معنی کلمه پادکست در دانشنامه عمومی
برای دریافت آن، معمولاً از برنامه های خوراک خوان که از خدمات وب استفاده می کنند استفاده می شود و بر روی رایانه های خانگی یا پخش کننده های موسیقی دیجیتال قابل بارگیری است. قابل ذکر است که عمل دریافت وِب آوا را وِب آواگیری ( به انگلیسی: Podcatch ) می گویند.
در زبان انگلیسی، واژه Podcast ( وِب آوا ) از ترکیب دو واژه iPod ( آی پاد ) و broadcasting ( پخش گسترده ) ساخته شده است.
واژهٔ Podcast ( وِب آوا ) از هم آمیزی واژه های iPod ( آی پاد ) و broadcasting ( پخش گسترده ) پدید آمده است. هر چند عده ای نیز Podcast ( وِب آوا ) را سرواژه کلمات ( Personal On - Demand Narrowcasting ) می دانند که واژه NarrowCasting به معنی ارسال محدود در مقابل broadcasting به معنی ارسال به صورت کلان است. واژه نامهٔ جدید آمریکایی آکسفورد واژهٔ Podcast ( وِب آوا ) را برترین واژهٔ سال نامیده است. این لغت نامه تعریف لغوی این واژه را نیز بدین شکل آورده:
«برنامه ای رادیویی یا مشابه که دیجیتالی ضبط شده و جهت بارگیری برای دستگاه های شخصی پخش صدا در اینترنت گذاشته می شود. »
وِب آوا راهی آسان برای دستیابی به برنامه های صوتی دیجیتالی موجود در اینترنت و پخش آن ها در زمان و مکان دلخواه است. وِب آوا در همه دستگاه های پخش موسیقی دیجیتال قابل شنیدن است و از آن با عناوین «وبنوشت پخش» ( blogcast ) و «وبنوشت صوتی» ( audio blog ) نیز نام برده می شود.
این روش با افزایش محبوبیت دستگاه پخش موسیقی دیجیتالی آی پاد به عنوان روشی آسان برای به اشتراک گذاشتن محتویات صوتی از طریق اینترنت، به وجود آمد.
اولین بار مفهوم ضمیمه ( enclosure ) در خوراک های آراس اس را، تریستان لوئیس در اکتبر سال ۲۰۰۰ به صورت اولیه مطرح کرد. بعد به صورتی متفاوت، دیو واینر یکی از نویسنده های ساختار آراس اس آن را اجرا کرد؛ و در بحث با آدام کوری منجر به عامل ضمیمه ( enclosure ) شد. این عامل جدید در آراس اس ۰٫۹۲ این امکان را می داد که نشانی پرونده های صوتی - تصویری منتقل شود و گیرنده آن را درجا باز کند. مشتریِ این امکان جدید، وبنوشت های صوتی بودند؛ ولی این امکان جدید به سرعت رواج پیدا نکرد. تا اینکه در سال ۲۰۰۱ این امکان در نرم افزار وبنوشت نویسی Radio Userland به عنوان یک مؤلفه ارسال و دریافت پرونده ها اضافه شد و تنها چیزی که برای رسیدن به یک وِب آوا کم داشت، خودکار کردن این عمل بود.
پادکست (نرم افزار). پادکستس ( به انگلیسی: Podcasts ) یک نرم افزار مدیا پلیر است که توسط شرکت اپل جهت پخش پادکست های موجود در آی تیونز استور توسعه یافته است. این نرم افزار برای سیستم عامل های آی اواس، تی وی اواس، واچ اواس و مک اواس در دسترس است.
نرم افزار پادکستس که سابقاً بخشی از نرم افزار آی تیونز بود، در ۲۶ ژوئن ۲۰۱۲ در قالب یک نرم افزار مستقل میربان پادکست منتشر شد. این نرم افزار پس از آن در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۲ برای اپل تی وی، در ۲۶ ژانویه ۲۰۱۶ برای تی وی اواس و در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۸ برای واچ اواس منتشر شد. پادکستس به عنوان یکی از نرم افزارهای ساخته شده برای جایگزینی با آی تیونز، در ۷ اکتبر ۲۰۱۹ همراه با سیستم عامل مک اواس کاتالینا منتشر شد.
پادکستس تا نسخهٔ آی اواس ۵ بخشی از نرم افزار آی تیونز بود. در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل در سال ۲۰۱۲ اعلام شد که یک نرم افزار مستقل میزبان پادکست در قالب یکی از امکانات آی اواس ۶ منتشر خواهد شد. شرکت اپل این نرم افزار را پیش از موعد مقرر در ۲۶ ژوئن ۲۰۱۲ از طریق اپ استور منتشر کرد. از جمله امکانات جدید این نرم افزار، اضافه شدن یک بخش جدید «ایستگاه ها» برای یافتن پادکست های جدید بود.
در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۲ همراه با بروزرسانی نرم افزار نسخه ۶٫۰، نرم افزار مستقل پادکستس برای اپل تی وی های نسل دوم و سوم نیز در دسترس قرار گرفت. نسل چهارم اپل تی وی مبتنی بر سیستم عامل تی وی اواس که در اکتبر ۲۰۱۵ عرضه شد، فاقد قابلیت پخش پادکست بود. این در حالی بود که نقشک این نرم افزار در تبلیغات، نسخه های نمایشی در فروشگاه ها و مستندات توسعه دهندگان نمایش یافته بود. نرم افزار پادکستس در نسخهٔ تی وی اواس ۹٫۱٫۱ که در ۲۶ ژانویه ۲۰۱۶ منتشر شد، به امکانات این سیستم عامل افزوده شد.
این نرم افزار در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۸ به امکانات اپل واچ با واچ اواس ۵ اضافه شد.
پادکست ها در مک اواس در ابتدا به عنوان بخشی از نرم افزار آی تیونز در دسترس بودند. قابلیت پشتیبانی از پادکست ها در نسخهٔ ۴٫۹ در ژوئن ۲۰۰۵ به این نرم افزار اضافه شده بود.
در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل سال ۲۰۱۹ شرکت اپل اعلام کرد که با انتشار سیستم عامل مک اواس کاتالینا، نرم افزار آی تیونز با سه نرم افزار ویژهٔ موزیک، تی وی و پادکستس جایگزین خواهد شد. دسترسی به پادکست ها در آی تیونز نسخهٔ مایکروسافت ویندوز همچنان ممکن خواهد بود.