کامچاتکا
معنی کلمه کامچاتکا در دانشنامه عمومی
رود کامچاتکا از بخش مرکزی رشته کوه های سردینی واقع در شبه جزیرهٔ کامچاتکا سرچشمه گرفته و به سمت شمال و سپس شرق جریان می یابد تا در نهایت به دریای برینگ در اقیانوس آرام شمالی بریزد. این رودخانه در فاصلهٔ ماه های نوامبر تا مه یخ می زند و تنها در مناطقی که چشمه های آب گرم دارد یخ نزده باقی می ماند.
از رود کامچاتکا برای انتقال الوار استفاده می شود و بندر اوست - کامچاتسک در دهانهٔ این رودخانه قرار دارد. مساحت حوضهٔ آبریز رود کامچاتکا ۵۵٬۹۰۰ کیلومتر مربع است.
معنی کلمه کامچاتکا در دانشنامه آزاد فارسی
استانی (ناحیه ای) در خاور دور روسیه. ۴۷۲,۳۰۰ کیلومتر مربع مساحت و ۴۱۱هزار نفر جمعیت دارد (۱۹۹۶)، که ۸۱ درصد از آنان در شهر زندگی می کنند. ۸۱ درصد از جمعیت این استان روس، دو درصد کوریاک، و۰.۵ درصد چوکچیاند. پتروپاولوفسک مرکز آن است و سایر شهرهایش عبارت اند از کلیوچی و کامچاتسک. این استان شامل شبه جزیرۀ کامچاتکا، بخش ملی کوریاک، و جزایر کوماندورسکی (جزایر کوماندر) است. این منطقۀ کوهستانی، چندین قلّۀ آتشفشانی (بیش از ۲۰ آتشفشان فعال) و چشمه های آب گرم دارد. ساحل غربی شبه جزیره توندرا و رود اصلی که در آن جریان دارد، کامچاتکا است. منابع معدنی آن شامل طلا، نفت، سنگ آهن، و مس است. مهم ترین صنایع این استان عبارت اند از ماهی گیری (بیش از دَه درصد تولید ملی)، تولید کنسرو ماهی، چوب بری، شکار خز و استخراج زغال سنگ و تورب. دامپروری و کشت سیب زمینی نیز در شمال شبه جزیره صورت می گیرد.
معنی کلمه کامچاتکا در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه کامچاتکا
کرونوتسکی آتشفانی است مخروطیشکل و متقارن که در منطقهای بین اقیانوس آرام و دریاچه کرونوتسکی، بزرگترین دریاچهٔ کامچاتکا که در اواخر دورهٔ پلیستوسن و اوایل دورهٔ هولوسن در نتیجهٔ انسداد رود ایستونیچنایا بر اثر ورود جریان عظیم گدازه از بخش جنوبی آتشفشان به آن تشکیل شده است قرار دارد. این آتشفشان عمدتاً در اواخر دورهٔ پلیستوسن شکل گرفته است و از منظر ریختشناسی میتوان آن را با آتشفشانهای اوپالا و کوریاکسکی مقایسه نمود.
موتنوفسکی (به روسی: Мутновский) آتشفشان مختلطی به ارتفاع ۲۳۲۲ متر واقع در شبهجزیرهٔ کامچاتکا در خاور دور روسیه است. این آتشفشان یکی از فعالترین آتشفشانهای کامچاتکای جنوبی به شمار میرود.
استان کامچاتکا (به روسی: Камча́тская о́бласть) (تلفظ: کامچاتکایا اُبلاست) یک استان روسیه بود که در تاریخ ۱ ژوئیه سال ۲۰۰۷ با ناحیه خودگردان کوریاک در هم ادغام شدند؛ و هم اینک بخشی از یک سرزمین یکپارچه به نام سرزمین کامچاتکا بهشمار میرود.
اروپا: فرانسه اقیانوس اطلس، جزایر کانال، بریتانیا، ایرلند، هلند، هلیگولند، بالتیک، ایسلند، فارو، نروژ و سوالبارد. آمریکای شمالی: نیویورک، نیوانگلند، استان های دریایی، نیوفاندلند، کبک، لابرادور، آلاسکا، قطب شمال کانادا و گرینلند. آسیا: ژاپن، کره، کوریل، ساخالین و کامچاتکا.[5]
در آوریل ۱۹۶۱، الکسی لئونوف برای نظارت بر نخستین پرواز فضایی انسان، به شرقیترین پست مخابراتی شوروی در شبهجزیره کامچاتکا فرستاده شد. او مأموریتش را که حفظ ارتباط با گاگارین در طول عبور وستوک-۱ از فراز منطقه بود، به خوبی انجام داد.