کازابلانکا
معنی کلمه کازابلانکا در فرهنگ فارسی
معنی کلمه کازابلانکا در دانشنامه عمومی
این شهر مهم ترین بندر مراکش در کنار اقیانوس اطلس است. جمعیت دارالبیضا یا همان کازابلانکا در سال ۲۰۱۲ تقریباً ۴٬۱۵۰٬۰۰۰ میلیون نفراست. این شهر یکی از شهرهای مهم مراکش و قاره آفریقا هم از لحاظ جمعیت و هم از لحاظ اقتصاد می باشد. بندر کازابلانکا یکی از بزرگترین بندرها مصنوعی در جهان است و دومین بندر بزرگ آفریقای شمالی بعد از قاهره بزرگ می باشد. همچنین کازابلانکا پایگاه اصلی دریایی برای نیروی دریایی مراکش را نیز در اختیار دارد.
کازابلانکا قطب بانکداری، حمل ونقل و تجارت کشور است.
فرودگاه بین المللی محمد پنجم ، بزرگترین فرودگاه مراکش و چهارمین فرودگاه پر رفت و آمد آفریقا در این شهر قرار دارد.
بندر کازابلانکا که یکی از بزرگترین بندرها مصنوعی در جهان و بزرگترین بندر مراکش است، سالانه میلیون ها تن کالا جابجا میکند.
تاکسی، اتوبوس و تراموا مهمترین وسایل حمل ونقل درون شهری محسوب می شوند.
بانک بی ام سی ای و بانک اتیجاریوافا و بازار بورس کازابلانکا در این شهر قرار دارند.
در کازابلانکا مراکز خرید مدرنی مانند مرکز خرید مراکش ( موراکو مال ) و مراکز خرید تاریخی مانند بازار مرکزی کازابلانکا در کنارهم تلفیقی از سنت و مدرنیته هستند.
بازار زیتون، بازار معاریف و بازار سولیدر از جمله بازارهای تخصصی کازابلانکا هستند که هر کدام به عرضه محصول خاصی میپردازند.
موسسات آموزشی بسیاری در کازابلانکا وجود دارد.
دانشگاه حسن دوم کازابلانکا که زبان تدریس آن عربی و فرانسوی است بزرگترین دانشگاه مراکش محسوب می شود.
باشگاه فوتبال الرجا و باشگاه فوتبال الوداد کازابلانکا مهمترین باشگاه های این شهر و ورزشگاه محمد پنجم در این شهر قرار دارند.
مسجد حسن دوم، بخش قدیمی شهر ( مدینه ) ، ساحل کورنیچ، پارک اتحادیه عرب و موزه هنر کازابلانکا از مهمترین جاذبه های دیدنی شهر هستند که سالانه میلیون ها گردشگر را به خود جذب میکنند.
کازابلانکا (شیلی). کازابلانکا ( به اسپانیایی: Casablanca ) یک شهرستان و شهر در شیلی است که در استان والپارایزو واقع شده است. کازابلانکا ۹۵۲٫۵ کیلومترمربع مساحت و ۲۴٬۵۳۷ نفر جمعیت دارد و ۲۹۳ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده.
معنی کلمه کازابلانکا در دانشنامه آزاد فارسی
کازابلانکا (سینما). کازابِلانکا (سینما)(Casablanca)
صحنه ای از فیلم کازابلانکا
فیلم هالیوودی، محصول ۱۹۴۲ به کارگردانی مایکل کورتیز. این فیلم براساس نمایش نامۀ همه به کافه ریک می آیند، نوشتۀ مورِیْ بِرنت، ساخته شده است. در این فیلم، هامفری بوگارت نقش ریک، صاحب کم حرف باشگاه شبانه، را بازی می کند و پس از سال ها زنی (اینگرید برگمان) را می بیند که در پاریس عاشق یکدیگر بوده اند و گمان می کرده که زن، او را ترک کرده است. این فیلم که از عاشقانه های جاودان سینماست، داستان قسمت شدن علائق و دلبستگی هاست و در کازابلانکای زمان جنگ، در مراکش، می گذرد. این فیلم به شیوۀ سیاه وسفید فیلم برداری شده و وجود برخی ویژگی ها بر جذابیت آن افزوده است؛ ازجمله بازی خوب کلود رینز، در نقش افسر فرصت طلب پلیس، گفت وگوهای به یادماندنی هامفری بوگارت و اینگرید برگمان، و موسیقی متن آن با نام «و چون زمان می گذرد».
جملاتی از کاربرد کلمه کازابلانکا
اطلس گلوبال در سال ۲۰۱۷ میلادی با هواپیمایی ایر فرانس به صورت قرارداد نماد مشترک شروع به همکاری نمود که طی این قرارداد، مسافران میتوانستند از طریق شهر پاریس به نقاط پروازی از قبیل نیس، مارسی، لیون، کازابلانکا، رباط، تونس و … پرواز نمایند.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال الوداد کازابلانکا، باشگاه ورزشی مغرب فاسی، باشگاه فوتبال ارتش سلطنتی مراکش، باشگاه ورزشی الوکره، و باشگاه فوتبال قنیطره اشاره کرد.
مهمترین بندرهای مراکش عبارتاند از: کازابلانکا (دارالبیضا)، طنجه، ناظور، محمدیه، آسفی و اگادیر.
شرکت آلن و اوری طی این سالها و پس از بینالمللی شدن ۴۳ شعبه در ۳۰ کشور راهاندازی کردهاند. جدیدترین دفاتر آنها در هانوی، هوشی مین، کازابلانکا و استانبول است. شرکت آلن و اوری با بیش از ۱۰۰ شرکت حقوقی دیگر نیز در ارتباط هستند و روابط خوبی دارند.
با این حال، آیزنهاور مخفیانه از او خواست تا فرماندهی نیروهای فرانسوی در شمال آفریقا را طی عملیات تورچ و هدایت آنها برای پیوستن به متفقین جنگ جهانی دوم بر عهده بگیرد. تنها پس از ترور فرانسوا دارلان او توانست این پست را به دست آورد و همراه با شارل دو گل، وینستون چرچیل و فرانکلین دلانو روزولت در کنفرانس کازابلانکا شرکت کرد. او پس از اختلافات دائمی با دوگل در سال ۱۹۴۴ بازنشسته شد.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال ارتش سلطنتی مراکش، باشگاه فوتبال الوداد کازابلانکا، و باشگاه فوتبال مغرب تطوان اشاره کرد.
شهر الجزیره پس از کازابلانکا دومین شهر بزرگ در شمال آفریقا است.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال بوردو و باشگاه فوتبال الوداد کازابلانکا اشاره کرد.