فوتبال متالورگ دونتسک، و باشگاه فوتبال استال کامیانسکه اشاره کرد.
انتشارات کامیابی با مسئولیت احمد کامیابی بیش از بیست کتاب از حدود ۱۹۸۰ به بعد در پاریس چاپ و نشر کرده‌است. آثار نویسندگانی چون رولاند هوسن، بهرام بیضایی، احمد کامیابی، احمد شاملو و … از این سلسله می‌باشند.
دل شد از دست و به راه طلبش آنچه دویدم غیر ناکامی و رنج و غم و اندوه ندیدم