معنی کلمه پله برقی در دانشنامه عمومی
پله برقی ها از نظر کاربردی به ۳ دستهٔ داخلی، نیمه داخلی و بیرونی تقسیم می گردد که به ترتیب در محیط آزاد ( بیرون از ساختمان ) ، محیط بسته ( داخل ساختمان ) و نیمه بسته ( پل های عابر پیاده ) استفاده می گردند. پله های مکان های عمومی به صورت heavy duty طراحی می گردند که همان پله های معمولی تقویت شده هستند که برای کار در شرایط دشوار طراحی می گردند.
پله برقی ها معمولاً در دو زاویهٔ ۳۰ و ۳۵ درجه طراحی می گردند البته در مکان های مسطح ۰ تا ۱۲ درجه هم تولید می گردند که به آن ها راهروی متحرک یا auto walk می گویند. مزایای زیادی برای پله های برقی می توان برشمرد. با وجود اشغال فضایی تقریباً همسان با پلکان معمولی، یک پله برقی می تواند شمار زیادی از افراد را جابه جا کند. در صورت رعایت قانون باز گذاشتن سمت چپ برای راه روندگان در پله برقی، این پله ها می توانند جابه جایی بسیار سریع افراد را میسر کنند. قیمت پله های برقی نسبت به ارتفاع کف تا کف جابه جایی تعیین می گردد.
آمارها نشان می دهد که در ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۴ تعداد ۳۰ هزار پله برقی وجود داشت و در آن کشور هر ساله ۹۰ میلیارد جابه جایی افراد بر روی این پله ها انجام می گیرد.
پله برقی ها دارای موتور الکتریکی هستند که نسبت با ارتفاع بالابری ۵٫۵ - ۸ - ۱۱ و ۱۵ کیلووات یا حتی بالاتر و در بعضی موارد با دو موتور در کنار هم طراحی می گردند. پله های پله برقی که به استپ معروف هستند دارای دو چرخ در دو طرف هستند که روی زنجیری به نام استپ چین قرار می گیرند. استپ چین به دور شَفت اصلی قرار می گیرد و شفت توسط زنجیر موتور به موتور متصل می گردد. پله برقی ها دارای میکروسوییچ های امنیتی هستند که از صدمه زدن دستگاه به خودش یا مسافر جلوگیری می کند. بیشتر پله برقی ها دارای سیستم ترمز مغناطیسی هستند.