پذیرفتاری

معنی کلمه پذیرفتاری در لغت نامه دهخدا

پذیرفتاری. [پ َ رُ ] ( حامص ) پذرفتاری. ضمان. ( دهار ). ضمانت. ذمّه. کفالت. تعهّد. تقبّل. تکفّل. تکفیل. عهد. تعهد. کیانت. کیان. تکافل. پایندانی. ( مجمل اللغه ) : چون شب درآمد عثمان سوی علی آمد و گفت باید که این مردمان را بازگردانی علی گفت بر چه حجت بازگردانم عثمان گفت هر چه تو فرمائی آن کنم علی گفت رواست پس علی دیگر روز برفت و ایشان را پذیرفتاری کرد و بازگردانید. ( تاریخ طبری ترجمه بلعمی ). مردمان بر ایشان گرد آمدند از هر سوی تا لشکری بزرگ شد و مسافربن کثیرایشان را برداشت از بیلقان و به وزنان شد خبر به عاصم بن یزید شد از ارمینیه و آذربایجان منادی فرمود و لشکرگاه بیرون آمد پس مردی بیامد از بردع گفت خبرداری از عاصم گفت دارم فروآمده است بر در بردع به فلان جای گفت تو راه دانی بردن بر لشکر او اندر شب ، گفت توانم. مسافر او را پذیرفتاری کرد و لشکر برداشت و این مرد او را به لشکرگاه عاصم برد. ( تاریخ طبری ترجمه بلعمی ). مردمان گفتند ماکس فرستیم تا مردمان شهر با سلاحها بیایند و ترا هیچکس خلاف نکنند... پیغمبر صلی اﷲ علیه و سلم شاد شد و ایشان را دعا کرد و عباس را گفت ای عم امیدوارم که ایزد سبحانه و تعالی این کار تمام کند و دین من برین مردمان آشکارا کند که عدد این نقیبان و مهتران [ مدینه ] که پذیرفتاری کرده اند دوازده تن اند و حواریان عیسی دوازده تن بودند. ( تاریخ طبری ترجمه بلعمی ).
- پذیرفتاری کردن ؛ کفالت. ضمانت. ضمان. اکفال.

معنی کلمه پذیرفتاری در فرهنگ عمید

۱. پایندانی، تعهد، کفالت.
۲. فرمان برداری.

معنی کلمه پذیرفتاری در فرهنگ فارسی

پایندانی ضمانت ضمان کفالت تکفل تعهد تقبل .

معنی کلمه پذیرفتاری در فرهنگستان زبان و ادب

{susceptibility} [ژئوفیزیک، فیزیک] نسبت قطبش پدیدآمده در جسم به میدان الکتریکی وارد بر جسم

معنی کلمه پذیرفتاری در دانشنامه آزاد فارسی

پَذیرُفْتاری (susceptibility)
در فیزیک، نسبت شدت مغناطش تولیدشده در یک ماده، به شدت میدان مغناطیسی واردشده بر آن ماده. این کمیت معیاری است که میزان آمادگی ماده را برای مغناطیس شدن براثر میدان مغناطیسی وارده نشان می دهد. پذیرفتاری در مواد دیامغناطیس دارای مقدار منفی ولی کم، در مواد پارامغناطیس به صورت مثبت و با کم مقدار ، و در مواد فرومغناطیس دارای مقدار مثبت و زیاد است. نیز ← مغناطیس

معنی کلمه پذیرفتاری در ویکی واژه

نسبت قطبش پدیدآمده در جسم به میدان الکتریکی وارد بر جسم.

جملاتی از کاربرد کلمه پذیرفتاری

الَّذِینَ قالُوا ایشان که گفتند: إِنَّ اللَّهَ عَهِدَ إِلَیْنا که خدای پیمان گرفت بر ما، أَلَّا نُؤْمِنَ لِرَسُولٍ که نگرویم هرگز بفرستاده‌ای، حَتَّی یَأْتِیَنا بِقُرْبانٍ تا آن گه که آن فرستاده قربانی آرد بما، تَأْکُلُهُ النَّارُ که آتش بپذیرفتاری آن را بخورد، قُلْ گوی، قَدْ جاءَکُمْ آمدند بشما، رُسُلٌ مِنْ قَبْلِی فرستادگان از پیش من، بِالْبَیِّناتِ به پیغامها و نشانهای درست، وَ بِالَّذِی قُلْتُمْ و آنچه شما گفتید، فَلِمَ قَتَلْتُمُوهُمْ چرا کشتید ایشان را؟ إِنْ کُنْتُمْ صادِقِینَ (۱۸۳) اگر می‌راست گوئید.
و تعظیم رحم پیوستن را ببرّ وصلت دادن پدر و مادر کافر را گفت: «وَ إِنْ جاهَداکَ عَلی‌ أَنْ تُشْرِکَ بِی ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما» اگر پدر و مادر با تو جنگ کنند و باز کوشند که مشرک شو و انباز گیر با من تو ایشان را در آن فرمان مبر، آن گه گفت: «وَ صاحِبْهُما فِی الدُّنْیا مَعْرُوفاً» امّا در دنیای خویش و نعمت دنیا با ایشان بنیکویی زندگانی کن. جای دیگر گفت در تهدید قاطع رحم: «فَهَلْ عَسَیْتُمْ إِنْ تَوَلَّیْتُمْ» چنان می‌پندارید و می‌بیوسید که اگر بر سر کس سالار گردید یا بر سر قومی راعی یا بر سر رعیّت والی یا بر سر اهل بیت خویش سالار «أَنْ تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ وَ تُقَطِّعُوا أَرْحامَکُمْ» که بیداد کنید در زمین و افزونی جویید و رحمها برید، «أُولئِکَ الَّذِینَ لَعَنَهُمُ اللَّهُ» ایشان که این کنند اللَّه تعالی بر ایشان لعنت کند و از راه پذیرفتاری دور کند، گوش دل ایشان کر گرداند و چشم دل ایشان نابینا.
حسن بنوشت خطی و نکو کرد پذیرفتاری مقصود او کرد