پاریس
معنی کلمه پاریس در فرهنگ فارسی
شهر معروف و پایتخت کشور فرانسه
معنی کلمه پاریس در دانشنامه عمومی
منطقه پاریس در سال ۲۰۱۷ تولید ناخالص داخلی ۷۰۹ میلیارد یورویی ( ۸۰۸ میلیارد دلار ) داشت. طبق نظرسنجی جهانی هزینه زندگی واحد اطلاعات اکونومیست در سال ۲۰۱۸، پاریس پس از سنگاپور و بالاتر از زوریخ، هنگ کنگ، اسلو و ژنو، دومین شهر گران جهان در جهان بود. منبع دیگری، پاریس را در سال ۲۰۱۸ به عنوان گران ترین، همتراز با سنگاپور و هنگ کنگ، رتبه بندی کرد. پاریس یک مرکز راه آهنی، بزرگراهی و مرکز حمل ونقل هوایی است و دو فرودگاه بین المللی است. پاریس– شارل دوگل ( دومین فرودگاه شلوغ اروپا ) و پاریس–اورلی. سیستم متروی شهر، متروی پاریس که در سال ۱۹۰۰ افتتاح شد، روزانه به ۵٫۲۳ میلیون مسافر خدمات رسانی می کند. مترو پاریس دومین سیستم متروی اروپا پس از متروی مسکو است. گق دو نوق بیست و چهارمین ایستگاه راه آهن پرتردد در جهان است، اما شلوغ ترین ایستگاه راه آهن در خارج از ژاپن با ۲۶۲ میلیون مسافر در سال ۲۰۱۵ است. پاریس به ویژه به خاطر موزه ها و معماری بناهایش معروف است: موزه لوور با ۲٬۶۷۷٬۵۰۴ نفر بازدیدکننده در سال ۲۰۲۰، با وجود تعطیلی طولانی موزه ها به دلیل ویروس کووید - ۱۹، پربازدیدترین موزه شناخته شد. موزه های اورسی، موزه مارموتان مونه و موزه اورانژری به خاطر مجموعه های هنری امپرسیونیستی فرانسه مورد توجه قرار گرفته اند. موزه ملی هنر مدرن مرکز پمپیدو دارای بزرگ ترین مجموعه هنر مدرن و معاصر در اروپا است. موزه رودن و موزه پیکاسو آثار دو شهروند مشهور پاریس را به نمایش می گذارند. منطقه تاریخی در امتداد رود سن در مرکز شهر از سال ۱۹۹۱ به عنوان میراث جهانی یونسکو طبقه بندی شده است. دیدنی های معروف آنجا عبارتند از کلیسای نوتردام پاریس در ایل دو لا سیته که اکنون پس از آتش سوزی ۱۵ آوریل ۲۰۱۹ برای بازسازی بسته شده است. سایر مکان های توریستی محبوب عبارتند از کلیسای سلطنتی گوتیک سنت شاپل، همچنین در Île de la Cité. برج ایفل که برای نمایشگاه جهانی پاریس در سال ۱۸۸۹ ساخته شد. کاخ بزرگ و قصر کوچک، ساخته شده برای نمایشگاه جهانی پاریس در سال ۱۹۰۰. طاق پیروزی در شانزه لیزه و تپه مونمارتر با تاریخ هنری و کلیسای ساکر کوئور از دیگر مراکز دیدنی پاریس هستند. پاریس در سال ۲۰۲۰، ۱۲٫۶ میلیون بازدیدکننده داشته است که با معیار اقامت در هتل اندازه گیری می شود، این اندازه با کاهش ۷۳ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ به دلیل ویروس کوید ۱۹ رو به رو بوده است. منطقه پاریس یکی از ثروتمندترین مناطق اروپاست. در سال ۱۹۸۹ به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا و در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت نوآوری اروپا انتخاب شد.
پاریس (آرکانزاس). پاریس ( آرکانزاس ) ( به انگلیسی: Paris, Arkansas ) یک شهر در ایالات متحده آمریکا با جمعیت ۳٬۵۳۲ نفر است که در آرکانزاس واقع شده است.
موقعیت جغرافیایی شهرها و مناطق اطراف به شرح زیر است:
پاریس (اسطوره شناسی). پاریس ( به یونانی: Πάρις ) ، در اسطوره های یونان، دومین پسر پریاموس ( پریام ) و هکابه است. پیش گویان قبل از تولدش گفتند او موجب نابودی تروا خواهد بود. پریام پادشاه تروا او را به چوپانی سپرد تا او را در کوه رها کند. چوپان او را بزرگ کرد. در جوانی زمانی که گاومیش محبوبش را به عنوان جایزه برای مسابقه ای که پریام ترتیب داده بود بردند، برای پس گرفتنش در مسابقه شرکت کرد و همهٔ پسران پریام را شکست داد. خواهرش کاساندرا او را شناخت و به جمع خانواده برگرداند. هنگامی که بر سر تصاحب سیب متعلق به زیباترین زن جهان میان هرا همسر زئوس، آفرودیت و آتنه دختران زئوس نزاع پیش آمد، او از سوی زئوس به عنوان زیباترین مرد داور شد تا زیباترین زن را معرفی کند. آفرودیت قول زیباترین زن جهان را به پاریس داد و او نیز به نفع آفرودیت حکم کرد. زیباترین زن جهان، هلن همسر منلائوس پادشاه اسپارت بود. پاریس به اسپارت رفت و هلن را دزدید. پس از چند سال یونانیان نیروی عظیمی فراهم کردند و برای باز پس گرفتن هلن به تروا حمله کردند. در این نبرد زئوس و آفرودیت پشتیبان مردم تروا و هرا و آتنا به جهت کینه ای که از پاریس داشتند پشتیبان یونانیان بودند. در این نبرد هکتور برادر بزرگ پاریس و پهلوان تروا، پس از کشتن بسیاری از بزرگان سپاه یونان، به دست آشیل پهلوان رویین تن یونان، کشته شد. در پایان شهر تروا شکست خورده و به نابودی رفت و پاریس که آشیل را با تیر فیلوکنتس کشته بود، خودش نیز به کشتن رفت. یکی از روایات معروف پاریس داوری او بین هرا، آفرودیت و آتنا بود که معروف به داوری پاریس است…
پاریس اهل ترووا بود او را بر سر راه گذاشتند زیرا پریام، پدرش رؤیایی در خواب دید که او به دنیا آمده و شهر را ویران کرده است او از یک خرس، شیر خورد و چوپانی او را نجات داده و بزرگ کرد و نام الکساندر یا الکساندروس ( به معنی پشتیبان یا مدافع ) را بر او گذاشت زیرا پاریس در نگهداری و مراقبت از گله های چوپان مهارت داشت. زمانی که پاریس به بلوغ رسید به ترووا بازگشت و در مسابقاتی شرکت کرد که به یادگار از مرگ او برگزار می شد او در همهٔ مسابقات برنده شد و خواهرش به نام کاساندرا او را شناخت زیرا او جامه ای را پوشیده بود که در کودکی با آن وی را بر سر راه گذاشته بودند خانواده اش بازگشت او را خوش آمد گفتند و برای اولین بار او را پاریس نامیدند. اما او دوباره به تپه ها برگشت تا به زندگی روستایی اش ادامه دهد او در دامنهٔ کوه آیدا معشوق دنونه یا اوینونهٔ پری شد و از او صاحب پسری گشت اما زمانی که زئوس به او دستور داد که میان هرا، آتنه و افرودیته بر سر سیب زرین که بین آن ها تفرقه انداخته بود داوری کند زندگی اش کاملاً دگرگون شد.
پاریس (انتاریو). پاریس ( به انگلیسی: Paris ) یک منطقهٔ مسکونی در کانادا است که در شهرستان برانت واقع شده است. پاریس ۱۴٫۳۵ کیلومتر مربع مساحت و ۱۲٬۴۰۱ نفر جمعیت دارد.
پاریس (ترانه د چینسموکرز). «پاریس» تک آهنگی از د چینسموکرز است که در ۱۳ ژانویه ۲۰۱۷ ( ۲۰۱۷ - 01 - ۱۳ ) منتشر شد.
این تک آهنگ در چارت های کانادا، ایتالیا، اسکاتلند، نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، استرالیا، سوئیس، نیوزلند، پرتغال، اتریش، فلاندرز، بریتانیا، جزو ده ترانه اول قرار گرفت.
پاریس (فیلم ۱۹۲۶). «پاریس» ( انگلیسی: Paris ( 1926 film ) ) فیلمی در ژانر رمانتیک به کارگردانی ادموند گولدینگ است که در سال ۱۹۲۶ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به جوآن کراوفورد، چارلز ری، و رز دیون اشاره کرد.
پاریس (فیلم ۱۹۲۹). «پاریس» ( انگلیسی: Paris ) یک فیلم کمدی به کارگردانی کلارنس جی. بدجر است که در سال ۱۹۲۹ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به زیسو پیتس اشاره کرد.
پاریس (فیلم ۲۰۰۳). «پاریس» ( انگلیسی: Paris ( 2003 film ) ) فیلمی در ژانر مهیج است که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد.
پاریس (فیلم ۲۰۰۸). پاریس ( انگلیسی: Paris ) یک فیلم فرانسوی به کارگردانی سدریک کلاپیش است که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به ژولیت بینوش، فابریس لوکینی، فرانسوا کلوزه، ملانی لوران و سدریک کلاپیش اشاره کرد.
«پییر» رقصنده ای حرفه ای که از عارضه قلبی خطرناکی رنج می برد، در انتظار عمل تعویض قلب است که شاید زندگی دوباره به وی ببخشد، او کاری به جز نگاه کردن به مردم پیرامون خویش از بالکن آپارتمانش در شهر پاریس ندارد. . .
پاریس (گیاه). پاریس ( نام علمی: Paris ) نام یک سرده از تیره گل خوشه ایان است که در سال ۱۷۵۳ توسط کارل لینه معرفی شده است. این گیاه در سرتاسر اروپا و آسیا رشد میکند و که مرکز تنوع آن کشور چین است.
معنی کلمه پاریس در دانشنامه آزاد فارسی
در اساطیر یونان، شاهزادۀ تروایی. با هلن، همسر منلائوس، گریخت و موجب شد که جنگ های تروآ آغاز شود. در جریان قضاوتی که قرار شد او از میان هِرا، آتنا و آفرودیت زیباترین شان را برگزیند، آفرودیت به پاریس قول داد که اگر انتخاب شود، او را به وصال هلن برساند. در جریان جنگ تروآ، آشیل، پهلوان یونانی، را با تیری که به پاشنۀ پای او زد از پای درآورد، اما خودش نیز بعداً بر اثر اصابت تیر فیلوکتتس، کمان کش یونانی، به هلاکت رسید. پاریس، دومین فرزند پریام، شاه تروآ، و هِکوبا بود. در بدو تولد او را در کوه ایدا گذاشتند، اما شبانی بزرگش کرد و نام پاریس بر او نهاد؛ سپس اَلکساندر (حامی مردمان و احشام) لقب گرفت. سرانجام، پریام او را پذیرفت و پاریس با پری به نام اونونه ازدواج کرد، اما پس از دیدن هلن از او روی گرداند. پس از آن که فیلوکتتس او را با یکی از تیرهای زهرآلود هرکول زخمی کرد، به نزد همسر سابقش بازگشت؛ همسرش از مداوای او سرباز زد، اما بعد از مرگ او از فرط ندامت خود را کشت. در قضیۀ «داوری پاریس»، آفرودیته یگانه کسی نبود که کوشید حمایت پاریس را جلب کند؛ هرا قول فرمانروایی آسیا و آتنا نیز وعدۀ پیروزی در جنگ را به پاریس داده بودند.
معنی کلمه پاریس در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه پاریس
بل تا حد پاریس و پطر بورغ به یک عزم سرهنگ تو با نیزه سرباز ستاند
که در پاریس وقتی با دل شاد قوام السلطنه فرموده انشاد
خانوادهٔ سیتروئن در ۱۸۷۳ به پاریس کوچیدند. هنگامی که آندر ۶ساله بود پدرش خودکشی کرد. آندره سیتروئن در ۱۹۰۰ دانشآموختهٔ مدرسه پلیتکنیک گردید. در خلال جنگ جهانی اول او مسئول تولید انبوه جنگافزار گردید. در ۱۹۱۹ او کارخانهٔ خودروسازی سیتروئن را پیریخت، با رهبری او این کارخانه در آغاز دههٔ ۱۹۳۰ میلادی چهارمین کارخانهٔ بزرگ تولید خورو جهان گردید.
ز فرط بچهبازیها به پاریس این عمل مد شد در ایران هم پی تقلید جنبیدند خانمها
برده اند این متاع نغز نفیس از پی امتحان سوی پاریس
به امریکی تمول میفروشم به پاریسی تجمل میفرستم
پیکر عریان دهقان را در ایران یاد نارد آنکه در پاریس بوسد روی سیمینپیکران را
خرابی می کنم در کار ایران چه در پاریس و چه در پارس باشم
در دانشگاه استکهلم دانشجویان چپگرا ساختمان اتحادیه دانشجویی خود را از ۲۴ تا ۲۷ ماه مه اشغال کردند تا پیامی سیاسی را به دولت منتقل کنند. این تظاهرات که از اعتراضاتی که در روزهای قبل در همان ماه در فرانسه اتفاق افتاده بود، الهام گرفته بودند، آرامتر از تظاهرات پاریس بودند. در واکنش به این تظاهرات، دانشجویان راستگرا جنبش دانشجویی «دانشجویان بورژوایی» را برگزار کردند. رهبران این جنبش نخست وزیران آینده کارل بیلت و فردریک راین فلت بودند. ساختمان اتحادیه دانشجویی بعداً به دانشکده اقتصاد استکهلم پیوست.
دوفلو در دوره کارشناسی خود را در مدرسه عالی نرمال پاریس گذراند. وی در مسکو نیز به عنوان دستیار تحقیقاتی برای یک اقتصاددان فرانسوی که به بانک مرکزی روسیه رابطه داشت و بهطور جداگانه برای جفری ساکس، اقتصاددان آمریکایی در هاروارد مشاور وزیر دارایی کار میکرد.
لیلا امامی خویی (زاده ۱۳۱۱ آبادان – درگذشته ۱۸ تیر ۱۳۹۷ پاریس)، از زنان روشنفکر و نوگرای ایران، همسر امیرعباس هویدا، و نوه دختری حسن وثوق بود.
ساز ره وصل، جان سپاریست این ره مرو ار نداری این ساز
در زمان اقامت در پاریس، او چندین اثر را از فرانسوی به ترکی عثمانی ترجمه کرد.
همانگه دستهای در شهر پاریس سوی این ماجرا با سر دویدند
به جای بقعه بطحا و یثرب طرازی کعبه در پاریس و لندن
او در همان موقع، بر روی بیماریهای مسری نیز تحقیق میکرد و علاوه بر استادی دانشگاه و ریاست قدیمیترین بیمارستان پاریس، مأمور بینالمللی در زمینه بهداشت نیز بود. همچنین سرپرستی انتشار کتابهای بهداشت پزشکی را در یک انتشاراتی برعهده گرفته بود و در سال ۱۸۷۹ نیز به عضویت آکادمی ملی پزشکی فرانسه درآمد.
نسل دوم لوگان توسط داچیا در نمایشگاه خودروی پاریس ۲۰۱۲ معرفی شد. تصاویر رسمی لوگان جدید در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۲ منتشر شدند. در این خودرو دماغه و همچنین بسیاری از بخشهای دیگر با نسل دوم ساندرو مشترک هستند.