پادگان
معنی کلمه پادگان در فرهنگ معین
معنی کلمه پادگان در فرهنگ عمید
۲. محلی که این گروه در آن مستقر می شوند.
معنی کلمه پادگان در فرهنگ فارسی
( اسم ) ۱- دسته های پیاده نظام عهد ساسانی ۲ - گروهی از سربازان که برای محافظت محلی در آنجا متوقف شوند ساخلو .
گروهی از سربازان که در مکانی جای گزیده و بحفظ و نگاهبانی آن گماشته شده باشند
معنی کلمه پادگان در دانشنامه عمومی
پادگان ها می توانند دارای تأسیسات و تسهیلات گوناگونی از جمله آسایشگاه، و سوپرمارکت سالن غذاخوری، ورزشگاه، باشگاه افسران، نمازخانه، کلیسا، بازداشتگاه، دفتر دژبانی، منازل سازمانی، اتاقک نگهبانی، برج نگهبانی، پاسراه و غیره باشند. ورود و خروج به پادگان ها معمولاً برای عموم آزاد نیست و کنترل آن به عهده گروهی به نام دژبان است. پادگان محلی تقریباً ثابت است و شمار سربازان مستقر در آن از قرارگاه های نظامی کمتر است. قرارگاه نظامی معمولاً محل استقرار لشکرها در جنگ و عملیات دیگر است. پادگان ها می توانند گاه به عنوان محل تمرینات نظامی و مرکز فرماندهی نیز عمل کنند.
کدهای مراکز آموزش نظام وظیفه
در زمان امپراتوری ساسانیان پادگان را در زبان فارسی آن زمان، زینستان می نامیدند. زین در فارسی میانه به معنای جنگ افزار است. در دوره قاجار بیشتر واژه ترکی ساخلو برای این منظور بکار می رفت. پاد در فارسی به معنی محافظت و نگهبانی است و واژه پادگان از مصوبات فرهنگستان زبان ایران در سال ۱۳۱۸ خورشیدی است.
باشگاه افسران یکی از اماکن ارتشی است. باشگاه افسران که معمولاً در پادگان ها قرار دارد محل گردآمدن و گذراندن اوقات فراغت افسران ارتش است.
معنی کلمه پادگان در ویکی واژه
سربازخانه، ساخلو.
دسته -های پیاده نظام عهد ساسانی.
جملاتی از کاربرد کلمه پادگان
اردوگاه باغرود محل برگزاری پانزدهمین گردهمایی جهانی پیش آهنگان برگزیده شده بود؛ برنامهریزی این گردهمایی قرار بود در ژوئیه ۱۹۷۹ در نیشابور، برگزار شود، اما به دلیل بیثباتی سیاسی-ادارناشی از انقلاب۵٧ ی لغو شد. پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، ساختار بینالمللی از آن حذف و وابستهٔ وزارت آموزش و پرورش شد. در ۴ تیر ۱۳۹۵ بیان شد که بخشی از اردوگاه باغرود نیشابور پس از سی سال تحویل آموزش و پرورش خراسان رضوی شد. مساحت کلِّ این اردوگاه ۱۱۵۰ هکتار و زیرساختهایش ۶۶۰ هکتار میباشد که حدود ۳۵۰ هکتار از آن که در اختیار پادگان آموزشی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که با فرمان سید علی خامنهای به اردوگاه واگذار شدهاست.
بر نطع چمن به پادگان یابی کز می چپ و راست رفته چون فرزین
سنت کلر در آوریل سال ۱۷۷۷ به منظور دفاع از فورت تیکوندیروگا اعزام شد. پادگان وی با تعدا زیادی از نیرو، نوانست در مقابل قوای زیاد سرتیپ ساراتوگا بریتانیایی در نبرد جان بورگوئین مقاومت کند. در ۵ ژوئیه ۱۷۷۷ در محاصره فورت تیکنودیروگا مجبور به عقبنشینی شد. نیروهای خویشرا عقب کشید و دیگر در لشکرکشیها نقش بیشتری ایفا نکرد. در سال ۱۷۷۷ بهخاطر از دست دادن تیکوندیروگا در دادگاه نظامی دادگاهی شد.
مأموریت حفظ امنیت تهران، طبق مصوبهٔ فرماندهی کل قوا زیر نظر قرارگاه ثارالله تهران است. قرارگاه ثارالله تهران یک قرارگاه مستقل است که زیر نظر هیچکدام از نیروهای پنجگانهٔ سپاه قرار ندارد، و مستقیماً زیر نظر فرمانده کل قوا هدایت میشود. در آن قرارگاه ثارالله، دو تیپ وجود داشتند و هنوز هم هستند که در آن افراد خارجی حضور دارند. یک تیپ آن جنب نمایشگاه بینالمللی تهران و مابین نمایشگاه و ساختمان صدا و سیما مستقر است که اینها بازماندگان لشکر ۹ بدر هستند که افرادش عراقیاند. یک تیپ دیگر هم از نیروهای احتیاط حزبالله لبنان هستند که برای آموزش وارد ایران شدهاند و ماندهاند. دفتر آنها هم در خیابان حافظ شیراز در خیابان ولیعصر قرار دارد، ولی محل استقرارشان پادگان امام علی است.