کارگردان

معنی کلمه کارگردان در لغت نامه دهخدا

کارگردان. [ گ َ ] ( نف مرکب ، اِ مرکب ) کسی که کارها را روبراه میکند. مدیر. سرکار: رجل ٌ قلب ، مردی کارگردان. ( محمودبن عمر ربنجنی ). || در تداول امروز بکسی گویند که نمایشنامه ها را به روی صحنه می آورد: کارگردان سینما و تآتر و تبلیغات. || ج ، کارگردانان : کارگردانان مجلس.

معنی کلمه کارگردان در فرهنگ معین

(گَ ) (اِ. ) ۱ - کسی که انجام کارها را اداره می کند. ۲ - کسی که بازیگران را راهنمایی می کند و نمایشنامه ها را به روی صحنه می آورد.

معنی کلمه کارگردان در فرهنگ عمید

١. (سینما ) آن که فیلمی را تهیه کرده و آن را بر صحنه می آورد.
۲. آن که کاری یا جایی را اداره می کند.

معنی کلمه کارگردان در فرهنگ فارسی

کسی که کاری رااداره میکند، کسی که اسباب کارعدهای رافراهم کندوترتیب کار آنهارابدهد
کسی که کارها را روبراه میکند مدیر
( صفت ) ۱ - کسی که کار ها را روبراه کند آنکه کاری را اداره کند مدیر . ۲ - آنکه قولش در افراد مجلس انجمن یا حزبی موثر است متولی : کار گردانان مجلس . ۳ - کسی که نمایشنامه ها را بروی صحنه آورد کار گردانان تاتر کار گردانان فیلم ...

معنی کلمه کارگردان در فرهنگستان زبان و ادب

{director} [سینما و تلویزیون] شخصی که رهبری گروه تولید فیلم را بر عهده دارد و معمولاً فکر نهفته در فیلم و شکل نهایی اثر از اوست

معنی کلمه کارگردان در دانشنامه آزاد فارسی

کارگردان (director )
کسی که در تئاتر، سینما یا تلویزیون هدایت تمرین های بازیگران را برعهده دارد و جنبه های دیگرِ تولید اثر را هماهنگ می کند. در دوره های آغازین تاریخ تئاتر، تمرین های اجرای نمایش را نمایش نامه نویس، بازیگر نقش اوّل و یا متن رسان هدایت می کرد. از اواخر قرن ۱۹، نقش کارگردان در هماهنگ سازی اجرا با طراحی صحنه، و تدارک روشی سبک شناختانه برای بازیگران اهمیت بسیار یافت. کارگردان باید بتواند از متن تئاتری، نمایشی پدید آورد. در سینما نیز کارگردان را می توان «مؤلف» فیلم برشمرد.

معنی کلمه کارگردان در ویکی واژه

regista
کسی که انجام کارها را اداره می‌کند.
کسی که بازیگران را راهنمایی می‌کند و نمایشنامه‌ها را به روی صحنه می‌آورد.
گوش

جملاتی از کاربرد کلمه کارگردان

کارگردانی چو فتد پیش کس رفع شود از مدد یار و بس
نمایش‌هایش کارگردانی شده توسط آربی اوانسیان عبارتند از:
چون روز کارگردان گردد مصاف سخت قایم شود به نصرت تو کارزار ملک
دنبالهٔ این فیلم به کارگردانی موسکیتی، با نام آن: بخش دوم، در تاریخ ۶ سپتامبر ۲۰۱۹ اکران شد.
دژم گشت زان کار بوزرجمهر فروماند از کارگردان سپهر
آقابیک فعالیت‌های هنری خویش را از سال ۱۳۷۹ به عنوان دستیار جلوه‌های ویژه در فیلم‌های آواز قو و سگ‌کشی نزد عباس شوقی در سینما آغاز نمود. او که خواهرزاده عباس شوقی می‌باشد به عنوان دستیار جلوه‌های ویژه بین سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۰ در بیش از ۴۰۰ اثر سینمایی و تلویزیونی فعالیت کرده‌است. در سال ۱۳۹۰ وی با سمت مدیر و طراح جلوه‌های ویژه میدانی و به‌طور مستقل مشغول به کار شد. او در اولین حضور خود در سی و دومین جشنواره فیلم فجر کاندید بهترین جلوه‌های ویژه میدانی برای فیلم دهلیز (فیلم) به کارگردانی بهروز شعیبی شد.
نورمن تاروگ بابت کارگردانی این فیلم، برندهٔ جایزه اسکار بهترین کارگردانی در سال ۳۱–۱۹۳۰ گردید.