پولس
معنی کلمه پولس در لغت نامه دهخدا

پولس

معنی کلمه پولس در لغت نامه دهخدا

پولس. [ ل ُ ] ( اِخ ) پولس السلیح. ( ابن الندیم ). صاحب قاموس کتاب مقدس آرد: در لغت بمعنی کوچک میباشد و او را در زبان عبرانی شاول میگفتند و او حواری ممتاز قبایل بود. بعضی بر آنند که سبب تسمیه و تبدیل شاول به پولس که اسم رومانی است مطابق رسم یهودیانی بود که در دول خارجه میبودند و یا اینکه بواسطه احترام سرجیوس پولس که دوست او و یکی از جدیدالایمانان سلف بود این اسم را بر خود قبول نمود، امکان دارد که در طفولیت هم بهمین دو اسم خطاب شده معروف بوده است. و او در شهر طرسوس قلیقیه متولد گشته است و امتیاز رعیتی روم را ارثاً از پدر یافته. والدینش از سبط بن یامین بودند که او را بر حسب رسوم و قواعد یهود تربیت نمودند. تحصیلات خود را در اورشلیم فراگرفته صنعت خیمه دوزی را نیز یاد گرفت. در راه دمشق اعجازاً هدایت یافته تابع مسیح شده مسیح برای او عمده مقصد گردید دل و جان و اندیشه و قوت و قدرت خود را تماماً به مسیح سپرده من بعد چه در حیات و چه در ممات غلام عیسی مسیح شد. ( قاموس کتاب مقدس ). شهادت وی بسال 67 م. در روم صورت گرفت. ذکران وی 29 ژوئن است.

معنی کلمه پولس در فرهنگ فارسی

در لغت بمعنی کوچک می باشد

معنی کلمه پولس در دانشنامه عمومی

پولس (اشتاینبورگ). پولس ( به آلمانی: Puls ) یک شهر در آلمان است که در اشتاینبورگ واقع شده است. پولس ۶۰۳ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه پولس در فرهنگ فارسی

معنی کلمه پولس در دانشنامه آزاد فارسی

پولُس (قرن ۶م)
فیلسوف و منطق دان ایرانی. در دربار اَنوشیرَوان ساسانی می زیست. خلاصه ای از کتاب منطق اَرَسطو، ترجمۀ او در موزۀ بریتانیا نگهداری می شود؛ او این اثر را به زبان سریانی ترجمه کرده و به خُسرو انوشیروان «پیروز بخت خسرو، شاه شاهان، نیک ترین مردان» تقدیم کرده است.

معنی کلمه پولس در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پولس (ابهام زدایی). پولس ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • پولس حواری، از نخستین مبلغان نامدار و اثرگذار مسیحیت• پولس فارسی، پولُس فارسی (پولس ایرانی)، حکیم و منطقی عهد ساسانی
...
[ویکی فقه] پولس (قرآن). پولس، از مبلغان پرآوازه مسیحیت است.
براساس روایاتی مقصود از «فعززنا بثالث» در آیه ۱۳ سوره یس پولس می باشد که جهت تبلیغ مسیحیت به شهر انطاکیه فرستاده شد. در اینکه این شهر کدامیک از شهرها بوده است معروف و مشهور در میان مفسران این است که ((انطاکیه)) از شهرهای شامات بوده است، و این شهر یکی از شهرهای بسیار معروف روم قدیم بوده، و هم اکنون از نظر جغرافیائی جزء قلمرو کشور ترکیه است که شرح بیشتر درباره آن را در نکات بیان خواهیم کرد.به هر حال از آیات این سوره به خوبی بر می آید که اهل این شهر بت پرست بودند و این رسولان برای دعوت آنها به سوی توحید و مبارزه با شرک آمده بودند. سپس قرآن بعد از این بیان اجمالی و سربسته، به شرح ماجرا پرداخته، چنین می گوید: در آن زمان که دو نفر از رسولان را به سوی آنها فرستادیم، اما آنها رسولان ما را تکذیب کردند، لذا برای تقویت آن دو شخص سومی ارسال نمودیم، آنها همگی گفتند ما فرستادگان به سوی شما از طرف پروردگاریم (اذ ارسلنا الیهم اثنین فکذبوهما فعززنا بثالث فقالوا انا الیکم مرسلون. به این ترتیب سه نفر از رسولان پروردگار (دو نفر در آغاز و یک نفر در اثناء برای تقویت آنها) به سوی این قوم گمراه آمدند. در اینکه این رسولان چه کسانی بودند در میان مفسران گفتگو است، جمعی گفته اند: نام آن دو نفر شمعون و یوحنا بود و نام سومین بولس و بعضی نام های دیگری برای آنها ذکر کرده اند. و نیز در اینکه آنها پیامبران و رسولان خداوند بودند و یا فرستادگان حضرت مسیح علیه السلام (و اگر خداوند می فرماید ما آنها را فرستادیم به خاطر آنست که رسولان مسیح هم رسولان او هستند) باز در میان مفسران گفتگو است، هر چند ظاهر آیات فوق موافق تفسیر اول است، گرچه تفاوتی در نتیجه ای که قرآن می خواهد بگیرد نمی کند.
پولس در میان مفسران
برخی مفسران، ذیل آیه ۱۴ سوره صف که از حواریون عیسی علیه السّلام سخن گفته شده، وی را یکی از آنان دانسته اند. و این در حالی است که از برخی احادیث استفاده می شود که وی در یکی از وادی های جهنم به نام «سقر» معذب است.

جملاتی از کاربرد کلمه پولس

پولس در نامۀ که به فلیمون زده است نام او را در کنار نام اَپفِیه آورده‌است و او را کسی معرفی کرده‌است که کلیسای منطقه را در خانه خود دایر کرده‌است.
او نویسنده و متفکری غرب‌گرا بود و به عنوان «پدر سوسیالیسم روسی» و به عنوان یکی از پدران پوپولسم کشاورزی شناخته می‌شود.
در سال ۲۰۰۸، جف اتوود و جوئل اسپولسکی، سایت استک آورفلو، را که یک سایت پرسش و پاسخ در زمینه برنامه‌نویسی کامپیوتری بود پدیدآوردند. آن‌ها این سایت را به عنوان جایگزینی برای فروم برنامه‌نویس اکسپرت-اکسچنج معرفی کردند. در سال ۲۰۰۹، آن‌ها سایت‌های دیگری را بر اساس مدل استک آورفلو راه‌اندازی کردند.
آندرانیکوس پانونیا (یونانی: Ἀνδρόνικος؛ – ۱ ژانویه ۰۱۰۰) یک قدیس مسیحی بود که نام او توسط پولس رسول در طی نگاشتن رساله رومیان ذکر شده‌است. آندرانیکوس اسقف منطقه پانونیا در امپراتوری روم بود.