ژوپیتر

معنی کلمه ژوپیتر در لغت نامه دهخدا

ژوپیتر. [ ت ِ ] ( اِخ ) ژوپیتر یا زئوس بنابر افسانه های یونان قدیم پسر کیوان است که یونانیان و رومیان او را پدر و خدای خدایان می پنداشتند. ژوپیتر نخست پدر را از آسمانها بزیر افکند، پس از آن دریاها و دوزخ را به برادران خود نپتونوس و پلوتو ( رجوع به این دو نام شود ) سپرده خود سلطنت آسمانها و زمین را اختیار کرد. زن ژوپیتر ژونو نام داشت و خواهر وی بود که از او وولکانوس و مارس ( رجوع به این دو نام شود ) بوجود آمدند. نویسندگان یونان و روم قدیم را درباره ژوپیتر افسانه ها و داستانهای بسیار است. ( ترجمه تمدن قدیم فوستل دُکولانژ ص 481 ).
ژوپیتر. [ ت ِ ] ( اِخ ) مشتری. برجیس. سعد اکبر.

معنی کلمه ژوپیتر در فرهنگ معین

(تِ ) [ فر. ] (اِ. ) مشتری .

معنی کلمه ژوپیتر در فرهنگ عمید

مشتری، برجیس.

معنی کلمه ژوپیتر در فرهنگ فارسی

طبق افسانه های روم قدیم وی خدای خدایانمعادل زئوس ( یونانی ) پسر ساتورن بود و زن او ((ژانو ) ) نام داشت .
ستاره مشتری، برجیس، خدای خدایان، رئیس خدایان درنزدیونانیان و رومیان قدیم
مشتری . بر جیس . سعد اکبر
یکی از القاب اسکندر کبیر . و شرح آن این چنین است زمانیکه اسکندر کبیر در مقدونیه بود خود را پسر زئوس یا ژوپپیتر که بنا بر افسانهای قدیم یونان خدای خدایان بود میدانست از اینرو بعد ها که از راه چاپلوسی و تملق او را ژوپی تر آمون خواند و از آن ببعد فکر پسر خدا بودن بقدری در مغز اسکندر قوت یافت که میخواست او را پسر خدا خطاب کنند .

معنی کلمه ژوپیتر در دانشنامه آزاد فارسی

ژوپیتِر (Jupiter)
(یا: جوو؛ در لاتین دیوویس پاتربه معنی پدر آسمان) در اساطیر روم، خدای اعظم، همتای زئوسدر اساطیر یونان، فرزند ساتورنو اُپْسو همسر یونو، خواهرش. مقر فرمانروایی او کوه المپبود. بعضی از القابش عبارت بودند از فولگور(صاعقه انداز)، تونانس(رعدآفرین)، اینویکتوس(حمایت کننده در جنگ) و تریومفاتور( پیروزی بخش). معبد اصلی او روی تپۀ کاپیتولیندر رم قرار داشت و سرداران فاتح طی مراسمی باشکوه در آن حضور می یافتند. کنسول هایی که عهده دار منصبی می شدند از او در مقام حامی مخصوص رم تجلیل می کردند. ژوپیتر امور انسان ها را تعیین می کرد و مقدرات تعیین شدۀ آنان را پیشاپیش می دید و آینده را به کمک پرواز پرندگان و نشانه های دیگر به زمینیان نشان می داد؛ از این رو پیش از آغاز کارهای مهم انسان ها از او و همچنین از یانوس، خدای سرآغازها، یاری می طلبیدند. ژوپیتر را نگهبان قانون و حامی عدالت و تقوا نیز می دانستند. سفید، رنگ مقدس او بود و به همین سبب حیوانات سفید را برایش قربانی می کردند، ارابه اش را چهار اسب سفید می کشیدند، کاهنانش، موسوم به فلامن، کلاه سفید برسر می گذاشتند و کنسول های رومی نیز در مراسم معارفه جامۀ سفید برتن می کردند.

جملاتی از کاربرد کلمه ژوپیتر

زئوس (ژوپیتر) و براساس گفته بعضی از نویسندگانمادر خاریتسها نامگذاری شد.
طراحی موتور اس-۳ در پایان به موتور اس-۳دی متصل شد. این موتور در ژوپیترهای آینده به کار رفت. تعدادی از موتورهای اس-۳، تغییراتی در پرتاب‌های ژوپیتر، تور و جونو ۲ ایجاد کردند. دستهٔ ۸تایی پیشرفتهٔ موتورهای اس-۳دی به مرحلهٔ اول پرتاب موشک‌های ساترن ۱ و ساترن ۱بی ناسا بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ کمک کرد.