واقعیت
معنی کلمه واقعیت در فرهنگ معین
معنی کلمه واقعیت در فرهنگ فارسی
حقیقت یا وجود هستی
معنی کلمه واقعیت در دانشنامه عمومی
یکی از کاربردهای همگانی و محاوره ای واقعیت عبارت است از: درک حاصل از رویدادها و اتفاقات یا نوع اعتقاد و نگرش به آنان با در نظر گرفتن این موضوع که، دور از ذهن نیست، واقعیت شما با واقعیت من فرق کند.
این معنا اغلب به عنوان کاربردی محاوره ای استفاده می شود که انتظار می رود در این مکالمه طرفین با یکدیگر موافق باشند، یا جناحی نسبت به جناح دیگر مجبور به آن است که در مورد برداشت های عمیقاً متفاوت نسبت به واقعیت، بدون تردیدی نظری موافق با واقعیت یکی از طرفین داشته باشد. به عنوان مثال، در یک بحث مذهبی بین دوستان، ممکن است شخصی بگوید: "ممکن است مخالف باشید"، اما در واقعیت من، همه به بهشت می روند. "
واقعیت را می توان به گونه ای تعریف کرد که آن را به جهان بینی ها یا بخش هایی از آن ( چارچوب های مفهومی ) پیوند دهد. واقعیت، کلیت همه چیزها، ساختارها ( واقعی و مفهومی ) ، وقایع ( گذشته و حال ) و پدیده ها، اعم از قابل مشاهده یا غیرقابل مشاهده است. این همان چیزی است که یک جهان بینی ( خواه بر اساس تجربه فردی یا مشترک انسانی بنا شود ) در نهایت سعی در توصیف آن دارد.
ایده های خاصی از فیزیک، فلسفه، جامعه شناسی، نقد ادبی و سایر زمینه ها نظریه های مختلف واقعیت را شکل می دهد. یکی از باورها این است که به سادگی و به معنای واقعی کلمه هیچ واقعیت فراتر از ادراکات یا عقیده ها در مورد واقعیت وجود ندارد. چنین نگرش هایی در شکل عام به این شکل آورده می شود که «ادراک واقعیت است» یا «زندگی این است که چگونه واقعیت را درک می کنی» یا «واقعیت چیزی است که می توان با آن فاصله گرفت» ( رابرت آنتون ویلسون ) ، و آنها نشانگر ضد واقع گرایی هستند - یعنی این در دیدگاه که هیچ واقعیت عینی وجود ندارد، خواه صریحاً تصدیق شود یا نه.
واقعیت (آلبوم دیوید بویی). واقعیت ( انگلیسی: Reality ) بیست و چهارمین آلبوم استودیویی موسیقی دان انگلیسی دیوید بویی است که ابتدا در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۳ در اروپا و روز بعد در آمریکا منتشر شد. این دومین انتشار بویی تحت ناشر آی اس او رکوردز او با مشارکت کلمبیا رکوردز بود. در حالی که واقعیت به دست بویی و همکارش تونی ویسکانتی تهیه شد، این آلبوم بین ژانویه و مهٔ ۲۰۰۳ در استودیوی لوکینگ گلس در نیویورک سیتی ضبط گردید.
واقعیت در زمان انتشار نقدهای مثبتی از سوی منتقدان موسیقی دریافت کرد و بسیاری بر موسیقی، اشعار، اجراهای آوازی و پیشرفت در ترانه سرایی بویی تأکید کردند. این آلبوم در کشورهای متعددی وارد جدول فروش شد و در بریتانیا به رتبهٔ سوم رسید.
همهٔ ترانه ها توسط دیوید بویی ( به جز آن هایی که اشاره شده ) نوشته شده است.
واقعیت (فیلم ۲۰۱۲). واقعیت ( انگلیسی: Reality ) فیلمی به کارگردانی ماتئو گارونه است که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد.
این فیلم نامزد نخل طلا شد و جایزه بزرگ جشنواره فیلم کن ۲۰۱۲ را از آن خود کرد.
واقعیت (فیلم ۲۰۱۴). واقعیت ( فرانسوی: Réalité ) فیلمی به کارگردانی مستر اوزو است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد.
معنی کلمه واقعیت در دانشنامه اسلامی
واقعیت مترادف یکی از معانی حقیقت و واقعی مترادف حقیقی می باشد. حقیقی که در فلسفه به چند معنا به کار می رود در اصلی ترین و پرکاربردترین معنایش عبارتست از شی ء واقعی و موجود بالفعل. طبق این اصطلاح واقعی در مقابل اعتباری قرار دارد که دارای تحقق نیست. مثلا می گوییم این دوست حقیقی است و می گوییم: چشم خود را گشودم و نوری را دیدم که گوئی فجر حقیقی است. اصطلاح واقعیت (Realite) به مجموع اشیاء بالفعل اطلاق می شود. چنانکه گفته می شود: کاش مردگان به سوی ما بازمی گشتند و از واقعیت هایی که در آخرت دیده اند، ما را آگاه می کردند.
سوفیست ها
آنچه در جهان خارجی دیده می شود و فعلیت دارد، واقعیت دارد و انسان می تواند به آنها علم پیدا بکند. اما افرادی که به نام سوفیست مشهور شده اند می گویند که ما نمی توانیم به اشیاء و اموری که اتفاق می افتند علم پیدا بکنیم. این واژه که کلمه ای یونانی است در اصل به معنای حکیم بوده است اما از آنجا که گروهی از دانشمندان معاصر سقراط که به حقایق ثابت اعتقاد نداشته اند و هیچ چیزی را قابل شناخت قطعی و جزمی نمی دانستند، به نام "سوفیست" خوانده می شدند، کم کم این واژه معنای اصلی خود را از دست داد. این افراد برخلاف نظر عوام و خواص، منکر هر نوع واقعیتی بوده اند و ادعا داشته اند که امری به عنوان واقعی خارجی وجود ندارد و همه اینها نتیجه اوهام ماست. این ادعا، خودش مستلزم علم داشتن به واقعیت و واقعیت داشتن علم است. لذا سوفیست ها از این نظر افراطی دست برداشته و گفتند همه چیز مشکوک است و علم به هیچ واقعیتی امکان پذیر نیست. این افراد بر اساس نظریاتی که در مورد واقعیت و علم به آن دارند به چند دسته تقسیم می شوند که بحث با هرکدام از آنها راه حل خودش را دارد.
← اقسام نظریات سوفیستها
۱. ↑ صلیبا، جمیل، فرهنگ فلسفی، ص۶۵۷، ترجمه منوچهر صانعی دره بیدی، تهران، انتشارات حکمت، ۱۳۶۶ه. ش، چاپ اول.۲. ↑ طباطبایی، محمدحسین، نهایه الحکمه، ص۳۱۴، قم، نشر اسلامی، ۱۴۲۲ق، چاپ شانزدهم.۳. ↑ صلیبا، جمیل، فرهنگ فلسفی، ج۱، ص۳۱۹.۴. ↑ صلیبا، جمیل، فرهنگ فلسفی، ص۶۵۷.۵. ↑ علامه طباطبایی، نهایه الحکمه، ص۱۲۵.۶. ↑ مصباح یزدی، محمد تقی، آموزش فلسفه، ج۱، ص۲۵_ ۲۶، تهران، نشر امیر کبیر، ۱۳۸۲ه. ش، چاپ سوم.۷. ↑ شیروانی، علی، ترجمه و شرح نهایه الحکمه، ج۳، ص۱۳۵، قم، نشر بوستان کتاب، ۱۳۸۶ش، چ هفتم.۸. ↑ علامه طباطبایی، نهایه الحکمه، ص۳۱۲_ ۳۱۳.۹. ↑ علی شیروانی، ترجمه و شرح نهایه الحکمه، ج۳، ص۱۲۵_ ۱۳۴.۱۰. ↑ مصباح یزدی، آموزش فلسفه، ج۱، ص۴۰.۱۱. ↑ علامه طباطبایی، نهایه الحکمه، ص۳۱۳.۱۲. ↑ صدر المتالهین، صدر الدین محمد، المظاهر الالهیة فی اسرار العلوم الکمالیة، ص۱۱۵، با مقدمه و تصحیح و تعلیق از سید محمد خامنه ای، تهران، نشر بیناد حکمت صدرا، ۱۳۸۷ ه. ش، چاپ اول.
منبع
...
معنی کلمه واقعیت در ویکی واژه
حقیقت، حقیقت داشتن.
جملاتی از کاربرد کلمه واقعیت
به عبارت دیگر، افسانه تلاشی برای بیان واقعیتهای پیرامونی با امور فراطبیعی است. انسان در تبیین پدیدههایی که به علتشان واقف نبوده به تعبیرات فراطبیعی روی آورده و این زمانی است که هنوز دانش بشری توجیهکنندهٔ حوادث پیرامونیاش نیست.
مکانیسم تنظیم اولیه یک الگوی سهام / جریان است تا منعکس کننده این واقعیت باشد که در حدود ۹۸٪ بازار موجود قدیمی و حدود ۲٪ جریان ساختمانهای جدید است.