پیغام

پیغام

معنی کلمه پیغام در لغت نامه دهخدا

پیغام. [ پ َ / پ ِ ] ( اِ ) پیام.سفارة. ( دهار ). از زبان کسی چیزی گفتن ، و آنرا پیغام زبانی نیز گویند و پیغام کاغذی پیغامی که بتوسل مکتوب ادا کنند. و پیام را بلغت ژند و پاژند پیتام گویند. ( آنندراج ). رسالت. ملأک. ملأکة. وحی. علوج. رسیل.رسول. رسالة. ( منتهی الارب ) ( مهذب الاسماء ). سخنی که بوسیله دیگری بکسی رسانند. مراسلة. آنچه از گفتار بکسی گویند که رفته بدیگری از جانب گوینده رساند. آنچه از گفتار بوسیله دیگری کسی را گویند :
چو پیغام بشنید و نامه بخواند
دژم گشت و اندر شگفتی بماند.فردوسی.به رستم بگفت آنچه پیغام بود
که فرجام پیغامش آرام بود.فردوسی.پیام سپهدار توران بداد
سیاوش ز پیغام او گشت شاد.فردوسی.فرستاده آمد بگفت آن پیام
ز پیغام بهرام شد شادکام.فردوسی.ز پیغام او شد دلش پرشکن
پراندیشه شد مغزش از خویشتن.فردوسی.فرستاده پیغام شاه جهان
بدیشان بگفت آشکار و نهان.فردوسی.چه پیغام داری چه فرمان دهی
فرستاده ای یا گرامی مهی.فردوسی.همان باژ و شطرنج و پیغام رای
شنیدیم و پیغامش آمد بجای.فردوسی.چو پیغام خسرو به رستم رسید
بکردار دریا دلش بردمید.فردوسی.خداوند یاد دارد بنشابور رسول خلیفه آمد و لواء و خلعت آورد و منشور و پیغام در این باب بر چه جمله بود. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 177 ). پیغام ها بر زبان وی می بود. ( تاریخ بیهقی ص 87 ). گفتم پیغام چیست. گفت میگوید که آنچه پیش ازین نبشته بودم... اگر جز آن نبشتمی بیم جان بودی. ( تاریخ بیهقی ص 327 ). و گفت با تو حدیث فریضه دارم و پیغام است سوی بونصر. ( تاریخ بیهقی ص 142 ). حدیث من [احمدبن ابی دواد ] گذشت پیغام امیرالمؤمنین بشنو. ( تاریخ بیهقی ص 172 ). آلتونتاش چون پیغام بشنود برخاست و زمین بوسه داد. ( تاریخ بیهقی ). بونصر مشکان و بوالحسن عقیلی و عبدوس در میان پیغام بودند. ( تاریخ بیهقی ص 380 ). خطها زیر آن نبشتند که این پیغام ایشانست. ( تاریخ بیهقی ص 677 ). عجب کاری دیدم... پیغام سلطان بر آن جمله رسیده ، کاغذی بدست وی داد. ( تاریخ بیهقی 370 ). امیر مسعود چون پیغام پدر بشنود بر پای خاست ( تاریخ بیهقی ). و هر روزی سوی ما پیغام بودی کم و بیش به عتاب و مالش و سوی برادر نوشت... ( تاریخ بیهقی ). و رسول با وی نامزد کردند با مشتی عشوه و پیغام که ولیعهد پدر وی است. ( تاریخ بیهقی ). یکروز نزدیک این خواجه نشسته بودم و پیغامی را رفته بودم. ( تاریخ بیهقی ). طاهر گفت پیغام است سوی بونصر باید گفته آید.( تاریخ بیهقی ). با خود گفتم این پیغام بباید نبشت اگر تمکین گفتار نیابم... ( تاریخ بیهقی ). پس در حدیث وزارت بپیغام با وی سخن رفت ، البته تن در نداد. ( تاریخ بیهقی ).

معنی کلمه پیغام در فرهنگ معین

(پِ ) (اِ. ) خبر، پیام ، مژده .

معنی کلمه پیغام در فرهنگ عمید

سخن یا مطلبی که از طرف کسی برای کس دیگر فرستاده شود: از هرچه می رود سخن دوست خوش تر است / پیغام آشنا نفس روح پرور است (سعدی۲: ۳۳۹ ).

معنی کلمه پیغام در فرهنگ فارسی

پیام، سخن یامطلب ازجانب کسی برای دیگری فرستند
( اسم ) ۱- از زبان کسی خبری و مطلبی بدیگران گفتن رسالت پیام : چو بشنید پیغام او سوفرای بیاورد لشکر بپرده سرای . ( شا. بخ ۲۲۸۳ : ۸ ) محصل پیغام آنکه بنده را چه حد آنست که آن حضرت بنفس مبارک متوجه قهر این خاکسار بی مقدار گردد. ۲- بشارت مژده : تا شنید از یار پیغام وصال یار گل بر هوا می افکند از خرمی دستار گل . ( وحشی ) جمع :پیغامات . یا پیغام کاغذی . پیغامی که بتوسط مکتوب ادا کنند: آمد زمان. تو چو پیغام کاغذی خوردیم از نشاط می از جام کاغذی . ( سید حسین خالص ) ( پیغامات ) : ( اسم ) جمع پیغام ( بسیاق عربی ) : ادار. حامل پیغامات جناب اشرف ... .

معنی کلمه پیغام در فرهنگ اسم ها

اسم: پیغام (پسر) (فارسی) (تلفظ: peyqām) (فارسی: پيغام) (انگلیسی: peygham)
معنی: خبر، پیام، مژده

معنی کلمه پیغام در دانشنامه عمومی

پیغام (فیلم). «پیغام» ( انگلیسی: Paigham ) فیلمی هندی است که در سال ۱۹۵۹ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به دیلیپ کومار، ویجینتی مالا و راج کومار اشاره کرد.

معنی کلمه پیغام در ویکی واژه

مطلبی که به شکل کلام، نوشته، یا نشانه‌ای از فرد یا گروهی به فرد یا گروه دیگر فرستاده می‌شود. خبر، پیام، مژده.

جملاتی از کاربرد کلمه پیغام

من چون این سخن شنیدم بخدمت شیخ آمدم و خواستم که آنچ رفته بود باز ننمایم. گفتم کی می‌گوید وقت را چیزی معلوم نیست تا پس ازین چه بود. شیخ گفت خیانت نباید، چنانک رفته است باید گفت. من آنچ رفته بود براستی حکایت کردم. شیخ گفت دیگر بار بباید رفت و او را بگویی که آراسته بزینت دنیاومست و مخمور دوستی دنیا به بازار آیی، فردا در بازار قیامت نترسی کی گرفتار آیی؟ کی خداوند می‌گوید اِهْدنَاالصَّراطَ المُسْتَقِیم. من بازگشتم و به نزدیک وی شدم و پیغام شیخ بدادم. او سر در پیش افگند و ساعتی اندیشه کرد و گفت فلان نانوا را بگوی و صد درم سیم ازو بستان کی شما کی سرود را چنین تفسیر توانید کرد من با شما هیچ چیز ندارم و کسی با شما برنیاید!
با استفاده از این ویژگی می‌توان شدت صدای یک پیام متنی را افزایش یا کاهش داده و به مخاطب خود انتقال دهند. - کاربران می‌توانند اندازه پیغام‌های خود را با توجه به حالت‌های احساسی‌شان بزرگ یا کوچک کنند
پیشینه اعتراضات مردم کازرون، به موضوع تجزیه این شهرستان و تشکیل شهرستان جدید به نام «کوه چنار» برمی‌گردد. اعتراضات نسبت به تقسیم شهرستان کازرون از تابستان سال ۱۳۹۶ پس از مطرح‌شدن مسئله جدایی بخش‌هایی از شهرستان کازرون و تبدیل بخش‌های کوهمره و چنارشاهیجان به شهرستان جدیدی به نام کوه چنار آغاز شد. سایت خبری «کازرون نما» در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ به نقل از حسین رضازاده، نماینده مردم کازرون در مجلس، خبر ارائه پیشنهاد تشکیل شهرستان کوه چنار با جداشدن دو بخش از شهرستان کازرون را تأیید کرده و متن پیغام او را منتشر کرده بود. در این پیغام آمده‌است:
پس از ورود به پایتخت آشیکاگا یوشی‌آکی توانست به عنوان شوگون پانزدهم قدرت را در دست بگیرد. پس از مدتی نوبوناگا شروع به محدود کردن قدرت شوگون کرد و قصد تبدیل شوگون به عنوان یک دست‌نشانده را داشت بنابراین اختلاف بین نوبوناگا و شوگون پانزدهم بروز کرد و میتسوهیده به عنوان میانجی پیغام طرفین را به یکدیگر می‌رساند و با هر دو طرف گفتگو می‌کرد.
فوراً از طریق یک پیغام (سلام سرویس گیرنده) امنیت لایه انتقال
شوقم ببین که با همه غیرت، به بزم تو پیغام غیر، آمدنم را بهانه شد
ز ما توقع پیغام و نامه بی خبری است گره فتاده به سررشته سخن بی تو
از کجا این قوم و پیغام از کجا از جمادی جان کرا باشد رجا
به چندین نامه دادی وعده و آخر به پیغامی نکردی یاد مشتاقان، چنین باشد، چنین باشد!
فایل خواسته شده ممکن است آسیب دیده باشد، به جایی دیگر منتقل شده باشد، حذف شده باشد، یا اینکه یک باگ باعث بروز این پیغام خطا شده باشد. همچنین ممکن است کاربر نام فایل را اشتباه وارد کرده باشد یا فایل اصلاً وجود نداشته باشد.
تا بود چون مصطفی پیغامبری چون بود در سایه او دیگری
قصهٔ دیوانه پنهان کردهٔ تو درین پیغام تاوان کردهٔ
وَ ما کانَ لِبَشَرٍ، هرگز نبود هیچ مردم را، أَنْ یُکَلِّمَهُ اللَّهُ، که اللَّه سخن گفتید با او، إِلَّا وَحْیاً، مگر بنمودن در خواب،، أَوْ مِنْ وَراءِ حِجابٍ، از پس پرده، أَوْ یُرْسِلَ رَسُولًا، یا رسول فرستد، فَیُوحِیَ بِإِذْنِهِ ما یَشاءُ، تا پیغام رساند بدستوری و فرمان او آنچه میخواهد، إِنَّهُ عَلِیٌّ حَکِیمٌ (۵۱). او بر است زبر خلق، دانایی راست کار.
در قرون وسطی، حلقه‌های آتش این نکته منفی را داشتند که تنها می‌توانستند قطعه کوچکی از اطلاعات را منتقل کنند، بنابراین معنای پیغامی مانند «دشمن دیده شد» باید از پیش مورد توافق قرار می‌گرفت. یکی از موارد قابل توجه به‌کارگیری آن‌ها در طول جنگ اسپانیا بود که یک حلقه آتش پیغامی را از بندر پلای موت به لندن فرستاد.
رسمِ محمودی کن تازه بشمشیر قوی‌ که ز پیغام و ز نامه‌ نشود مرد خصیم‌
به عقیدهٔ ایتان کلبرگ، منابعِ غیرشیعی، روابطِ دوستانه‌ای بین زین‌العابدین و دو خلیفهٔ اموی یعنی مروان و عبدالملک قائل‌اند؛ چون مروان به زین‌العابدین پولی برای خریدِ کنیز داد و پیش از مرگش سفارش کرد که وارثانش نباید آن را از او پس بگیرند؛ و عبدالملک نیز در مورد پیغامی که از امپراتور بیزانس گرفته بود، با سجاد مشورت کرد. به عقیدهٔ کلبرگ، منابعِ شیعی، برعکس معتقدند که رفتارِ زین‌العابدین با خلفا، مبتنی بر تَقیّه بوده و عمداً از درگیری با حُکّام اجتناب کرده و در مقابلِ مخالفانِ حکومت و شورشیان، موضعِ سکوت گرفته است.
در حریم یار گر آری گذر ای صبا از من به او پیغام بر!