سرلشکر وثوق در دوره نخستوزیری محمد مصدق و دولت سه روزه احمد قوام ابتدا به معاونت وزارت جنگ و سپس به فرماندهی ژاندارمری کل کشور رسید. برخی او را مسئول کشتار ۳۰ تیر ۱۳۳۱ میدانند. در کابینه دوم مصدق به معاونت وزارت دفاع ملی و سپس ریاست دانشگاه جنگ منصوب شد.
وثوقی چون که با این بنده دارد از این گونه دقایق ها نگارد
میهمانان وثوق الدوله، خونخوارند سخت ای خدا با خون ما، این میهمانی میکند!
آرام در فیلم گرگ بیزار روبروی بهروز وثوقی بازی کرد. نام هنری آرام را هنگام ساخت این فیلم، بهروز وثوقی برای وی انتخاب کرد.
آزاد در اواخر دوره قاجار در اعتراض به قرارداد ۱۹۱۹ وثوقالدوله در مشهد شبنامه توزیع کرد و به همین دلیل پنج یا هشت ماه به زندان افتاد.
او در سال ۱۳۳۰ با بازیگری وارد سینمای ایران شد و در سال ۱۳۳۲ با همکاری برخی دیگر استودیو فیلم کارون را بنیان نهاد. استودیو میثاقیه توسط او در سال ۱۳۳۸ تأسیس گردید که بسیاری از فیلمهای آن زمان در این استودیو تولید شدند. او همچنین مالک سینما کاپری (بهمن کنونی) و سینما فرهنگ بود. او سینما فرهنگ را قبل از انقلاب به بهروز وثوقی فروخت و سینما کاپری بعد از انقلاب مصادره شد. استودیو میثاقیه هم مصادره و به بنیاد سینمایی فارابی تبدیل گردید. پس از این تحولات بسیاری از فیلمنامههای موجود در استودیو میثاقیه به نام دیگران به تصویب رسید و پیگیریهای نویسندگان اصلی ثمری نداشت.
قیام کلنل محمدتقی پسیان در خراسان در سال ۱۳۰۰ و غائله آذربایجان در سال ۱۳۲۵ در دوران نخستوزیری قوام رخ داد. او در زمان قاجار لقب قوامالسلطنه یافت و محمدرضا شاه به او لقب حضرت اشرف را داد [ب] القاب قدیمیتر او عبارتاند از منشی حضور (۱۳۱۵ ه.ق)، دبیر حضور (حدود ۱۳۲۲ ه.ق)، و وزیر حضور (۱۳۳۴ ه.ق). او برادر حسن وثوق بود.
بدین حق وثوق ازهر جهاتست ثقه گر نیست دل دور از نجات است
بکن آن کار که کَردَست وثوق الدوله نه دگر کج شود از بهر وطن نه چَوله
جز صبا محرم من نیست، ولی چندانم، بر صبا نیست، وثوقی که صبا در به دری، است
ای وثوق الدوله آمد فصل دی فصل دی آمد وثوق الدوله ای
با به قدرت رسیدن وثوقالدوله، وی بنای ناسازگاری نهاد و قرارداد ۱۹۱۹ را مورد حمله شدید قرار داد و این منجر به بازداشت و تبعید وی به کاشان شد. او تا زمان سقوط کابینه وثوقالدوله در تبعید باقی ماند سپس به تهران آمد. با کودتای رضاخان نیز مخالفت کرد از این رو دستگیر و روانه زندان شد. در تمام مدت کابینه ۱۰۰ روزه سیدضیاءالدین طباطبائی، وی در زندان بود. پس از سقوط سیدضیاء وی از زندان آزاد شد و در کابینه قوام به وزارت معارف و اوقاف برگزیده شد. در کابینه دیگر قوام نیز وزیر علوم شد. وی مدت کوتاهی عضو کابینه بود و بعد از آن تاریخ دیگر کار مهمی به او ارجاع نشد و غالباً از وجود او در شورای معارف یا ورزش استفاده میشد.
موسوی تبریزی پیش از انقلاب به عضویت جامعهٔ مدرسین حوزهٔ علمیهٔ قم شد و همراه با سایر افراد این مجموعه بیانیههایی را در ضد رژیم پهلوی صادر میکرد. او با این که از شاگردان مورد وثوق شریعتمداری بود پس از اختلافات پیش آمده در جریان حزب خلق مسلمان و بحث اتهامات مربوط به صادق قطبزاده و شریعتمداری از او جدا شد.
گرم بدست فتد ساقی سمن ساقی که بر لطافت طبعش وثوق من باشد