چاپگر
معنی کلمه چاپگر در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه چاپگر در دانشنامه عمومی
انواع چاپگرهای دوبعدی عبارت اند از چاپگر ماتریس سوزنی، چاپگر لیزری، چاپگر جوهرافشان، فیش پرینتر حرارتی، پرینتر لیبل زن، پرینتر کارت PCV و جت پرینتر.
چاپگرها با توجه به کاربردی که دارند یکی از ماشین های اداری مورد نیاز هر شرکت، اداره و حتی خانه محسوب می شوند. با توجه به گونه کاربری این تجهیزات، انواع متفاوتی از نظر خروجی رنگ چاپی و سازوکار چاپ طراحی و تولید شده اند. منبع تأمین رنگ در چاپگرها، قطعه ای به نام کارتریج ( به انگلیسی: Cartridge ) است که بسته به نوع چاپگر می تواند جوهر یا پودری به نام تونر را در خود جای دهد و در مکانیزمی خاص توسط چاپگر روی کاغذ منتقل شود.
به عمل چاپ کردن در زبان انگلیسی پرینت ( به انگلیسی: Print ) می گویند.
چاپگرها انواع مختلفی دارند که به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
چاپگرهای دو بعدی برای چاپ متن و گرافیک روی کاغذ استفاده می شوند.
چاپگرهای سه بعدی برای ایجاد اجسام فیزیکی سه بعدی استفاده می شوند. چاپگری که با استفاده از آن می توان به جای چاپ بر روی کاغذ، حجم های سه بعدی را چاپ کرد. مواد اولیهٔ مورد استفاده در چاپگر سه بعدی مواد نیمه جامد می باشد. منظور از چاپگر سه بعدی فرایند ساخت یک شیء سه بعدی از یک فایل دیجیتالی است.
انواع چاپگر دو بعدی بر اساس نوع کاربرد و تکنولوژی چاپ به دسته های زیر تقسیم می شوند:
چاپگری که با پاشیدن قطرات بسیار ریز جوهر با استفاده از صفحات مغناطیسی روی کاغذ، بر روی کاغذ نقش ایجاد می کند. چاپگرهای جوهرافشان رایج ترین گونه چاپگر برای مصارف خانگی و اداری محسوب می شوند. نام مخزن جوهر این چاپگرها کاتریج است ولی در برخی مدل های با کارکرد بالا برای مقرون به صرفه بودن مصرف جوهر از مخزنهای به اصطلاح تانکی برای نگهداری جوهر استفاده می شود که شارژ جوهر در آنها بسیار آسان تر است. نگهداری از آن نیازمند دقت بالاست و اگر برای مدت طولانی مورد استفاده قرار نگیرد ممکن است هد دستگاه خشک شده و دیگر قابل استفاده نباشد. چاپگرهای جوهرافشان توانایی تولید خروجی با کیفیت بالا را دارند، سریع هستند و گرم نمی شوند. به همین خاطر بیشتر در دنیای گرافیک و عکاسی از این چاپگرها استفاده می شود.
معنی کلمه چاپگر در دانشنامه آزاد فارسی
چاپْگر
چاپْگر
چاپْگر
چاپْگر
چاپْگر
چاپْگر
نوعی وسیلۀ جانبی برای رایانه که متن یا تصاویر را روی کاغذ یا مواد دیگر مثل طلق شفاف چاپ می کند. چاپگر ها از متداول ترین دستگاه های خروجی در رایانه اند و به دو دستۀ عمده ضربه ای و غیرضربه ای تقسیم می شوند. چاپگر های ضربه ای ، مثل چاپگر های سوزنی، برای چاپ مستقیماً به کاغذ ضربه وارد می کنند. از لحاظ فناوری چاپ، چاپگر ها به سوزنی یا ماتریس نقطه ای، جوهر افشان، لیزری، حرارتی و چاپگر های قدیمی تر چرخ فلکی۱ تقسیم می شوند. ارسال داده ها از رایانه به چاپگر به دو شیوۀ سری (بیت به بیت۲) یا موازی (بایت به بایت۳) صورت می گیرد. شیوه چاپ چاپگر ها ممکن است کاراکتر به کاراکتر (مثل چاپگر های سوزنی)، خط به خط و یا صفحه ای باشد. در چاپگر های سوزنی حروف و اشکال به صورت آرایه هایی از نقاط ساخته می شود. چاپگر های خطی سرعت خیلی بالایی دارند و معمولاً در سیستم های رایانه ای بزرگ و شبکه ها استفاده می شوند. چاپگر های صفحه ای، مثل چاپگر های لیزری، معمولاً از فناوری الکتروگرافیک استفاده می کنند و کل صفحه را به صورت یک تصویر روی کاغذ چاپ می کنند. چاپگر ها را همچنین می توان به چاپگر های فقط متنی۴ و چاپگر های گرافیکی۵ تقسیم کرد.daisy-wheelbit to bitbyte to bytetext printergraphic printer
معنی کلمه چاپگر در ویکی واژه
~ جوهرافشان چاپگری که با پرتاب ذرات جوهر بر کاغذ نقش ایجاد کند. ؛ ~ سوزنی چاپگری که در آن حرف یا نماد ماتریسی از نقاط است و بر این نقاط مرکب افشانده یا ضربه همراه با مرکب وارد شود. ؛ ~ لیرزی چاپگری که در آن از پرتو لیرز برای نشاندن جوهر بر کاغذ استفاده شود. ؛ ~ سطری چاپگری که در آن اطلاعات در یک سطر یکجا چاپ شود. ؛~ صفحهای چاپگری که متن یک صفحه را یکجا چاپ کند.
جملاتی از کاربرد کلمه چاپگر
او همسر مینا نوری، هنرمند نقاش و چاپگر ایرانی است.
بسیاری از قطعات رایانه نظیر چاپگر، پویشگر، دانگل ها و غیره برای شروع استفاده نیاز به نصب درایور دارند. در برخی موارد لازم است که کاربر پس از نصب درایور، پیکربندی مناسب را نیز اعمال نماید. بیشتر مواقع دستگاه های ورودی و خروجی یک لوح فشرده برای درایور خودشان دارند.
آرماندو تستا در ۲۳ مارس ۱۹۱۷ در تورین متولد شد. وی تا ۲۰ سالگی در چاپخانه کار حروف چینی میکرد؛ اما پس از برنده شدن در مسابقهٔ طراحی پوستر در سال ۱۹۳۷، فعالیت خود را در صنعت تبلیغات آغاز نمود و در سال ۱۹۴۶ کار خود را به عنوان حروف چین و چاپگر رها کرد و استودیوی گرافیکی را در زادگاهش افتتاح کرد.