پرستی
معنی کلمه پرستی در دانشنامه عمومی
جملاتی از کاربرد کلمه پرستی
کی کند آشفته ترک میپرستی در جهان تا که در میخانه وحدت علی شد میفروش
آشفته الستی و زجام عشق مستی کس را نمی پرستی جز نایب پیمبر
بماندستی ز بهر دین گرفتار حقیقت دین پرستی همچو کفّار
ابراهیم یزدی همراه با روحالله خمینی از فرانسه به ایران آمد. با تشکیل شورای انقلاب، او به عضویت این شورا برگزیده میشود و با شروع دولت موقت مهندس بازرگان، او نخست به عنوان معاون نخستوزیر در امور انقلاب و سپس پس از استعفای کریم سنجابی از پست وزارت امور خارجه به عنوان وزیر خارجه دولت انتخاب میشود. در آذر۵۸ طی حکمی از سید روحالله خمینی مأمور به رسیدگی مشکلات استانها شد. او در سالهای ۵۸ و ۵۹ سرپرستی مؤسسه کیهان را بر عهده داشت.
دردی بنوش ای جان بسکل ز هوش ای جان ازرق مپوش ای جان تا که صنم پرستی
یازدهمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه همکاریهای منطقهای حاشیه اقیانوس هند ۲۴ آبان ۱۳۹۰ باحضور هیئت ایرانی (به سرپرستی معاون حقوقی بینالمللی وزارت خارجه) در شهر بنگلور هند برگزار شد.
أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ که اللَّه را پرستی وَ اتَّقُوهُ و از او بپرهیزید وَ أَطِیعُونِ و مرا فرمان برید.
ز قبول خلق مستی ز هوای خود پرستی اگر این چنین بمانی صنم زمانه باشی
بود مهمان پرستی فرض آداب خردمندی ز من این نکته دریا ب
أَ لَیْسَ اللَّهُ بِکافٍ عَبْدَهُ بسنده نیست اللَّه رهیکان خویش را بداشت و باز داشت، وَ یُخَوِّفُونَکَ بِالَّذِینَ مِنْ دُونِهِ و میترسانند ترا باین پرستیدگان جز اللَّه، وَ مَنْ یُضْلِلِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ هادٍ (۳۶) و هر که را بیراه کرد خدا، او را رهنمایی نیست.
امانوئل اشپرنر در سال ۱۹۲۸ در هامبورگ با سرپرستی شرایر درجه دکتری را دریافت نمود.
تو بر خود عاشقی معشوق هستی وگر هم کافری بُت میپرستی
آلوئیس ریگل در ۱۴ ژانویه ۱۸۵۸ در لینتس زاده شد. در دانشگاه وین به تحصیل پرداخت. در سال ۱۸۸۹ به استادی تاریخ هنر در دانشگاه وین نایل گشت. در۱۹۸۷ به مقام استاد ارتقا یافت در ۱۹۰۱سرپرستی کمیسیون حفظ و حراست هنر را بر عهده گرفت؛ و در ۱۷ ژانویه ۱۹۰۵ در وین در گذشت.
تألیف مفصل و کمنظیر ابن سعد، کتاب طبقات الکبری است. این کتاب با سیرهٔ پیامبر اسلام آغاز میشود و با شرح احوال صحابه، عالمان مدینه و دیگر شهرهای حجاز، شام و مصر، کوفه، بصره، بغداد و برخی دیگر از مراکز علمی آن روزگار ادامه مییابد. طبقات را میتوان گنجینهای در نسبشناسی عرب پیش از اسلام دانست. این کتاب تحت سرپرستی ادوارد زاخائو با همکاری جمعی از خاورشناسان بین سالهای ۱۹۰۴ تا ۱۹۱۸ در ۸ مجلد در لایدن منتشر شد، و بار دیگر در بیروت بر اساس همان نسخه در سالهای ۱۹۵۷–۱۹۶۰ به چاپ رسید.
بیپرستیدن تو حال رهی بود چنان که صفتکردن آن مشکل و دشوار بود