والدین
معنی کلمه والدین در لغت نامه دهخدا

والدین

معنی کلمه والدین در لغت نامه دهخدا

والدین. [ ل ِ دَ ] ( ع اِ ) صیغه تثنیه ، در حالت نصبی و جری. پدر و مادر. ( ناظم الاطباء ). ابوین. ابوان. والدان. باب و مام. اب و ام. بابا و ماما :
دو کف کافی او والدین مکرمتند
ازین و آن کرم و جود بی قیاس ولد.سوزنی.بهر دل والدین بسته شروان شدن
پیش در اهل بیت ماتم عم داشتن.خاقانی.ابر رحمت بر تو باران سال و ماه
روح و راحت بر روان والدین.سعدی.

معنی کلمه والدین در فرهنگ معین

(ل دَ ) [ ع . ] (اِ. ) تثنیة والد، پدر و مادر.

معنی کلمه والدین در فرهنگ عمید

پدرومادر.

معنی کلمه والدین در فرهنگ فارسی

والدان، تثنیه والد، پدرومادر
(اسم تثنی. والد در حالت نصبی وجری ( در فارسی مراعات این قاعده نکنند ) پدر و مادر: (( والدین و ملک را بگذاشتند راه معشوق نهان برداشتند . ) ) ( مثنوی )

معنی کلمه والدین در دانشنامه عمومی

والدین یا زادآوران به معنی پدر و مادر است. همچنین والدین به سرپرست فرزند یا فرزندان هم گفته می شود که می توانند والدین بیولوژیکی ( طبیعی ) یا پدر و مادر خوانده فرزند باشند.
در تاریخ پدر و مادر نهاد مهمی بشمار می روند. پدر و مادر می توانند کودکان خود را تعلیم داده و آن ها را تربیت کنند. در تاریخ به اهمیت پدر و مادر به کرات اشاره شده است. برخوردها میان جوامع مختلف، متفاوت بوده و از رفتارهای گونان شکل گرفته است.
در ایالات متحده استسی اسپیون به مدت دوازده سال مورد تجاوز والدین خود قرار گرفت و پس از بارداری از پدرش موضوع را فاش کرد.
والدین (فیلم). «والدین» ( انگلیسی: Parents ( film ) ) فیلمی در ژانر کمدی ترسناک به کارگردانی باب بالابان است که در سال ۱۹۸۹ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به رندی کواید، مری بت هرت، سندی دنیس، دبورا راش، و وین رابسن اشاره کرد.

معنی کلمه والدین در ویکی واژه

تثنیة والد؛ پدر و مادر.

جملاتی از کاربرد کلمه والدین

قوله: وَ الَّذِینَ یَجْتَنِبُونَ، عطف علی الذین آمنوا، و محله جر، و معنی آنست که نعیم باقی پاینده، مؤمنانرا ساخته و متوکلان را و ایشان را که از کبائر و فواحش پرهیز کنند، و من الکبائر و الفواحش، الاشراک باللّه و الیأس من روح اللَّه و الامن من مکر اللَّه و عقوق الوالدین و قتل النفس التی حرّم اللَّه و قذف المحصنات و اکل مال الیتیم و الفرار من الزحف و اکل الربوا، و السحر و الزنا و الیمین الفاجرة و الغلول و منع الزکاة و شهادة الزور و کتمان الشهادة و شرب الخمر و نقض العهد و قطیعة الرحم. و اختلاف العلماء فی عد الکبائر ذکرناه فی سورة النساء و قوله: کَبائِرَ الْإِثْمِ، اضاف الی الاثم، فان من الاثم الصغیرة و الکبیرة، و الصغیرة مغفورة اذا اجتنبت الکبیرة لقوله تعالی إِنْ تَجْتَنِبُوا کَبائِرَ ما تُنْهَوْنَ عَنْهُ، نُکَفِّرْ عَنْکُمْ سَیِّئاتِکُمْ قرأ حمزة و الکسائی کبیر الاثم علی الواحد هاهنا و فی سورة و النجم و المراد به الشرک. قاله ابن عباس قوله: وَ إِذا ما غَضِبُوا هُمْ یَغْفِرُونَ یحلمون و یکظمون الغیظ.
علی بن ابی طالب (ع) گفت از مهاجران هیچ کس با پدر و مادر در اسلام مجتمع نشد مگر بو بکر صدّیق. و رب العزّة او را وصیت کرد بنیکویی کردن با ایشان اندرین آیت. و فی الخبر، رضاء الرب فی رضاء الوالدین و سخط اللَّه فی سخطهما.
خواجه شمس الحق والدین که اگر تابدروی رایش از شمس فتد، همچو قمر در کم و کاست
مصلح الدوله والدین سر دیوان قضاست کار دیوان دیگر را بی امضا و رضاست
شیخ نجم الحق و الدوله والدین مسعود اختر برج سعادت فلک عز و جلال
خود نبود از والدینت اختبار هم نبودت عبرت از لیل و نهار