وسم. [ وَ ] ( ع مص ) نشان کردن و داغ نمودن. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ). داغ کردن. ( تاج المصادر بیهقی ) ( ناظم الاطباء ) ( فرهنگ فارسی معین ). || چیره شدن بر کسی در خوبی و زیبایی و جمال. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ). به نیکویی غلبه کردن.( تاج المصادر بیهقی ). || ( اِ ) عیب. ( غیاث اللغات ) ( منتهی الارب ). || نشان. ( منتهی الارب ) ( غیاث اللغات ) ( ناظم الاطباء ) ( اقرب الموارد ). داغی که به آهن تافته کنند. ( فرهنگ فارسی معین ). داغ.( منتهی الارب ) ( غیاث اللغات ) ( ناظم الاطباء ) ( اقرب الموارد ). ج ، وسوم. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ). - وسم دادن ؛ داغ کردن و داغ نهادن و نشان کردن. ( ناظم الاطباء ). || درختی است که برگ آن خضاب است. ( المنجد ) ( اقرب الموارد ).
معنی کلمه وسم در فرهنگ معین
(وَ ) [ ع . ] ۱ - (اِ. ) داغ و نشان . ۲ - (مص م . ) داغ کردن ، نشان کردن .
[ویکی الکتاب] معنی سَنَسِمُهُ: به زودی اورا نشان دار خواهیم کرد (مصدر وسم و همچنین سمة به معنای علامتگذاری است در عبارت "سَنَسِمُهُ عَلَی ﭐلْخُرْطُومِ " منظور این است که به زودی بر بینی پرباد و خرطوم مانندش داغ رسوایی و خواری می نهیم ) تکرار در قرآن: ۱۸۱(بار) علامت گذاشتن. وَسَمَ الشَّیْءَ وَسْماً» یعنی او را علامت گذاری کرد و علامت را سِمَة گویند . حتما بر بینی او علامت و داغ ذلت مینهیم. رجوع شود به «خرطوم». . متوسم آن است که به علامت نگاه کندو از آن به چیز دیگری پی ببرد و تفرس کند یعنی در آنچه از اوضاع قوم لوط یاد شد درسها و عبرتهاست به اهل فراست و عاقلان. آنها که از چیزی به چیزی پی میبرند درمجمع از امام صادق «علیه السلام» نقل شده «نَحْنُ الْمُتَوَسِّمُونَ...» البته مصداق واقعی و اولی متوسمون آنها علیهم السلام هستند. در کافی در این باره بابی منعقد فرموده و در آن پنج حدیث نقل کرده است و ضمن یکی از آنها از امام باقر «علیه السلام» است که: «قالَ رَسُولُاللهِ «صلی الله علیه واله» اَتَقُوا فِراسَةَ الْمؤْمِنَ فَأنَّهُ یَنْظُرُبِنُورِاللهِ عَزَّوَجَلَّ...» این ماده فقط دوبار در قرآن آمده است.
معنی کلمه وسم در ویکی واژه
داغ و نشان. داغ کردن، نشان کردن.
جملاتی از کاربرد کلمه وسم
شعر زیر که مناظرهای بین یک انسان زنده و یک فرد مردهاست از مشهورترین اشعار هاوسمن بهشمار میرود.
هوسم زندگی دیگر، و عمر دگر است شود این هر دو گرم دست در آغوش کنی
وان قدر قدرت گواهی وسمه بود و ابروی کور
عجب دارند یارانم که دستش را همیبوسم ندیدستند مسکینان سری افتاده در پایی
بود ده روز سالی موسم این دانه افشانی ز غفلت مگذران بی گریه ایام محرم را
پژوهشهای تازه نشان داده که برخی بیماران کووید-۱۹ دچار آنوسمی و ناچشایی کوتاهمدت شدهاند.
ایدهٔ داشتن یک ماهوارهٔ رصدگر پرتو ایکس که در مداری فراتر از جو زمین که این پرتو را فیلتر کند در دهه ۱۹۸۰ (میلادی) اخترشناس اهل روسیه رشید سونیایف از مؤسسه تحقیقات فضایی روسیه پیشنهاد کرد. ساخت این تلسکوپ چند دهه وقت برد. بیست مؤسسه از دوازده کشور برای ساخت یک رصدخانه بزرگ با پنج تلسکوپ گرد هم آمدند. با این حال، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، این مأموریت به علت هزینه از برنامه سازمان فضایی فدرال روسیه (روسکوسموس) کنار گذاشته شد. این پروژه در سال ۲۰۰۳ (میلادی) با طرح مختصر شده و کوچکتری دوباره آغاز شد. برای همین، محصول پایانی با ایده نخست پروژه، تفاوت بنیادی دارد.
در این موسم از کشتی باده مگذر که سامان دهد بادبان هر شکوفه
من پای تو میبوسم و او پایهی منبر من دست به سر میزنم او دستهی دستار
جو پری و استیون تایلر در زندگی خصوصی بسیار به هم نزدیکند و نقش استیون به همراه جو پری در ویدیوهای اروسمیث بسیار پررنگ تر از سایر اعضای گروهاست. رسانهها به علت مصرف الکل و موادمخدر به آنها لقب دوقلوهای سمی دادهاند!
گاه عیش است و طربنی موسم حزن و کرب خلخی رویا بساغر کن شراب خلری
اسلش علاوه بر اروسمیث به آهنگهای ای سی/دی سی، الیس کوپر، بلک سبث، جف بک، اریک کلپتون، آیرن میدن، روری گالاگر، جیمی هندریکس، لد زپلین، رولینگ استونز، تین لیزی، ون هیلن و فرانک زاپا نیز علاقهمند بود.
وگرنه در دو سه موسم ز طبع چون آتش قصیدههات بیاورد می چو آب زلال
مرا در چار موسم هست گل پیش نظر صائب اگر ده روز بلبل گلعذاری در نظر دارد
شد گل عشقم ز غم پژمرده آن کزوی، رفیق موسم دی گشت ایام بهار من کجاست